- Poruka
- 5.913
Vidi, nisam pristalica teorije zavere... niti Rusomrzac
Prosta stvar, Renoov kapital 100% upravlja razvojem Dačije. Direktno učestvuju elementi koji se prave u Renaultu i njegovim pogonima. I na kraju, Sandero i Logan se na nekim tržištima prodaju kao Renault.
Lada samo ima neke veze sa Renaultom, ali nije 100% bazirana na njegovoj tehnologiji. I ne nosi brand Renoa na sebi. To su kapitalni momenti.
Meni lično su oba auta grozna, ali Sandero ima malo više nekog... šmeka, šta li. Dok je Priora baš onako grub Ruski auto, kockast, grube obrade, nezgrapan. Sirov. Ali oba auta ciljaju iste kupce - u Evropi kupci vole auto koji ima malo stila, dok Rusi vole kardan i gepek. Ali samo Rusi i njihovi susedski Turkmenistani, Tadžikistani i sl. post-sovjetske države istog mentaliteta.
Ali, opet se ograđujem da nisam ekspert za bezbednost vozila da bih mogao stručno da govorim o kvalitetu jednog i drugog. Prenosim lične utiske koje sam skupio nakon što sam proveo vreme u jednom i u drugom autu.
Само да додам да тај менталитет који имају Руси и њихови сателити, имају такође и Амери а и неки други. Не желим да поредим квалитет руских и америчких возила јер је неупоредив, али оно што траже од аута им је прилично заједничко.