Istinite horor/paranormalne priče (Dogodile se vama ili bližnjima)

@milance19 @FDDD @Jugoslav Čvarak

EVO PRIČE :D, znači ovo je od tog dotičnog TULKASA, koliko sam svatija lik je Bošnjak i očito da je bija u Armiji BiH, zapamtija sam ovu priču jer ju je bija napisao na jednom drugom forumu, uglavnom evo priče pa recite dojmove, meni je priča... baš jeziva hebote :D:

Zima je 93'. Bili smo udaljeni od neprijatelja nekih tristotinjak metara zracne linije. Nasi su polozaji bili u rovovima ukopanim bas na pocetku sume dok su oni imali polozaje u jednom malom zaseoku (brat bratu dvadesetak krhkih kucica). Danima se niko nije pomjerao ni metra. Tuklo se minobacacima (tu i tamo) poneko puskaranje, ali nista strasno. I jedni i drugi, sta reci, cekali smo daljnja naredjenja, s vrha naravno i drzali svoje crte. Hladno je bilo, onako kako samo u Bosanskim zabitima zna biti, ali iskreno receno, bili smo dobro opskrbljeni. Te noci bio sam poslan u izvidjanje s jednim suborcem, inace mojim jako dobrim prijateljem. Nismo trebali daleko ici, mozda kojih 150 metara u niciju zonu, mozda nepotrebno, ali ipak. I tako smo se nas dvojica lagano puzeci priblizavali zbunju koje je trebalo biti nasa busija narednih nekoliko sati.

lijepo smo se smjestili i onako nedisciplinirano pripalili po cigaru , sto bi se reklo frajerski i neoprezno, ali s zarom okrenutim unutra, prema dlanu.
Imali smo jedan lijepi dvogled IR. Eh da nam ga je bilo imati kad smo bili klinci i iz daljine virili u auta gdje su se valjali zaljubljeni parovi..
mig.gif

S vremena na vrijeme pogledao bih u pravcu neprijatelja, vidjelo se kretanje, hodali su, nosili drva, nista narocito, al nesto mi nije bilo jasno. Nekoliko njih je krenulo na drugi kraj zaseoka, onako u zurbi i s puskama na gotovs, cula se i vika. Dao sam prijatelju da pogleda i on je poslije par sekunda poceo da brblja, zadihao se i brzo mi gurnuo dvogled u ruke i samo izgovorio "gledaj tamo"..
Ponovo sam pogledao i vidio da su oni napadnuti, pocela je i pucnjava, pojedinacna, rafalna (sve se dogadjalo jako brzo) vidjeo sam neke, neka bica ljudskoga oblika, ali nisam skuzio sta je. Vidjeo sam da ih napadaju i ubijaju (neprijateljske vojnike), grizu. Planulo je par kuceraka a sad se tamo vec odvijao pravi rat pucnjevi vatra, vrisci, uzasni urlici. Nasi su nas odmah pozvali da vide sta se desava. Dao sam dvogled prijatelju i odgovorio nadredjenom da nemam pojma sta se desava ali sa nama nema nikakve veze.
Moj je prijatelj onako otvorenih usta gledao. S obzirom da je vatra bila jaka sjene, siluete se se vidjele golim okom. Bio sam sledjen (od straha ne od hladnoce).. Daj mi normalnu bitku, nema frke, ali ovo.
Uzeo sam , istrgao dvogled i htio, unatoc strahu, vidjeti sve iz vece blizine.
I vidjeo sam jednu priliku zenskog izoblicenog lica (veliki zubi izobliceni, produzena vilica, brada siljata i kandze) kako gleda, ravno, ali ravno prema nama. Mi smo dovoljno daleko u mraku, ali gledala je u nas, znala je da smo tamo. I tada je potrcala velikom brzinom u nasem pravcu. Ja sam sledjen i dalje drzao dvogled kao paraliziran, ali u jednom trenu kao kroz san rekao sam svome suborcu da puca ravno u mrak, ODMAH. I on je zapucao, a odjednom sa moje desne strane u pravcu kuca zapucalo je jos dvadesetak kalasnjikova (ja u svoj onoj izgubljenosti nisam ni primjetio da je jedan dio nase ekipe stigao do nas i razvio polozaj). Poslije dvije tri sekunde i ja sam opalio rafal.
S naseg glavnog polozaja su poceli udarati i minobacacima. Pocelo je oprave, mada niko nije imao pojma o cemu se u stvari radi.
Trajalo je, recimo, deset minuta (ne trebam govoriti da sa druge strane nije stigao ni metak).. Kada je prestalo s lupanjem glavni casnik (ne zelim govoriti ni o imenima niti mjestu zbivanja ) je htio da krenemo naprijed, ali sam ga uvjerio da sacekamo jutro. Puno pitanja je postavljeno, ali nismo im nista kazali, nista sto bi uputilo na to da nas proglase ludima.
Krenuli smo naprijed (vedro je bilo oko 08.00) i poslije par minuta stigli na protivnicke pozicije. Jos je bilo zara na kucicama. Snijeg je bio pun krvi na sve strane, razbacano oruzje i vatreno i hladno (nozevi umrljani krvlju), ali niti jednog mrtvog. Nikome nista nije bilo jasno. Ipak u jednom rovu, zatrpanog snijegom i zemljom pronasli smo jednog mrtvog vojnika, rastrganog. Jasno su se vidjeli ujedi i dijelovi otkinutog mesa.
Ja i prijatelj smo se pogledali, a casnik je to sve prokomentirao kao "bas ga je raznijela prokleta mina". A "oni su se povukli pod nasim djejstvom i pokupili svoje mrtve i ranjene"... To je bilo to i tako je priopceno javnosti
Moze biti i HVO

@milance19 @FDDD @Jugoslav Čvarak

EVO PRIČE :D, znači ovo je od tog dotičnog TULKASA, koliko sam svatija lik je Bošnjak i očito da je bija u Armiji BiH, zapamtija sam ovu priču jer ju je bija napisao na jednom drugom forumu, uglavnom evo priče pa recite dojmove, meni je priča... baš jeziva hebote :D:

Zima je 93'. Bili smo udaljeni od neprijatelja nekih tristotinjak metara zracne linije. Nasi su polozaji bili u rovovima ukopanim bas na pocetku sume dok su oni imali polozaje u jednom malom zaseoku (brat bratu dvadesetak krhkih kucica). Danima se niko nije pomjerao ni metra. Tuklo se minobacacima (tu i tamo) poneko puskaranje, ali nista strasno. I jedni i drugi, sta reci, cekali smo daljnja naredjenja, s vrha naravno i drzali svoje crte. Hladno je bilo, onako kako samo u Bosanskim zabitima zna biti, ali iskreno receno, bili smo dobro opskrbljeni. Te noci bio sam poslan u izvidjanje s jednim suborcem, inace mojim jako dobrim prijateljem. Nismo trebali daleko ici, mozda kojih 150 metara u niciju zonu, mozda nepotrebno, ali ipak. I tako smo se nas dvojica lagano puzeci priblizavali zbunju koje je trebalo biti nasa busija narednih nekoliko sati.

lijepo smo se smjestili i onako nedisciplinirano pripalili po cigaru , sto bi se reklo frajerski i neoprezno, ali s zarom okrenutim unutra, prema dlanu.
Imali smo jedan lijepi dvogled IR. Eh da nam ga je bilo imati kad smo bili klinci i iz daljine virili u auta gdje su se valjali zaljubljeni parovi..
mig.gif

S vremena na vrijeme pogledao bih u pravcu neprijatelja, vidjelo se kretanje, hodali su, nosili drva, nista narocito, al nesto mi nije bilo jasno. Nekoliko njih je krenulo na drugi kraj zaseoka, onako u zurbi i s puskama na gotovs, cula se i vika. Dao sam prijatelju da pogleda i on je poslije par sekunda poceo da brblja, zadihao se i brzo mi gurnuo dvogled u ruke i samo izgovorio "gledaj tamo"..
Ponovo sam pogledao i vidio da su oni napadnuti, pocela je i pucnjava, pojedinacna, rafalna (sve se dogadjalo jako brzo) vidjeo sam neke, neka bica ljudskoga oblika, ali nisam skuzio sta je. Vidjeo sam da ih napadaju i ubijaju (neprijateljske vojnike), grizu. Planulo je par kuceraka a sad se tamo vec odvijao pravi rat pucnjevi vatra, vrisci, uzasni urlici. Nasi su nas odmah pozvali da vide sta se desava. Dao sam dvogled prijatelju i odgovorio nadredjenom da nemam pojma sta se desava ali sa nama nema nikakve veze.
Moj je prijatelj onako otvorenih usta gledao. S obzirom da je vatra bila jaka sjene, siluete se se vidjele golim okom. Bio sam sledjen (od straha ne od hladnoce).. Daj mi normalnu bitku, nema frke, ali ovo.
Uzeo sam , istrgao dvogled i htio, unatoc strahu, vidjeti sve iz vece blizine.
I vidjeo sam jednu priliku zenskog izoblicenog lica (veliki zubi izobliceni, produzena vilica, brada siljata i kandze) kako gleda, ravno, ali ravno prema nama. Mi smo dovoljno daleko u mraku, ali gledala je u nas, znala je da smo tamo. I tada je potrcala velikom brzinom u nasem pravcu. Ja sam sledjen i dalje drzao dvogled kao paraliziran, ali u jednom trenu kao kroz san rekao sam svome suborcu da puca ravno u mrak, ODMAH. I on je zapucao, a odjednom sa moje desne strane u pravcu kuca zapucalo je jos dvadesetak kalasnjikova (ja u svoj onoj izgubljenosti nisam ni primjetio da je jedan dio nase ekipe stigao do nas i razvio polozaj). Poslije dvije tri sekunde i ja sam opalio rafal.
S naseg glavnog polozaja su poceli udarati i minobacacima. Pocelo je oprave, mada niko nije imao pojma o cemu se u stvari radi.
Trajalo je, recimo, deset minuta (ne trebam govoriti da sa druge strane nije stigao ni metak).. Kada je prestalo s lupanjem glavni casnik (ne zelim govoriti ni o imenima niti mjestu zbivanja ) je htio da krenemo naprijed, ali sam ga uvjerio da sacekamo jutro. Puno pitanja je postavljeno, ali nismo im nista kazali, nista sto bi uputilo na to da nas proglase ludima.
Krenuli smo naprijed (vedro je bilo oko 08.00) i poslije par minuta stigli na protivnicke pozicije. Jos je bilo zara na kucicama. Snijeg je bio pun krvi na sve strane, razbacano oruzje i vatreno i hladno (nozevi umrljani krvlju), ali niti jednog mrtvog. Nikome nista nije bilo jasno. Ipak u jednom rovu, zatrpanog snijegom i zemljom pronasli smo jednog mrtvog vojnika, rastrganog. Jasno su se vidjeli ujedi i dijelovi otkinutog mesa.
Ja i prijatelj smo se pogledali, a casnik je to sve prokomentirao kao "bas ga je raznijela prokleta mina". A "oni su se povukli pod nasim djejstvom i pokupili svoje mrtve i ranjene"... To je bilo to i tako je priopceno javnosti
E ovo sam i ja citala na jednom forumu, zvuci kao neki film...

Znam jednu priču iz Srbije tokom 1800tih godina 19tog veka,priču o Tri Bliznakinje

Nekada davno postojala je jedna porodica.Ta porodica je bila jako dobre naravi,ali isto tako i jako bogata i verovalo se da potiču od kraljevskih predaka te da imaju u sebi plave krvi.Imanje na kom su živeli bilo je udaljeno par kilometara od običnog stanovništva i bilo je okruženo šumom.Jednog dana,mladji sin gazde i gazdarice se uputi u grad na pijac i na prvi pogled se zaljubljuje u mladu meštanku,koja nije imala roditelje,ali je bila usvojena od strane jednog seljanina.

Ona se njemu toliko dopala,da je danima mislio o njoj,pričao roditeljima o njoj,pisao pesme,čak ju je i sanjao noćima.Nakon par dana,reši da ipak kao čovek od reputacije ode do tog seljanina i zatraži njenu ruku,što se posle i ostvarilo.Seljanin je prihvatio,dao mu blagoslov da je oženi i usput ga upozorio što je plemića malo iznenadilo,da joj nikako,ni pod kakvim okolnostima,ne dozvoli da skine venac koji nosi oko vrata.Kada ga je plemić upitao iz znatizelje zbog čega,seljanin je devojku pozvao da izadje i napomenuo mu da samo zapamti to što mu je rekao.Kako se plemić spremao da progovori sledeću rečenicu,u istom trenutku mu seljanin zalupi vrata ispred nosa.Nakon što je doživeo neprijatnost kakvu do tada nije video,slegne ramenima uhvati devojku za ruku i njih dvoje krenu ka imanju.Dok su išli plemić joj udeli kompliment da joj venac oko vrata lepo stoji,našta mu se devojka kroz smeh zahvalila i nastavila dalje.Usput joj je postavljao razna pitanja,ali ona nije progovarala ni reč.Sve to mu je izgledalo pomalo čudno,ali je mislio da devojka ipak nije raspoložena za razgovor pa je samo nastavio da hoda ka imanju.Kada su došli na imanje,plemić je svima saopštio radosnu vest i gazda i gazdarica kao i njegov brat su odmah sutradan organizovali slavlje.Došli su im prijatelji iz celog okruga.Sto u trpezarijskoj sobi je bio prepun svega i svačega.Otac i majka plemića bili su preponosni na njega što je njihov sin našao verenicu i ženu svog života.Tu je bilo i muzike i igranke i pića,bilo je pravo veselje.Nakon što se veselje završilo,gosti su se uputili svojim kućama,a gazda i gazdarica sa svojim starijim sinom kao i plemić i njegova devojka u spavaće sobe.Kako je mrak odmicao neko iznenada pokuca na vrata.Plemić se začudio da bilo ko u gluvo doba kuca na nečija vrata,ali je pomislio da je neko od gostiju zaboravio nešto pa se vratio.Nakon što je stigao do vrata,otvorio ih je i odjednom sav prebledeo.
Ispred je stajala devojka koja je isto izgledala kao njegova verenica,sa istom bojom kose,istom bojom očiju,iste visine,istim crtama lica,osmehom,čak je imala i venac oko vrata.Plemić je uznemireno gledao u devojku dok je ona brbljala nešto u bradu neverovatnom brzinom.Odjednom devojka skine venac oko vrata i spusti ga na prag kuće.Plemić se u tom trenutku trgao iz kreveta i shvatio da je sve to sanjao.

Kada su se plemić i njegova devojka venčali,sve je to već bilo zaboravljeno.Prve bračne noći,opet se začulo kucanje.Plemić je otišao do vrata i kada ih je otvorio,opet je ugledao istu devojku koja liči na njegovu verenicu,kako brblja nešto u bradu,skida venac i ostavlja ga na pragu.
Sledećeg dana ispriča ženi sve o snovima,a žena mu iz ljubavi pokloni venac kao amajliju da ga čuva.
Prolazili su meseci do jedne noći.

Plemić se probudi usled neobičnih zvukova koji su dolazili od spolja i vidi da njegove supruge nema u krevetu.Misleći da se nešto desilo,plemić je uspaničeno ustao i otišao do vrata.Napolju je bilo maglovito pa nije uspeo najjasnije da vidi šta stvara buku.Kako se približavao dvorištu zvuci su mu postajali sve jasniji,a neposredno blizu njega stajale su tri žene istog izgleda medju kojima je bila i njegova supruga.Stajale su tako i dozivale ga da podje sa njima u šumu.Plemić je zatim kao omadjijan krenuo za njima neosvrćući se.

Narednog jutra,gazda i gazdarica sa starijim sinom tražili su plemića i njegovu ženu svuda u okolini.Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja otišli su na pijac gde je njihov sin upoznao devojku da se raspitaju o njih dvoje.Kada je jedan prodavac čuo o čemu pričaju reši da im se obrati i da im ispriča jednu priču koja godinama kruži mestom:

,,Na pijaci je radio čovek koji je preminuo od jako teške bolesti.On je mnogo želeo da ima decu,pogotovu žensku.Molio se i molio,ali njegova žena nije mogla da rodi.Jednom prilikom,otišao je kod vračare i ona mu je bajala da mu se želje ostvare.Nakon rituala,isplete dva venca i ispriča čoveku da će to morati da da svojoj deci da nose oko vrata čim postanu punoletna kao zaštitu od uticaja loših sila.Žena mu nakon toga podari bliznakinje,dve prelepe devojčice,ali se desilo i ono što nisu očekivali,da dobiju i treće dete,treću devojčicu u isto vreme.Nažalost,usled teškog porodjaja žena je preminula i čovek je ostao sam da se stara o njima.Kako su dani prolazili,one su rasle i bile sve bliskije da su sestri iz velike ljubavi na punoletstvu isplele i treći venac.Posle nekog vremena,čovek se razboleo i ćerke su morale da ga zamene u poslu.
U jednom trenutku,pojavio se mladić,
najjlepši od svih kojeg su ikada videle.Sve tri bliznakinje su bile zaljubljene u njega.
Njemu se dopadne prva bliznakinja,ali znao je da pošto sve dele istu lepotu,ispadne alav i prevari je sa drugom bliznakinjom.Treća bliznakinja koja uvideći da momak nije pošten i da sada sa njom želi da prevari obe sestre,reši da mu se sa svojim sestrama osveti.Jedno veče dogovore se da će mu svaka od njih ostavljati po jedan venac ispred kuće dok ga sve ne ureknu.Prolazilo je vreme,ali nisu videle da je bilo šta od toga uspelo,pa je treća bliznakinja odlučila da mu lično posle prve bračne noći pokloni svoj venac i tako ga prokune zauvek.Treća bliznakinja po legendi uvek bude ta koja se uda za tog momka i koja ga sa ostale dve progoni u snu sve dok taj momak ne pristane da sa sve tri sestre bude zajedno,do kraja svog zivota."

A evo je i još jedna :cool:

Nepoznati Pastir

Porodica gaji stoku na farmi i krene da primećuje da se životinje radjaju sa deformitetima pa počinje da veruje da je farma ukleta.Jednom pre zore,farmer se uputi da napoji stoku i kako je prilazio sve bliže,primeti osobu odevenu u crno sa velikim štapom kako stoji iza stuba štale.Povikao je da ode misleći da je neki beskućnik,kad u tom momentu ta osoba se okrene ka njemu.Na licu je imala ožiljke,zube poput vuka i jako dugačak jezik kojim se oblizivala.Farmer je bio zatečen time šta je video,ali se iz istih stopa trgao i potrčao ka kući.Kako je sve brže i brže trčao uspeo je da primeti nezamislive krike iza sebe koje je ta osoba ispuštala.Odmah nakon toga farmer je rešio da stavi stoku na prodaju,spakovao se sa prodicom i otišao sa farme.

YEEEAHBIAAAACH:vestica:

A evo je i još jedna :cool:

Nepoznati Pastir

Porodica gaji stoku na farmi i krene da primećuje da se životinje radjaju sa deformitetima pa počinje da veruje da je farma ukleta.Jednom pre zore,farmer se uputi da napoji stoku i kako je prilazio sve bliže,primeti osobu odevenu u crno sa velikim štapom kako stoji iza stuba štale.Povikao je da ode misleći da je neki beskućnik,kad u tom momentu ta osoba se okrene ka njemu.Na licu je imala ožiljke,zube poput vuka i jako dugačak jezik kojim se oblizivala.Farmer je bio zatečen time šta je video,ali se iz istih stopa trgao i potrčao ka kući.Kako je sve brže i brže trčao uspeo je da primeti nezamislive krike iza sebe koje je ta osoba ispuštala.Odmah nakon toga farmer je rešio da stavi stoku na prodaju,spakovao se sa prodicom i otišao sa farme.

YEEEAHBIAAAACH:vestica:
citano, pricano, izmisljeno... ?

Mnogi su čuli verziju priče da je Hitler preživeo drugi svetski rat i pobegao u Argentinu pa je tamo prebivao sve do svoje smrti,mada,ima i jedna posebna verzija te priče koja je po meni najjužasavajuća.:kafa:

SS divizija formirana pod Hitlerovim naredjenjem je bila milicija za posebne namene sa ciljem da se pohapse svi koji su bili neprijateljski nastrojeni:špijuni,civili ili nemci koji su se protivili toj ideologiji.Zapravo je cilj bio da se istrebe svi za koje su verovali da nisu arijevske krvi,u najjmanju ruku čistokrvni nemci i da će svetom dominirati viša rasa "superljudi" koja potiče iz drevnog sveta,koji je u svojim dokumentima opisivao autor i pisac Rudolf Von Sebotendorf i osnivač najjozloglašenijeg kulta tog vremena,,Društva Tula".
Većina oficira SS divizije pripadalo je tom društvu,a jedan od njih je bio i Rudolf Hes koji je tokom Hitlerovog boravka u zatvoru pomagao u realizaciji knjige,,Mein Kampf".Dok je rat trajao,kult je izgradio podzemne labaratorije u nekoliko delova evrope u kojima su se vršili morbidni eksperimenti na ljudima.Usled okupacije mnogi su proterani u logore odakle bi ih nacisti nekud odvodili,nakon čega su masovno nestajali ili bili ubijani.
Na kraju rata,Hitler je sa svojom ženom izvršio samoubistvo u Berlinskom bunkeru.Nemački admiral Karl Denc je trebao da objavi njegovu smrt preko radija,ali iz nekog razloga,nije želeo da kaže bilo šta o tome.Par godina kasnije,tajna služba je počela da prikuplja informacije o zarobljenicima koje su koristili za eksperimente nakon što su saveznici naišli na jednu od labaratorija.U dokumentu koji su pronašli pisalo je da su sve žrtve bile deo stvaranja superiornog bića,koji će biti oličenje Arijevske rase i oličenje njihovog vodje.Posle svih dokaza i analiza naučnika utvrdjeno je da je Adolf Hitler izvršio samoubistvo u bunkeru 1945.godine.Medjutim,neki su pored toga i dalje tvdili da je vidjen u Argentini.

Naišao sam na jednu zapanjujuću priču koja je od pre nekoliko dana,a bila je glavna vest u novinama.

Citiram vest:

Nakon godina konobarisanja u poznatoj kafani, Milan je mislio da je sve video. A onda je još jedna obična svadba promenila sve. Sve je delovalo normalno, svadba je tekla po planu, dok jedan od grobara koji kopa rake nije stigao na veselje i preklinjao domaćina da odmah bace jednu tortu!

– Gosti su ušli u salu i seli, a za njima su došli i mlada i mladoženja. Prišao mi je kolega i rekao da neki grobar ispred restorana traži domaćina veselja. Nisam hteo da opterećujem mladence, pa sam se uputio ka mladoženjinom ocu. Rekao sam mu šta je u pitanju, a čovek samo zbunjeno podiže obrve. Krenuo sam sa njim ka vratima, instiktivno, ako mu zatrebam – svedoči konobar.

Ispred kafane je stajao sitan čovek u staroj odeći, ni nalik gostu svadbe. Prema rečima konobara, oči su mu bile iskolačene, stezao je svojom jednom šakom onu drugu. Izvinio se nekoliko puta domaćinu i nakon što je mladoženjin otac pokazao nestrpljivost, mršavi grobar je počeo da objašnjava. Najpre je rekao da on kopa rake, tako je i video šta je video.

– Pratio sam jednu ženu dovde, lepu i doteranu. Ušla je noseći tortu na vaše veselje. Ne bih vas uznemiravao da je pre toga nisam video na jednom grobu, sa tom istom tortom – tiho počinje grobar dok se zenice mladoženjinog oca šire.

Konobar Milan, koji je bio svedok događaja kaže da je grobar počeo da “guta knedle”, a ruke su mu drhtale.

– Ta žena došla je na groblje doterana i sa tortom u rukama. Odmah mi je privukla pažnju. Ode do jednog groba i spusti tortu na njega, onda je nešto mumlala, pa tri puta prebacila zemlju sa groba preko torte. Mislio sam da tuguje za nekim kome je danas rođendan, pa mu je na grob donela tortu. Ali, ona kolač ne ostavi tamo, nego opet uze u ruke i krenu van groblja. Tada sam znao šta je. U kolima je čekao muškarac. Seo sam u svoj auto i krenuo za njima, tako sam i stigao dovde – svedočio je grobar mladoženjinom ocu.

Milan, konobar koji je ceo razgovor slušao kaže da je domaćin bio “siv u licu”, a siroti grobar je već drhtao.

– Domaćine, oprosti, ali ta žena ti je obajala na grobu tortu za veselje i donela ti je. Obojica znamo šta je to. Ona hoće kuću da ti zatvori, izbacuj to van – rekao je grobar naglo se pribravši.

Pribrao se i domaćin, a grobar je počeo da opisuje kako izgleda žena koja je donela tortu. Posle nekoliko reči, domaćin se uhvati za glavu, strašno opsova i reče – to su nam kuma i kum.

Konobar koji je prisustvovao sceni kaže samo da je mladoženjin otac utrčao u salu, zgrabio za ruku kumu, pozvao kuma i izbacio ih napolje naglavačke. Konobara Milana zamolio je da nađe tortu i baci je u WC šolju. Kada je došao k’ sebi istrčao je napolje da nađe onog grobara i pozove ga na slavlje. Ali, grobar je već otišao.:zeek::pop:

Ajde, ima li tko ovdje da mu se dogodilo nešto... eto paranormalno, ili da znate neku priču od svojih prijatelja rodbine ili obitelji? Tko će započeti?

:)
Da, doduše nešto što mi je počelo dizati živce i razmišljam da odem malo više istražiti isti svijet. Moji snovi su nešto jezivo, nerijetko su predvidjeli situacije koje su se dogodile u roku dana do dva od dana sna ili onda kada je neka osoba u snu rekla da će se to dogoditi. Nakon svakog prvog dijela sna koji predvidi budućnost, vidim u drugom dijelu sna i osjetim kako me visoko dlakavo nešto sa lubanjom nečega vuče po podu ulice u kojoj sam nekada živio te me vuče u napuštenu kuću koja je bila nasuprot kuće u kojoj sam živio. Počelo mi se doduše to događati prije nego što sam znao za tu ulicu i prije nego što sam tamo počeo živiti. Kako su roditelji od frenda završili u bolnici pozitivni na covid, svi su bili zabrinuti. Istu noć nakon što smo saznali, tijekom mog sna u kojem sam u potpunosti primjetio da sanjam, ali se nisam mogao probuditi, je počeo poprilično čudno. Taj isti frend je stajao u sredini neke sobe okružen sa ostatkom meni i njemu poznatih ljudi svih bez odjeće na sebi, golih kako sjede i cmizdre i plaču u ogromnome jadu, a on jadan tako stoji i gleda u mene. Ja nisam osjećao ništa, samo sam izašao van iz prostorije te kad sam izašao, netko bez lica nepoznata glasa mi je rekao: "Umrijet će za tjedan dana.". Točno tjedan dana nakon bio sam na pozivu sa frendicom i odjedamput dolazi njezin brat i potiho joj se obraća (dat ćemo frendu ime Karlo i frendici Mateja): "Mateja, dođi brzo molim te, Karlu je majka preminula." Ja nisam dobro čuo sve do dijela "majka preminula" te me frendica pozdravila i rekla da mora brzo ići. Sve mi je bilo jasno ali nisam mogao to prihvatiti. Ne znam jesam li jedini sa ovakvim događajima koji su se doduše dogodili unazad 3 godine 12 puta, naravno sa drugačijim predviđanjima koja su uvijek bila loša, bile to svađe, bolesti, loši događaji u poznanstvu i sl. Ako postoji još netko sa ovakvim slučajem neka mi kaže jer ne znam zašto mi se to događa. Nedavno sam počeo lucidno sanjati, sam se pokrećem ali još ne znam kontrolirati događaje niti govoriti, samo se kretati kuda želim tako da se nadam da ću tu naći jednom neke odgovore.

Kao i maltene ista tema koju sam otvorila na Teorijama, ovo iz nekog razloga nikad ne privuče pažnju. Nema čak ni onog: pričao mi deda da se njegovom dedi desilo... Što nije realno, jer u rl često čuješ takve priče. Mislim, ako si određenog godišta. Što znači samo da ovde ljudi ne žele da ispadnu glupavi i praznoverni - ili je ceo forum u rukama zumera koji i nemaju dede s takvim pričama.

Da, doduše nešto što mi je počelo dizati živce i razmišljam da odem malo više istražiti isti svijet. Moji snovi su nešto jezivo, nerijetko su predvidjeli situacije koje su se dogodile u roku dana do dva od dana sna ili onda kada je neka osoba u snu rekla da će se to dogoditi. Nakon svakog prvog dijela sna koji predvidi budućnost, vidim u drugom dijelu sna i osjetim kako me visoko dlakavo nešto sa lubanjom nečega vuče po podu ulice u kojoj sam nekada živio te me vuče u napuštenu kuću koja je bila nasuprot kuće u kojoj sam živio. Počelo mi se doduše to događati prije nego što sam znao za tu ulicu i prije nego što sam tamo počeo živiti. Kako su roditelji od frenda završili u bolnici pozitivni na covid, svi su bili zabrinuti. Istu noć nakon što smo saznali, tijekom mog sna u kojem sam u potpunosti primjetio da sanjam, ali se nisam mogao probuditi, je počeo poprilično čudno. Taj isti frend je stajao u sredini neke sobe okružen sa ostatkom meni i njemu poznatih ljudi svih bez odjeće na sebi, golih kako sjede i cmizdre i plaču u ogromnome jadu, a on jadan tako stoji i gleda u mene. Ja nisam osjećao ništa, samo sam izašao van iz prostorije te kad sam izašao, netko bez lica nepoznata glasa mi je rekao: "Umrijet će za tjedan dana.". Točno tjedan dana nakon bio sam na pozivu sa frendicom i odjedamput dolazi njezin brat i potiho joj se obraća (dat ćemo frendu ime Karlo i frendici Mateja): "Mateja, dođi brzo molim te, Karlu je majka preminula." Ja nisam dobro čuo sve do dijela "majka preminula" te me frendica pozdravila i rekla da mora brzo ići. Sve mi je bilo jasno ali nisam mogao to prihvatiti. Ne znam jesam li jedini sa ovakvim događajima koji su se doduše dogodili unazad 3 godine 12 puta, naravno sa drugačijim predviđanjima koja su uvijek bila loša, bile to svađe, bolesti, loši događaji u poznanstvu i sl. Ako postoji još netko sa ovakvim slučajem neka mi kaže jer ne znam zašto mi se to događa. Nedavno sam počeo lucidno sanjati, sam se pokrećem ali još ne znam kontrolirati događaje niti govoriti, samo se kretati kuda želim tako da se nadam da ću tu naći jednom neke odgovore.
Imaš odličnu knjigu, prevedenu kod nas, na temu Lucidnih snova.

Li Adams: VIZIONARSKI VODIČ ZA SVESNO SANJANJE​

Ispred prozora moje spavaće sobe nalazi se ulični svetlo. Medjutim ono u poslednje vreme počinje da treperi u periodu od 12 do 3 ujutru, mnogi će reći da ništa čudno slab kontakt, poenta je da kad god počne tako da treperi moj pas koji je u kući tj u mojoj sobi počne da laje u pravcu prozora i svetla. Laje sve dok se svetlo ne smiri čim se svetlo smiri ono laje posle volšebno stane i smiri se. Takodje primetio sam da kad god se ustreperi ja se probudim I sna i sve to traje negde do oko 3 pola 4.

Ispred prozora moje spavaće sobe nalazi se ulični svetlo. Medjutim ono u poslednje vreme počinje da treperi u periodu od 12 do 3 ujutru, mnogi će reći da ništa čudno slab kontakt, poenta je da kad god počne tako da treperi moj pas koji je u kući tj u mojoj sobi počne da laje u pravcu prozora i svetla. Laje sve dok se svetlo ne smiri čim se svetlo smiri ono laje posle volšebno stane i smiri se. Takodje primetio sam da kad god se ustreperi ja se probudim I sna i sve to traje negde do oko 3 pola 4.
Pa reaguje pas na vizuelnu promjenu..sta je tu cudno?

Back