Meda Božanin
Ističe se
- Poruka
- 2.440
Sokolica_M:Ja volim puno, volim duboko, volim mnoge stvari, mnoga bića. Čak nekada mi se čini da ljude prepadnem svom tom ljubavlju, koja je oslobođena tih dveju reči, ''volim te''. Valjda zato što mi je teško da to prevalim preko usana, sva moja ljubav ide ka tome da bude iskazana, kroz sitnice ili neke veće gestove, pa na kraju to bude zaista kao eksplozija.
Postanem kod krpelj kad nekog volim. Ušla bih mu pod svaku poru. Po vatri zbog njega hodala. Suprotstavila se olujama. (Mislim na sve vrste ljubavi kad ovo pišem, a posebno na partnerski odnos.)
Ali trudim se, s godinama sve više, da ipak tu ljubav malo kontrolišem, ukoliko je to moguće. Da baš ne stežem čeličnim okovima one koje volim, nego da ih pustim da su slobodni, a istovremeno sigurni u mene, moju ljubav, moje postojanje za njih.
I ja razmišljam slično tebi. Malo mi više vremena treba za zaljubljivanje i opuštanje u vezi, ali kratko mi vremena treba da osetim da li mi ta osoba odgovara i u skladu sa tim ja i gradim naše buduće odnose, vidim da li to može da se razvija ili ne.
Ali nije uvek to tako, ne rade svi to tako. Jedan moj bivši momak mi je posle skoro godinu i po dana veze lagano rekao kako me ne voli. Ne ni da je prestao (što bi bilo sasvim logično, jer ljubav, pogotove te vrste i u tim godinama zna da bude potrošna), već da me nikad nije ni voleo! To je nešto što apsolutno odudara od mog shvatanja ljubavi, od ovoga o čemu si ti pisao, a sa čime se ja slažem...
Ni ja sekund ne bih mogla da provedem sa osobom do koje mi nije stalo da to posle tri meseca preraste u ljubav.
Za prećutane stvari što si rekao, može biti... Ali ako je to nešto suštinsko biću, to se ne može ispraviti, sa tim valja naučiti živeti, sa svim posledicama, lepim ili tegobnim.
BTW, nisam Ovan (Ovnica). Ali si bio blizu. Jarac sam.![]()
Ako nekom 100 puta kazes da ga volis, svaki dan, svaki sat i stalno govoris i govoris... na kraju, Gebelsovskom psihologijom ti opcinis sebe da je to istina cak i kad nije (vise).
Ne reći (previše često) nekom da ga volis ali mu to pokazivati na razne nacine je mnogo jači oblik ljubavi, barem meni. Bas kao sto kazes za tvog ćalca.
Naravno, godine učine da to kontrolišeš i prilagodiš potrebama partnera, koliko je to moguće.
Ne mislim da je sustinsko nepromenjivo. Ono sta mislis (sa pravom) da ti je karakterna osobina danas sutra mozda ne bude vise.
Dakle rogovi, kako god okrenes ;-)
Zasto bi se istrajnost zvala, pogrdno, tvrdoglavost?