Istina po svaku cenu?

Pričamo o istom, samo imamo različita mišljenja i poimanja prijateljstva.
Ja se slažem sa Natašom i ostalima koji su u manjini. Ti si u većini što je za mene neverovatno otkriće.
Mislim neverovatno mi je da tako malo ljudi ceni istinu.

А која је сврха ''истине по сваку цену''?

Чему она служи?

Шта постижеш тиме што неку своју ''истину'' саопштаваш човеку који није спреман да је чује или који има своју истину која је другачија од твоје?

Тај човек НИШТА добро не добија тиме. Значи, само ТИ нешто добијаш. Запитај се ШТА. И због кога онда то радиш.;)

Ali sada tek kapiram zašto se moja kuma naljutila na mene. Samo je nestala i više se ne javlja. Jednostavno nisam kapirala da neko ne želi da zna takve stvari. Da više voli da živi u laži i snovima o srećnoj ljubavi.
Meni to ne treba. A ne trebaju mi ni prijatelji koji za mene procenjuju šta je za mene dobro, a šta nije. .

У контексту своје последње реченице размисли још једном о ономе шта твоја кума мисли о теби.:think:

Ако је ЊОЈ добро тако како живи, ко си ТИ да негативно вреднујеш њен животни избор???:confused:

Очигледно ниси много срећна што је она изабрала да живи задовољна, па макар и у ''сновима о срећној љубави''. :roll:
Да ли би ти више волела да је она ''прогледала под твојим утицајем'', па прекинула везу и наставила да живи несрећна?

У контексту своје последње реченице размисли још једном о ономе шта твоја кума мисли о теби.:think:

Ако је ЊОЈ добро тако како живи, ко си ТИ да негативно вреднујеш њен животни избор???:confused:

Очигледно ниси много срећна што је она изабрала да живи задовољна, па макар и у ''сновима о срећној љубави''. :roll:
Да ли би ти више волела да је она ''прогледала под твојим утицајем'', па прекинула везу и наставила да живи несрећна?

Uopšte mi nije bio cilj da ona prekine vezu. Nego da joj kažem ono što se desilo.
Ali ona nije osudila svog momka što održava vezu sa bivšom devojkom, nego je osudila mene što sam joj to rekla.
Bitno mi je da je ona to saznala i raspravila sa njim.
A meni je ostala čista savest. Verovatno na to aludiraš. Da sam to uradila zbog svoje savesti, a ne zato što mi je stalo do nje. U stvari je i jedno i drugo. Meni moja savest ne dozvoljava da dragu osobu gledam u oči i prećutkujem joj nešto što je veoma ozbiljno i tiče se njenog života.

Grljenje i ljubljenje sa prijateljima se umnogome razlikuje od ljubljenja sa partnerom .... to je valjda jasno. Ne verujem da se u usta ljubiš sa svojim poznanicima i prijateljima?

E sad, koliko smo upućeni u brakove svojih prijateljica i da li nam one pričaju ''baš sve'', to je pitanje bliskosti ..... ja sam već rekla da sam dovoljno bliska sa svojim prijateljicama i da mnogo pričamo i otvorene smo jedne prema drugima ... da znam da im mogu reći, a da to neće shvatiti kao ''mešanje'' već samo smer u kome treba da istražuju sebe u svom braku.
Kao što sam već napisala na nekoj od ovih stranica .... imala sam takvu situaciju .... upravo uradila ono o čemu sam pisala ..... nas dve smo i dan danas najbolje prijateljice i jako se volimo. A evo, baš ću je pitati kad se budemo videle, sada posle mnogo godina, da li mi je ikada zamerila što sam joj to rekla ... pa ću napisati ovde.

Ne razumem,ovu recenicu.Znaci da si je i pre "usmeravala" savetima?

Опет оно ''склон авантурама'''...ако једном превари - значи ''склон је авантурама''???:roll:

Опет прича о паприкашу?
Ако ти једном загори, склона си изгоревању паприкаша...:hahaha:

Ако остави једну девојку, оставиће сваку?

Треба се удати за првог на кога наиђеш, и ти њму да си прва, и живећете срећно до краја живота, то је једина гаранција да нико ника никог неће оставити... :dash:

Ne razumem,ovu recenicu.Znaci da si je i pre "usmeravala" savetima?

Smer u kome treba da istražuju sebe u svom braku ... to sam rekla - ako sazna za tako nešto, normalno je da će da istraži duboko u sebi da li je ona spremna na takav odnos ili ne ... da li tog čoveka toliko voli da će mu oprostiti, ili ga ne voli dovoljno.

A ako smo prijateljice, slobodna je i ona samnom i ja sa njom da se savetujemo. Šta je tu čudno???

Опет прича о паприкашу?
Ако ти једном загори, склона си изгоревању паприкаша...:hahaha:

Ако остави једну девојку, оставиће сваку?

Треба се удати за првог на кога наиђеш, и ти њму да си прва, и живећете срећно до краја живота, то је једина гаранција да нико ника никог неће оставити... :dash:

He he he .. ne wanda ... ako ti paprikaš zagori, znači da nisi dovoljno posvećena svom ručku .... a i to nešto govori :mrgreen:

A što se tiče udaje za prvog .... meni bi to tek bila garancija da će sigurno, kad tad, da prorade hormoni neiživljenosti .... (nije pravilo, ali javlja se u čestom broju slučajeva) :lol:

Mislim da sve sto treba da se sazna i sto je bitno se na kraju sazna a ovo je lek (a nekima podsticaj :D) za svaku paranoju.
Svaka laz koja je ozbiljna znaci da je poremecena neka ravnoteza, da je neuobicajena situacija za tu osobu u pitanju (koja laze jer sto bi inace lagala) a to ne moze da traje.
Ali ljudima su bitne razlicite stvari - nekog bas briga sto ga vara muz dok god ne poteze razvod, pa istina o tome i nije toliko bitna onda - ove situacije se onda razvlace u nedogled i pre je onda precutni dogovor u pitanju.
A sve zene koje ne bi mogle da podnesu prevaru, saznaju za to vrlo brzo.
Ovo sam zakljucila iz dugogodisnjeg bavljenja istinom ( i paranojom), nesigurnoscu u druge naspram mene, preispitivanjem itd.
I onda shvatila da sve sto treba da znam, saznacu i to u pravom momentu i da nema nikakve potrebe forsirati istinu jer se ona stvarno uvek pokaze.

Mislim da sve sto treba da se sazna i sto je bitno se na kraju sazna a ovo je lek (a nekima podsticaj :D) za svaku paranoju.
Svaka laz koja je ozbiljna znaci da je poremecena neka ravnoteza, da je neuobicajena situacija za tu osobu u pitanju (koja laze jer sto bi inace lagala) a to ne moze da traje.
Ali ljudima su bitne razlicite stvari - nekog bas briga sto ga vara muz dok god ne poteze razvod, pa istina o tome i nije toliko bitna onda - ove situacije se onda razvlace u nedogled i pre je onda precutni dogovor u pitanju.
A sve zene koje ne bi mogle da podnesu prevaru, saznaju za to vrlo brzo.
Ovo sam zakljucila iz dugogodisnjeg bavljenja istinom ( i paranojom), nesigurnoscu u druge naspram mene, preispitivanjem itd.
I onda shvatila da sve sto treba da znam, saznacu i to u pravom momentu i da nema nikakve potrebe forsirati istinu jer se ona stvarno uvek pokaze.

Saznaš tako što ti neko kaže .... ili načuješ ..... ili sam otkriješ .....
Za mene je onda bolje da mi to prijatelj saopšti, nego da samnom ispiraju usta neki bezvezni likovi koji su na granici razmišljanja da li sam jadna ili glupa (a ja pri tom ništa ne znam i mislim da je sve OK).

Back