Istina nema puno prijatelja

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.106
Čovjek koji govori istinu nema puno prijatelja.
Čak ni familija i rodbina nisu u dobrim odnosima sa njim?
Govoriti danas istinu često treba i odredjenu hrabrost. Prijateljstva zasnovana na lažima, nisu prava. Bolje je imati nekoliko pravih prijatelja koji cijene istinu, nego mnogo onih koji žive u iluziji. Ne kaže se uzalud da u bogatstvu čovjek ima mnogo priajtelja, dok u siromaštvu, nema ni rodbine.
Zašto je to tako?
Zar je istina tako teška, bolna?

Govoriti danas istinu često treba i odredjenu hrabrost. Prijateljstva zasnovana na lažima, nisu prava. Bolje je imati nekoliko pravih prijatelja koji cijene istinu, nego mnogo onih koji žive u iluziji. Ne kaže se uzalud da u bogatstvu čovjek ima mnogo priajtelja, dok u siromaštvu, nema ni rodbine.
Zašto je to tako?
Moja mama misli cesto da govori istinu a nikakve veze, razlika je ako je tvoja istina prava .

Zašto je to tako?
Dovoljno su tri prijatelja

Zašto je to tako?

Neki ljudi izbegavaju da čuju istinu. Njima prija da čuju laž. Više vole da budu "ušuškani" u nekom svom svetu nego da čuju istinu. Kakvu istinu: Istinu da su lenji, npr. Izbegavaju svoje obaveze. Neke istine su surove i veoma bolne.

Teško je čuti da ne učiš dovoljno, da ne posvećuješ pažnju fakultetu. Takođe je teško čuti da muž ( ili žena ) piju dosta i da treba da misle na svoju decu.

Bolno je čuti da je emotivnoj vezi ili braku kraj. Da u toj vezi ili braku nema više ljubavi.

Sve ove istine su bolne i teške. Tada ljudi nalaze opravdanja za ono šta čine loše.

Postoje i one istine koje nas navode na razmišljanje. Da li treba reći nekoj ženi da joj ne stoji dobro nova haljina ili nova frizura? Treba li prećutati istinu da je auto koje je kupio vaš brat, ili muž, ili verenik, loš u smislu da je, usled nekog kvara teško doći do potrebnih delova?

Da li je bolje prećutati takve stvari ili reći istinu, zbog koje je moguće da će doći do svađe?

Istina ponekad izaziva gubitak samopouzdanja. Izaziva sramotu kod onih koji je još uvek imaju. Sa druge strane, istina nam pomaže. Menjamo se kad čujemo da nam neko dobronameran saopštava istinu koju nismo želeli da znamo, koju smo zapravo potiskivali, bežali od nje.

Ali, takva istina nam pomaže da budemo bolji, da ispravimo neke svoje greške.

Ја зато немам девојку, зато што не знам да се фолирам, оне много више воле лепе лажи, а и не поклапам се са лажљивим људима.

Nisu baš sve devojke, sve devojke takve. To znaš..

Неће ме нико ако сам свој, сви ме тако мрзе, нико ме не воли.

O ovome sam već pisala. I sam znaš da to nije tako..

Ali, ovde diskutujemo o drugoj temi i zato ovde stajem.

O ovome sam već pisala. I sam znaš da to nije tako..
Мрзе ме јер нисам у љубави ни са ким а ја желим да волим и да будем вољен, то је одбаченост на делу и неће ме убедити никакве лепе речи, нисам имао никога данас да додирнем нити неко мене, све је јасно. Али ту стајемо.

Ne volim laži, kojekakva izmotavanja, zlonamjerna podmetanja, klevetanja bez osnova.
Ipak u nekim momentima, laži su (privremeno) neophodne da bi se smirile ili ublažile neke tenzije i životne nedaće. Kad-tad sa istinom će se morati suočiti..
što prije to bolje, manje će biti razočarenja i zabluda.

Back