Isti golub me posećuje svaki dan

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Isti golub, svakog dana dolazi na moj prozor i gleda me 😂
Mnogi mi kažu da traži hranu, pritom izgleda veoma ugojeno i zdravo.
Drugi mi kažu da ga oteram, jer će napraviti štetu. Nemam problem sa golubovima, jer dolazi samo 1 i to uvek isti. Ukoliko ga u nekom slučaju ne primetim krene da mi kuca na prozor kljunom. Simpatično stvorenje, fascinira me to da uvek dolazi kod mene, samo ne znam zašto...
IMG_20211109_101850.jpg

Drugi mi kažu da ga oteram, jer će napraviti štetu. Nemam problem sa golubovima, jer dolazi samo 1 i to uvek isti. Ukoliko ga u nekom slučaju ne primetim krene da mi kuca na prozor kljunom. Simpatično stvorenje, fascinira me to da uvek dolazi kod mene, samo ne znam zašto... Pogledajte prilog 1064636
Pa... kako znaš da je isti?
Da nisi neki Teslin srodnik?
Meni su svojevremeno cimerke zabranile da im ostavljam hranu na prozoru jer se ispostavilo da nisu kao pas i mačka pa da navikavanje i pripitomljavanje traje nešto duže, nego već posle 3 dana povedu i drugare, sledeći dan već drugari svoje drugare i tako u nedogled.
Nisu mogle da spavaju od golubova u jednom trenutku. Svaki dan u isto vreme su sletali na sims i uredno tu usput vršili veliku nuždu! :zcepanje:
Morala sam to da očistim i prestanem da im poklanjam pažnju... na tom mestu.

Pa... kako znaš da je isti?
Da nisi neki Teslin srodnik?
Meni su svojevremeno cimerke zabranile da im ostavljam hranu na prozoru jer se ispostavilo da nisu kao pas i mačka pa da navikavanje i pripitomljavanje traje nešto duže, nego već posle 3 dana povedu i drugare, sledeći dan već drugari svoje drugare i tako u nedogled.
Nisu mogle da spavaju od golubova u jednom trenutku. Svaki dan u isto vreme su sletali na sims i uredno tu usput vršili veliku nuždu! :zcepanje:
Morala sam to da očistim i prestanem da im poklanjam pažnju... na tom mestu.
Znam da je isti po izgledu, i ima specifičnu boju, siv je ceo, nema belih delova kao kod drugih. I po ponašanju, nikad mi ne sleti golub, tako da je on to uvek. Ili traži destinaciju da jede, da odmori noge i krila ili da me zafrkava tu

Znam da je isti po izgledu, i ima specifičnu boju, siv je ceo, nema belih delova kao kod drugih. I po ponašanju, nikad mi ne sleti golub, tako da je on to uvek. Ili traži destinaciju da jede, da odmori noge i krila ili da me zafrkava tu

Pa, to je lepo.
Nešto mu se tu dopalo, možda i to što ti radiš. Golub je simbol mira, pobogu... šta ima da ga teraš, nije ti krokodil došao na prozor. :zcepanje:

Nahrani bre goluba, oni uvek izgledaju ugojeno jer naduju tako, pogotovo muški, sad je zima i nema hrane, ako je on možda i ugojen, vrlo moguće da traži hranu za golubicu
1000gr raži,j ječma, ovsa...košta 80-100 RSD i to može jedan golub da jede mesec dana
iliti za 500RSD možeš da hraniš ceo golubarnik mesec dana....

Kod nas su se od nedavno naselile senice, ima ih dvadesetak, i to je toliko snalažljivo da kljuca u staklo!
Obesila sam im plastičnu bocu za pšenicom na jabuku, i evo...svrate na prozor ali ne kucaju.
A ostane i vrapcima...
Tačno ću na svakom drvetu da okačim po jednu bocu neke žitarice koliko sutra!

Poslednja izmena:
Kod nas su se od nedavno naselile senice, ima ih dvadesetak, i to je toliko snalažljivo da kljuca u staklo!
Obesila sam im plastičnu bocu za pšenicom na jabuci, i evo...svrate na prozor ali ne kucaju.
A ostane i vrapcima...
Tačno ću na svakom drvetu da okačim po jednu bocu neke žitarice koliko sutra!

ovas ima najviše belančevina od svih žitarica....

Jedino što moraju da iskenjaju to što pojedu.... Ali to je biologija živog bića, višak se izbacuje, pa i ptice to rade...

I labud nuždi veliku fekaliju, a kamoli golub... bi labud da ti doleti? ko zna možda čuje od goluba kako si prijatelj....

Napravi galeriju slika, pa i video, tvog goluba posetioca....

Drugi mi kažu da ga oteram, jer će napraviti štetu. Nemam problem sa golubovima, jer dolazi samo 1 i to uvek isti. Ukoliko ga u nekom slučaju ne primetim krene da mi kuca na prozor kljunom. Simpatično stvorenje, fascinira me to da uvek dolazi kod mene, samo ne znam zašto... Pogledajte prilog 1064636
To je duh. Englezi kazu ghoust, izvedeno iz srpske reci gost, a u bibliji imas duhove koji dolaze maskirani u nekog, zapravo duse koje nas posecuju obilaze.

Ne mora da znaci ali ja verujem u ovo.

Ne tjeraj ga.Stavi mu hljeba na prozor.

Nemoj ga tjerati.

Posraće ti se iz zahvalnosti.
Drugačije ne zna da kaže Hvala.
Počisti je poniznosti i higijene.
Misli da ti je vratio što si mu dao.

Mene je u Vatikanu pokenjao. Nisam stigao da dam svom dedi drvenog goluba u ramu(imao je dugo golubarnik i voleo ih je, nepažnjom je i kuk dao uz njih) što kupih na vrhu bazilike jer je preminuo nedelju dana pre mog povratka....ovih dana je bilo 11 godina....83 godine je odživeo. Hteo pilot da bude u vojsci ali od zemljoradnika nije moglo tada više.....Jovan. Joca. Deda.

Jel golubica ipak možda?

Posraće ti se iz zahvalnosti.
Drugačije ne zna da kaže Hvala.
Počisti je poniznosti i higijene.
Misli da ti je vratio što si mu dao.

Mene je u Vatikanu pokenjao. Nisam stigao da dam svom dedi drvenog goluba u ramu(imao je dugo golubarnik i voleo ih je, nepažnjom je i kuk dao uz njih) što kupih na vrhu bazilike jer je preminuo nedelju dana pre mog povratka....ovih dana je bilo 11 godina....83 godine je odživeo. Hteo pilot da bude u vojsci ali od zemljoradnika nije moglo tada više.....Jovan. Joca. Deda.

Jel golubica ipak možda?
Ne znam, ne razumem se baš u golubove ali moguće.

Back