Isterivanje cefa

Ne treba tuci decu u skoli, niti ko treba da tuce tudju decu, to nije u redu.

Nego trebaju roditelji kod svojih kuca nabaviti sebi kaise, opasace i zelene grane pa nekad po zasluzi isicati dete, netreba ga sad tuci i lomiti kosti i prebijati jer je to kaznjivo po krivicnom zakonu ali treba ga malo uciti redu.

Sila boga ne moli, tako mislim da je motka iz raja izasla

Bebe i bas malu decu ne treba i ne smete tuci jer su suvise male.

Otac ako ima bas tesku ruku nek onda prepusti majci motku....

sta bi dolazilo u obzir?
ozbiljno pitam. moje dete nikada nije pravilo neki cirkus, a imam povremeno priliku da vidim razne histerije. nikada nisam pomislila da su roditelji krivi, vec da je detetu "doslo" iz ko zna kog razloga. i uvek mislim da treba biti smiren, a detetu objasniti sta je ispravno tek kad se smiri i kad su 1na1
izgleda da nisam u pravu

Sve je to lepo - sve sa cveticima, ali krene u histeriju gde nema razgovora, gde je umirenje "hitno": sta onda?

Jos nigde, ali nigde nisam video, cuo ili nesto sl. sto se tice odgovora na to pitanje - od strane onih koji vide dogovor/razgovor kao jedini izlaz i resenje...

Poslednja izmena od moderatora:
sta bi dolazilo u obzir?
ozbiljno pitam. moje dete nikada nije pravilo neki cirkus, a imam povremeno priliku da vidim razne histerije. nikada nisam pomislila da su roditelji krivi, vec da je detetu "doslo" iz ko zna kog razloga. i uvek mislim da treba biti smiren, a detetu objasniti sta je ispravno tek kad se smiri i kad su 1na1
izgleda da nisam u pravu

Ако је дете несносно, увек имаш опцију да се покупиш кући, где год да си. Нико није дужан да слуша туђу дерњаву или гласну расправу.

Sve je to lepo - sve sa cveticima, ali krene u histeriju gde nema razgovora, gde je umirenje "hitno": sta onda?

Jos nigde, ali nigde nisam video, cuo ili nesto sl. sto se tice odgovora na to pitanje - od strane onih koji vide dogovor/razgovor kao jedini izlaz i resenje...

Повучеш дете у страну и запретиш батинама, ишопаш га по дупету, дрекнеш - јбт није ваљда да не знаш шта се ради у таквим ситуацијама.

Poslednja izmena od moderatora:
Ако је дете несносно, увек имаш опцију да се покупиш кући, где год да си. Нико није дужан да слуша туђу дерњаву или гласну расправу.

Eto to - na primer.

Covek ga podigne i jednostavno odnese... Pa neka se kerebeci kod kuce - u domu svome, odakle je to i poneo. Sad je pitanje - da li ce i tada covek da dobije "mrke" poglede...

Eh... Ranije je bilo da odahnu kada dete dobije par vaspitnih cuski - onda je to postalo no-no... Sada je i podizanje glasa no-no... Sledeci korak je... :mrgreen:

Ти што се ишчуђавају ћушкама и подизању гласа углавном немају децу или ако имају - та деца су стармале сподобе које су навикле да преговарају са родитељима.

moj prasac se unervozi kada je umoran, pred spavanje ....
za sada ga pratim, i nadam se da ce to izgurati kao i njegov brat koji je isti i sa deset god., pa ipak praktican za rukovanje...

ne znam kako bih reagovala na histeriju u prodavnici, nesto se nadam da me nece strefiti, to se desava drugima :malav:

Elem, dete vam vristi, da necim nije zadovoljno i na kraju mu udovoljavate (kupujete mu to sto je napenalilo, radite kako mu je cef i sl).

Moje je pitanje: kakvu poruku saljete sopstvenom detetu i sta mozete da ocekujete spram njegova ponasanja, u buducnosti?

Poruka koju roditelj salje je da je nemocan. Sto se ponasanja tice to dete ce nauciti da na silu sve moze da dobije.

Elem, dete vam vristi, da necim nije zadovoljno i na kraju mu udovoljavate (kupujete mu to sto je napenalilo, radite kako mu je cef i sl).

Moje je pitanje: kakvu poruku saljete sopstvenom detetu i sta mozete da ocekujete spram njegova ponasanja, u buducnosti?

Moja deca znaju da kad krenu tom tehnikom od mene nece dobiti nista!Par puta sam namerno unistila stvar oko koje su se tukle,tako da tad nemaju oko cega da se otimaju.I vise to ne rade!
Elem,shvativsi da popustiti necu,razvile su druge taktike i uglavnom sam ih naucila strpljenju da sacekaju pogodan finansijski trenutak za ostvarenje njihovih zelja.Ali ono sto im obecamo,to i ispunimo.

moj prasac se unervozi kada je umoran, pred spavanje ....
za sada ga pratim, i nadam se da ce to izgurati kao i njegov brat koji je isti i sa deset god., pa ipak praktican za rukovanje...

ne znam kako bih reagovala na histeriju u prodavnici, nesto se nadam da me nece strefiti, to se desava drugima :malav:

He,he,dobro me nasmeja.
Jednom mi je najstarija napravila frku u radnji,i nije dobila nista!Zabole me sta ce prodavacica misliti,jednostavno kad kazem NE,to i mislim!Naucile su sve tri na jednom svom pokusaju,i ne pokusavaju vise.

Nema tu nikakve poruke, vecina djece u jednom periodu dodju i fazu preispitivanja granica, kada od divnog djeteta postanu mali djavolcici koji namjerno rade sve sto znaju da je zabranjeno, sa starijim sam imala samo jednom problem jer je poceo da trci po marketu i dira sve moguce sa polica a kada sam ga stavila u kolica poceo ja da se dere, lepo sam se pokupila ( mada pola nisam kupila) i odvezga ga kuci, gdje sam mu objasnila da nije bio dobar i da ja sada sama idem u kupovinu a on ce sa tatom da sjedi kod kuce, ( ostao je placuci) naredna dva tri puta kada je hteo da negdje ide samnom objasnila sam mu da ga nezelim da vodim jer me ne slusa, posle nekog vremena sam ga pocela voditi ali sada je dovoljno samo da mu kazem da ga nigdje necu voditi i da se smiri...:)

Nema tu nikakve poruke, vecina djece u jednom periodu dodju i fazu preispitivanja granica, kada od divnog djeteta postanu mali djavolcici koji namjerno rade sve sto znaju da je zabranjeno, sa starijim sam imala samo jednom problem jer je poceo da trci po marketu i dira sve moguce sa polica a kada sam ga stavila u kolica poceo ja da se dere, lepo sam se pokupila ( mada pola nisam kupila) i odvezga ga kuci, gdje sam mu objasnila da nije bio dobar i da ja sada sama idem u kupovinu a on ce sa tatom da sjedi kod kuce, ( ostao je placuci) naredna dva tri puta kada je hteo da negdje ide samnom objasnila sam mu da ga nezelim da vodim jer me ne slusa, posle nekog vremena sam ga pocela voditi ali sada je dovoljno samo da mu kazem da ga nigdje necu voditi i da se smiri...:)

Naravno da ima poruke, a i ti si mu dala poruku.

kupim detetu sve, pa nisam dozivela situaciju da vristi za necim :p

to je najpametnije!
sutra mu kupi gudru,zhenu,decu,spejsshatl,ma sve shto pozheli!
da mu neshto ne zafali u zhivotu!

- - - - - - - - - -

Poruka koju roditelj salje je da je nemocan. Sto se ponasanja tice to dete ce nauciti da na silu sve moze da dobije.

ne mora nuzhno na silu,al da mozhe da dobije sve shto hoce,shto nema nikakve veze sa realnoshcu...
pa sutra kad ne bude mogao roditelj da mu to isto obezbedi,posegnuce za drugim metodama...

Moja ćerka nikad nije pravila scene i vrištala da bi nešto dobila. Nekako smo se uvijek dogovarale šta može a šta ne. Ali...sad je u fazi da kad nešto hoće a ja to ne želim ili ne mogu da kupil, pogleda me onim tužnim srnećim okicama..trudim se da ne popustim

Back