Isterivanje cefa

Bad_Wolf

Elita
Poruka
21.926
Elem, dete vam vristi, da necim nije zadovoljno i na kraju mu udovoljavate (kupujete mu to sto je napenalilo, radite kako mu je cef i sl).

Moje je pitanje: kakvu poruku saljete sopstvenom detetu i sta mozete da ocekujete spram njegova ponasanja, u buducnosti?

evo sad cu ozbiljno
nema tu poruke... mislim da i najfinije vaspitano dete moze dobiti "epizodu" hocu, daj mi... mooora. deca su radoznala i vole da iznenadjuju, a vole i da provere gde je cija granica i dokle se moze :) roditelj popusti, ne u cilju vaspitanja vec da ga "skine s'vrata" pa ce kod kuce da porazgovaraju o nastaloj situaciji, npr...
e sad... ako se ta situacija ponavlja, onda
ne znam, desi se... pogresi covek... zlzlzlozlzlo zlost zlzl

То је лоше, тако се деца размазе. Чим крене да крешти и вришти, шамар преко уста и има да ћути.
Деци недостаје дисциплина. Ова данашња су ужасна, а најгоре је што нам Запад и некаква ''људска права'' уништавају децу. У реду, није лепо ударати децу, али баш спроводити насиље над њима, то су већ болесници, али сматрам да би се требало поново увести у школи шиба преко руку кад направи проблем. Погледајте само шта раде деца по школама само, и још много тога понесу од куће, нико им ништа не може, кад би професор пипнуо дете вероватно би га линчовали јер је дирао тог невиног дивног ђаволка.

Meni nece, ja volim decu, mozda ce matorim prdonjama sto mrze ceo svet i hejterima :aha:

Kakve veze ima voljenje dece sa temom i ta opaska sa matorima: ako ti se posreci i ti ces biti "matora".

- - - - - - - - - -

evo sad cu ozbiljno
nema tu poruke... mislim da i najfinije vaspitano dete moze dobiti "epizodu" hocu, daj mi... mooora. deca su radoznala i vole da iznenadjuju, a vole i da provere gde je cija granica i dokle se moze :) roditelj popusti, ne u cilju vaspitanja vec da ga "skine s'vrata" pa ce kod kuce da porazgovaraju o nastaloj situaciji, npr...
e sad... ako se ta situacija ponavlja, onda
ne znam, desi se... pogresi covek... zlzlzlozlzlo zlost zlzl

Upravo je poruka popustanje pred bujicom decije histerije.

Meni nece, ja volim decu, mozda ce matorim prdonjama sto mrze ceo svet i hejterima :aha:

Нити сам матори прдоња нити сам хејтер :lol:
Деца се требају волети, то наравно, али то вољење не треба да представља удовољавање сваком његовом хиру. Тако неће ништа научити. Ако им се не направи контрола у раним годинама, касније неће имати никакве контроле и радиће шта им се ћефи јер су једноставно тако васпитани. Замисли ситуацију да се сваком војнику удовољава и да ради шта он хоће и да нема контроле. То би личило на хаос.
Деца морају да науче да према старијима и надређенима испољавају страхопоштовање. Један вид контроле су батине. Али не батине у смислу ударања до крви, да дете не дај Боже заврши у болници због повреда, него нешто лагано типа шамар, повлачење за уво и пар пута у гузицу. Када речи не делују, а једном неће деловати, јер ако му будеш говорио: ''Љубави, немој то да радиш, то не ваља, ајде молим те'' оно неће слушати. Знам такве случајеве и то ми баш смета код таквих родитеља. Стално им морају удовољавати нешто, чим мало закмечи они му удовоље. Наставе ли тако, неће бити добро.

vecina dece dodje u tu fazu, istrazivanja granica itd i od samog karaktera zavisi da li ce se bacati po podu super marketa ili ce istrazivati granice na neki drugi nacin
poenta i jeste kako ce roditelj reagovati tada, naravno da detetu tada ne treba popustati i pokazati mu da to nije nacin na koji ce dobiti ono sto zeli

i ma koliko svi mi verovali da nikada necemo popustiti pred histerijom, mozda u nekom trenutku slomljeni, umorni i posrnemo i popustimo u famoznom super marketu
a onda naidje neko, zgrozi se i otvori temu na forumu o razmazenom detetu i groznom roditelju

Ево рецимо овај случај, верујем да сте сви чули за њега. Ово пре нико није могао да уради, јер би чак и за добацивање на часу добио прут преко шаке.
Да ли вам је јасно о чему сад причам?

Иначе, ово је готово ништа. Познати су ми случајеви, за које барем нико не зна, који су гори од овога. Наравно, сви смо правили некакве глупости док смо ишли у школу, али оно што је битно јесте да деца немају никакву дисциплину, васпитање и контролу. Овај што се скинуо го и љуља се на канапу имитира уствари ону дрољу са Запада што се гола љуља на ''Wrecking Ball''. Такви су узор нашој деци, такве песме девојчице слушају и такве особе имитирају.

@Aristokrata - naravno da nam je jasno o cemu ti pricas, ali to nije tema.
Da li si siguran da je taj vandal iz Cacka bas ono dete koje se pre deset godina treskalo i valjalo po podu neke prodavnice jer tata nece da mu kupi...
Licno poznajem neke ljude koji su bili jako nestasni kad su bili mali, a sad su normalni porodicni ljudi, visoko obrazovani i uglavnom ne zive u Srbiji.
Ne postoje nikakvi dokazi da nemirno i histericno dete postaje los tinejdzer i los covek, ali postoje brojni dokazi da dete koje je dobijalo batine, pa makar to bila i siba po rukama, postaje nasilnik kad poraste!

Nema šanse da bih im popuštala. Tako ih se samo razmazi. Mislim da nisam griješila u odgoju.
Ali gledam susjedovu djecu, dječak uporan do bola, kad nešto namisli cvili i dere se dok to ne ostvari.
Roditelji popuste da bi ga skinuli s vrata.
Brat mu dobrica, šuti i sluša i nikad ne ostvari ono što bi htio.
E sad kad usporedim, ovaj što cvili vjerovatno će uvijek u životu na ovaj ili onaj način ostvariti svoje ciljeve...za razliku od brata mu.

Da li si siguran da je taj vandal iz Cacka bas ono dete koje se pre deset godina treskalo i valjalo po podu neke prodavnice jer tata nece da mu kupi...
Licno poznajem neke ljude koji su bili jako nestasni kad su bili mali, a sad su normalni porodicni ljudi, visoko obrazovani i uglavnom ne zive u Srbiji.
Ne postoje nikakvi dokazi da nemirno i histericno dete postaje los tinejdzer i los covek, ali postoje brojni dokazi da dete koje je dobijalo batine, pa makar to bila i siba po rukama, postaje nasilnik kad poraste!

Kakve veze ima nestasluk sa temom? Tema je dete koje shizi i svojom histerijom dolazi do zeljenog mu rezultata.

Poslednja izmena od moderatora:

Па био сам исто несташан, па ме мајка стално ударала, стално излазио напоље да се дружим са другом децом. Касније се смирио, повукао, једино што сам у пубертету правио понекад проблеме али то су хормони шибали и није било нешто страшно. Није било овако нешто као на снимку, мада опет кажем ово није ништа шта се све дешава, а не прича се у медијима. Како ли су пре деца била другачија у пубертету, поштовали професоре и старије.
Проблем је у самом систему, у држави, што је све постало некако млитаво, попустљиво, даје се превише слободе, нема дисциплине уопште. Само друштво је угрожено.

Шта знам, са некима је добро разговором решити све, а са некима мораш батинама. Сумњам да од ситних батина неко може постати насилник. Обично су то веће батине, проблеми у самој породици, отац рецимо алкохоличар па деца накупе агресију у себи коју касније шире напоље. Од једнога шамара неће постати насилник. Све треба умерено, нисам рекао да га треба ударати до крви. Ако га не грдиш, не удараш, испуњаваш му жеље кад почне да кмези, онда га размазиш. Кажеш му НЕ и тачка, мора бити строг према њима, да би развили страхопоштовање.

Моји нису били од те деце која вриште и која се бацају али је ћерка умела да ме гадно изнервира дурењем и прављењем фаца.

Нешто себи умисли и онда други треба да лупају главу шта ли то хоће и чиме ли је то незадовољна.

Тврдим да је такво дете тешко као црна земља а најбољи лек је игнорисање.

Моји нису били од те деце која вриште и која се бацају али је ћерка умела да ме гадно изнервира дурењем и прављењем фаца.

Нешто себи умисли и онда други треба да лупају главу шта ли то хоће и чиме ли је то незадовољна.

Тврдим да је такво дете тешко као црна земља а најбољи лек је игнорисање.

Da li ignorisanje resava situaciju, ako ste negde gde cirkus koje dete izvodi remeti mir drugih ljudi?

Моји нису правили циркусе али да јесу - игноранција сигурно не би долазила у обзир.

sta bi dolazilo u obzir?
ozbiljno pitam. moje dete nikada nije pravilo neki cirkus, a imam povremeno priliku da vidim razne histerije. nikada nisam pomislila da su roditelji krivi, vec da je detetu "doslo" iz ko zna kog razloga. i uvek mislim da treba biti smiren, a detetu objasniti sta je ispravno tek kad se smiri i kad su 1na1
izgleda da nisam u pravu

Ja sam komentarisala taj stav da ih treba sibati u skoli (to ko prica misli na tudju decu, sigurno ne bi voleo da mu tuku dete u skoli jer je bilo nestasno)..ni u jednom momentu nisam rekla da treba dopustiti detetu da radi sta zeli, ispunjavati svaki njegov hir..pa cak ni sad dok mi je dete jos beba, ne moze da bude sve po njenom, naravno.

Back