istekao cad

Gerson

Početnik
Poruka
7
Auto CAD 2018 koristim od juna prošle (2021.) godine. Radio je bez ikakvih problema. Prošle nedelje je počeo da mi izbacuje na ekranu poruku da mi je isti istekao (slika poruke u prilogu). Primetio sam da se ista pojavljuje samo kada sam konektovan na internet, svakih nekoliko minuta, bez interneta ovoga nema. Da li neko ima ideju kako da ovo rešim-onesposobim? Pokušao sam da CADu preko Windows Firewall onemogučim pristup internetu (Inbound i Outbound Rules) ali bezuspešno. Očigledno to nije dovoljno ili nisam pravi fajl blokirao.

Prilozi

• CAD Genuine.jpg
    CAD Genuine.jpg
    53,1 KB · Pregleda: 19
Najbolje ti je da ga skroz ukloniš, i da reinstaliraš ponovo po uputstvima za instalaciju. (sa sve vađenjem kabla i sl.)

Imaš sad i novije verzije po netu.

To da, mada sam mislio da taj teži način (oko kompletne reinstalacije) izbegnem. Zbog posla nemam ni previše vremena za to. Ranije sam neke prethodne verzije (npr. 2012.) skroz uklanjao i nije hteo da prihvati ponovnu instalaciju, iako je ranije ista prolazila. Nego bih morao da instaliram totalno drugu verziju ili radim formatiranje cele te particije na kojoj je bio instaliran. Čim CAD sada normalno radi bez neta znači da se to nekako može rešiti na lakši način.

Plus mi ne odgovara da sada pređem na novije verzije CAD-a jer na verziji 2018. korsitim dodatne programe (koji kad se instaliraju pojave se kao dodatni meniji desno od Help-a) i koji ne rade na novijim CAD-ovima.

Nisam nikad koristio AutoCAD,ali uzevši u obzir moje bogato iskustvo sa piratskim verzijama najraznoraznijih programa,probao bih da u samom CAD-u pronadjem i onemogucim opcije update i sve slicne opcije koje se povezuju na mrežu,ali da @Sizif je u pravu vjerovatno ces morati da ga deinstaliras i jos pride da koristis neki remover jer ta njesra uvijek ostavljaju neke fajlove kako ne bi mogli biti dvaput instalirani bez autentifikacije

Gusarski?

Sa cadom nema zayebancije svi noviji imaju integrisan spijunski sofver koji zove kuci i javlja gde se koristi.

Tako da su mnoge firme i kod nas dobile tuzbe.

Inace nove verzije su na pretplatu. Oko 30k godinje i imas novu verziju 2023 sada. Ukinuli su trajne licence.

Gusarski?

Sa cadom nema zayebancije svi noviji imaju integrisan spijunski sofver koji zove kuci i javlja gde se koristi.

Tako da su mnoge firme i kod nas dobile tuzbe.

Inace nove verzije su na pretplatu. Oko 30k godinje i imas novu verziju 2023 sada. Ukinuli su trajne licence.
Ne brini se, sam Windows salje MS-u sve sto imas instalirano i bez toga :P

Nije ovo MS ovo je autodeskov spijun. Ugradjen u sam program.

I prati ne samo na racunaru nego na mrezi. Na mrezi lokalnoj istrazuje da li negde ima acad.

I onda ako je firma u pitanju adesk ti posalje izvestaj evo imas tri legalna i tri nelegalna koja si koristio u tom i tom periodu, evo logovi, plati ili te tuzimo.

I to se desilo nekim firmama ovde u Srbiji.

E sad imas one glupe firewallove koji blokiraju sve tipa tinywall. On blokira sve dok mu ti ne kazes sta da pusti. Ali to je muka kliktati non stop kad se nesto azurira na novu verziju. Bolje onda iscupaj kabl kad palis acad i resen problem. :D

Nije ovo MS ovo je autodeskov spijun. Ugradjen u sam program.

I prati ne samo na racunaru nego na mrezi. Na mrezi lokalnoj istrazuje da li negde ima acad.

I onda ako je firma u pitanju adesk ti posalje izvestaj evo imas tri legalna i tri nelegalna koja si koristio u tom i tom periodu, evo logovi, plati ili te tuzimo.

I to se desilo nekim firmama ovde u Srbiji.

E sad imas one glupe firewallove koji blokiraju sve tipa tinywall. On blokira sve dok mu ti ne kazes sta da pusti. Ali to je muka kliktati non stop kad se nesto azurira na novu verziju. Bolje onda iscupaj kabl kad palis acad i resen problem. :D
Znas kako, mislim da danas ne postoji komercijalni softver koji to ne radi... stavim na dva razicita laptopa win 10 i piratski office neka starija verzija.
Nece ni jedan ni drugi da prodju apdejt, javlja gresku. Na oba obrisem piratski office i gle na oba apdejti prodjose bez problema :P

Izgleda da sam rešio problem, jer već više od 2 dana ne izbacuje na ekranu poruku da je isti istekao iako je stalno spojen na net. I radi najnormalnije.

Prvo pokrenuo sam mu ponovo genuin iz instalacije kao i kada sam ga prvi put instalirao, a drugo blokirao sam exe fajl (pristup netu) na adresi C:\Autodesk\AutoCAD_2018_English_Win_64bit . Ranije sam blokirao nekoliko fajlova samo na putanji C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2018

Tako da sada radi normalno, a šta je konkretno rešilo problem - nisam siguran. Bitno je da radi kako treba.

Pozdrav i hvala na savetima i pomoći

Back