Ista muka Srba i Hrvata

Bili prosle god. neki novinari iz ZG da naprave reportazu o Bg. Prvo sto su bili zapanjeni velicinom Bg.Nisu mogli da veruju da u sirinu ide oko 60km sa prigradskim naseljima, a samo jedna ulica Bul.kralja Aleksandra je duga preko 10km.Onda su uporedjivali sa ZG i njegovim uskim ulicicam.A..tek kad su videli dnevna desavanja u gradu (sportska,kulturna.ekonomska) ili nocni zivot BG bukvalno su napravili paralelu sa Zg i napisali da je Zg srednjovekovni grad za BG.

Bg se ne moze meriti ni sa jednim gradom bivse drzave,jer je i po velicini i znacaju toliko ispred njih da je to neuporedivo.;)

Bili prosle god. neki novinari iz ZG da naprave reportazu o Bg. Prvo sto su bili zapanjeni velicinom Bg.Nisu mogli da veruju da u sirinu ide oko 60km sa prigradskim naseljima, a samo jedna ulica Bul.kralja Aleksandra je duga preko 10km.Onda su uporedjivali sa ZG i njegovim uskim ulicicam.A..tek kad su videli dnevna desavanja u gradu (sportska,kulturna.ekonomska) ili nocni zivot BG bukvalno su napravili paralelu sa Zg i napisali da je Zg srednjovekovni grad za BG.

Bg se ne moze meriti ni sa jednim gradom bivse drzave,jer je i po velicini i znacaju toliko ispred njih da je to neuporedivo.;)

Pa velicina i nije bas neko merilo....jer bi po tome Kolkata bila metropola za Madrid, Milano, Rim, Atinu itd. :roll: ... sto ne znaci da je u ovom slucaju BG Kolkata, a ZG jedan od navedenih.

Ipak ja mislim da smo mi Srbi tacnije Srbija u generalno boljem polozaju nego Hrvati....:think:
Dzabe njima plata i sve, evo gledam njih ako ne porobe sve zbog ovolkih dugova Bog me ubio:lol:
Mislim ne razmem se ja puno u politiku, pa da procenim ovoliki dug koliko je to stvarno opasno za tako nerazvijenu zemlju, (ne vredjam, ali sto jes jes Hrvatska je nerazvijena), ali cinjenica je da je 40 * 10[SUP]9[/SUP] evra velika para za takvu zemlju...:eek:

ipak je to samo tvojemišljenje;)

Točno, no to nije sve. Beograd je prostran, no to
ne znači previše. Hint: ukucati u wiki na engleskom
više "većih" gradova i pogledati koja im je "kvadratura".
Po tom je Beograd veći grad od Frankfurta, vjerojatno i
Bostona, Muenchena itd.

A znamo da to baš i nije neki pokazatelj. Plus to
da Bg ima povoljan položaj za širenje, dok Zg nema.

Od ovih nešto većih gradova koje sam vidio, priznajem da
mi jedino Beč i Rim izgledaju "velebno". Budimpešta, Prag,
..baš i ne, dok su Pariz i London nekakve aglomeracije
koje više ne bih ni zvao gradovima.

Poslednja izmena:
500milijardi.jpg

..ne vidim u cemu je problem..:hahaha: :hahaha: :hahaha:...

:mrgreen:das mi to al u jevrima.....:think:

al je zato ostatak srbije ruiniran da bi se napunio beograd i napravila od njega "metropola" sto isti svakako nije, jer dok god mu teretni saobracaj ide kroz centar grada, dok god nema makar 4-5 autoputeva, 4-5 mostova preko save i dunava, i zaoblizanicu - bice samo jedno veliko selo....

beograd je vestacki grad, mastodont, 90% njegovih stanovnika radi u administraciji ili trgovini, uvozu, bankama. grad koji ne proizvodi nikakvu novu vrednost, nema proizvodnju i industriju, grad koji zivi kao parazit na organizmu Srbije....

Jedina prava proizvodnja u Beogradu je IT sektor - i nista vise....

Svi ostali trose , nista ne proizvode....

al je zato ostatak srbije ruiniran da bi se napunio beograd i napravila od njega "metropola" sto isti svakako nije, jer dok god mu teretni saobracaj ide kroz centar grada, dok god nema makar 4-5 autoputeva, 4-5 mostova preko save i dunava, i zaoblizanicu - bice samo jedno veliko selo....

beograd je vestacki grad, mastodont, 90% njegovih stanovnika radi u administraciji ili trgovini, uvozu, bankama. grad koji ne proizvodi nikakvu novu vrednost, nema proizvodnju i industriju, grad koji zivi kao parazit na organizmu Srbije....

Jedina prava proizvodnja u Beogradu je IT sektor - i nista vise....

Svi ostali trose , nista ne proizvode....

ti mi zvucis kao neki prorok :mrgreen:...... izaija

Back