Ispravnost

Say it right

Buduća legenda
Poruka
28.194
jednostavno svi verujemo u ono sto radimo i kako sa nekim uredjujemo odnos i ponasanje
ali se pitam koliko ste ispravni i koliko zaista verujete u to
koliko dobro procenjujete necije ponasanje pa se postavljate i delujete i da to treba bas tako

ne delujem razmishljajuci kako treba da se ponasham prema nekome..
osim ako me napichi pa dobije odgovarajucu reakciju...
kaka ti to tema ha?
ispravno je ono shto je u skladu sa mnom , tako reagujem, voli ne voli izvoli odoli ..

- - - - - - - - - -

bogu se pomoli :worth:

jednostavno svi verujemo u ono sto radimo i kako sa nekim uredjujemo odnos i ponasanje
koliko dobro procenjujete necije ponasanje pa se postavljate i delujete i da to treba bas tako

Mora da postoje zajednicka pravila, kojih se oboje pridrzavaju i postuju...

Ne zvocam,ima par stvari koje ne sme da radi, a ticu se moje licnosti - jer mi smetaju.. i to odmah kazem.

Kad god sam posumnjala u svoju "ispravnost" zeznula sam se...sto ne znaci da sam ja ultra, mega, giga ispravna...vec da najbolje ferceram sa sebi slicnima.
Svaki kompromis skupo kosta.
Jer retko ili nikad obe strane ne pristanu na isti. Kao formalno padne dogovor, a nezadovoljstvo se provlaci i provlaci...
Zato nikakve procene, postavke i sl. ... sto u izlogu, to i u radnji, ako moze, moze odmah, ako ne ide u startu, nece nikad.

Kad god sam posumnjala u svoju "ispravnost" zeznula sam se...sto ne znaci da sam ja ultra, mega, giga ispravna...vec da najbolje ferceram sa sebi slicnima.
Svaki kompromis skupo kosta.
Jer retko ili nikad obe strane ne pristanu na isti. Kao formalno padne dogovor, a nezadovoljstvo se provlaci i provlaci...
Zato nikakve procene, postavke i sl. ... sto u izlogu, to i u radnji, ako moze, moze odmah, ako ne ide u startu, nece nikad.

ima jedna sitnica koja kvari sve
moze da ide u startu savrsheno, pa posle sasvim druga pricha .

- - - - - - - - - -

Naravno da nije ispravno, kako bi i bilo... Ali u suštini mogu da prođu i mnogo gore, tako da im i nije loše...

shta ti sad kazala ? da si gori od najgore :lol:

ima jedna sitnica koja kvari sve
moze da ide u startu savrsheno, pa posle sasvim druga pricha .

Cim bi islo savrseno, znala bih da je sve samo nije tako... :)
U startu se vidi da li su vam bazicne vrednosti iste/slicne...vaspitanje, karakteri. Tu ako nema poklapanja, dzaba sve ostalo.
Sitnice je lako usvojiti, nadograditi, tolerisati razlike...ali samo ako su "temelji" jaki, tj. ako zelite i stremite kao istom.
Moguce je i vece razlike prevazici. Ali to retkima uspe, jake licnosti, i jaka ljubav...ali, koliko se sama uverih i videh, zaista retko.
Dzaba ljubav, ako nema postovanja, i zajednickog cilja.

tamo neka tema da nece da gazi sebe svoje principe, kao drzi do sebe tera po svom on je najpametniji,pa ne to je budaletina zadrta koja ne moze ni nekog mutavog zadrzati jer je umisljen

ali baš to se otkriva razgovorom, ja ne mogu zamislit sebe sa nekim sa kim ne mogu pričat o svemu bez pardona i kome mogu reći bilo šta a da to ne shvati odmah kao uvredu....
ja odnos sa takvim ljudima sečem u korenu

ne tvrdim da sam ispravna,ko uopste moze da kaze sta i kako nesto treba da bude.bezim od ljudi koji mi sole pamet tipa,nije to tako,ovako je ispravno.tacnije onako kako on kaze :roll: svi gresimo,gresim i ja.a ljudi koji sole drugima pamet tvrde da nikada ne grese i nikada se ne izvinjavaju.
procenjujem manje-vise solidno.mnogo bolje zensko nego musko,valjda sto sam i ja zensko,i ceo zivot u tom svetu pa ih znam kao svoj dlan.nemam razloga da se postavljam prema nekome.ako nas odnos ide-ide,ako ne ide,necu se nikome prilagodjavati.ostajem dok mi odgovara tako,a kada ne-dovidjence :bye:
skupo me je kostalo svaki put kada bih se nekome makar i malo prilagodjavala.covek tako gubi identitet.a onda i sam zalutas....

Poslednja izmena:
ali baš to se otkriva razgovorom, ja ne mogu zamislit sebe sa nekim sa kim ne mogu pričat o svemu bez pardona i kome mogu reći bilo šta a da to ne shvati odmah kao uvredu....
ja odnos sa takvim ljudima sečem u korenu

Najveca dva problema u komunikaciji koje sam dozivela...
Jedan nije mogao da prica o sebi o bolnim stvarima...ama bas nikako...pocne i tacno vidis da se gusi, pa ne forsiras vise...a posto se to ticalo i nas, tj.njega i problema u koe nas je tako cutke uvlacio, a nista nismo resavali...vremenom smo pukli...javio mi se posle 3 godine i rekao, sad znam, trebalo je da pricamo, pa kako god, da vristim, placem, svadjamo se, samo da pricamo...shvatio je, ali prekasno.
Drugi je pricao, o svemu, ali je lagao, tako vesto, uverljivo, jer je lagao sam sebe, i vodio dvostuki zivot...poverovala sam neko vreme, naravno da je puklo cim sam saznala.

Obrni, okreni...jednostavne stvari ispadu najkomplikovanije.
I sama mislim da se sve moze resiti razgovorm, dogovorom...ali u praksi, ne ide bas tako lako.
Cesto veza umesto dvosmerne, bude jednosmerna, pa na kraju slepa ulica...

Back