Ispravka podataka u saobracajnoj

igor101

Zainteresovan član
Poruka
212
Interesovalo bi me kakva je situacija i procedura po pitanju ispravke podataka u saobracajnoj koji su verovatno nastali prilikom neznanja i neke od salterskih sluzbenica jos ko zna kad.

Kao prvo,

greska je u datumu prve registracije koja stoji da je:
25.01.1977
Beograd
i
BG xxx xxx

a u stvari je:

tamo neki datum 1960
Valjevo
i
VA xx xx

Kao drugo

vrsta Putnicko
marka Zastava
tip Z 750
br,sasije 100D9xxxxx

a u stvari je

vrsta putnicko
marka Fiat
tip Fiat 600D
br.sasije FIAT 100D9xxxx (svi brojevi mu se poklapaju i ovako mu stoji ukucano na sasiji)

Cisto kao napomena:
Auto je sve vreme bio u vlasnistvu iste osobe, jedino sto je originalni motor bio promenjen tamo neke 197? iako mu u saobracajnoj uredno stoji da je godina proizvodnje 1960.

Pomagajte ko zna...:sad2:

Pa njemu je vazno da pise da je auto prvi put registrovan 1960 zbog oldtajmerske vrednosti a u kom gradu mu verovatno ne znaci.
Datum prve registracije pise u novoj saobracajnoj i to je ono sto ga najverovatnije interesuje a koji je broj tablica bio i grad nema neke veze jer mu svakako to nece ,kao sto si rekao,pisati.
A i sta je dosad cekano da se taj podatak utvrdi? Cisto sumnjam da se taj auto i vozi i da je registrovan jer ima 51 godinu.

Je.em li ga sto to prvi vlasnik nije nista menjao nego se sve to tako provlacilo ko zna koliko godina.

U pitanju je fica koji je poslednjih 4 gdine bio parkiran i nije bio u voznom stanju a kod mene je poslednjih 8 meseci i trenutno je komplet rastavljen i ceka 100%tnu restauraciju.
U medjuvremenu bi voleo da sredim papire i da ih dovedem u stanje realnosti.
Auto jos uvek nije na mom imenu jer se trenutno zavrsava ostavinska rasprava (sve predato i stigo im je poziv na sud) ali kad uskoro zavrsimo papirologiju hteo bi da novu saobracajnu dobijem sa FIAT oznakama i sa prvom registracijom iz 1960 a ne iz 1977.

Pitanje je samo da li mi za sve to treba auto ili za pocetak mogu papiroloski da kopam i menjam neke stvari.

p.s. Da iz BGa sam.

Back