ISPOVEST

• Začetnik teme Začetnik teme gresnica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zaljubljena:
Ono sto jeste jako vazno, to je da kad je odluka jednom doneta ne treba se vise okretati u nazad i postavljati sebi pitanje da li je odluka dobra...

Ovo je potpuno pogrešno rezonovanje. Loše odluke se često donose i naravno da će svako razuman preispitati gde je pogrešio i učiti na svojim i tuđim greškama. Ovo je posebno bitno zbog toga što čovek, nakon što prođe neko vreme, ima bolji i potpuniji pogled na neki događaj.

Moram jos jednom da ponovim(za one sto nisu citali celi post) da sam odluku vec donela i ne zelim vise da se mucim pitanjima da li sam pogresila.U ovom slucaju ne mogu gledati samo na sebe,ja imam decu,a njima je najbolje tu gde jesu.Muz je dobar prema meni,decu obozava...Puno toga bih rizikovala...Kao sto neko gore rece najbolje je to sacuvati kao uspomenu na nesto lepo(nije avantura),jednostavno, nesto gde sam ja bila na trenutak samo ja,gdje sam ozivela na momenat ono sto sam propustila...Al`na vreme shvatih, da se pocelo ljuljati to sto sam gradila deset godina..Ljudi smo,nismo savrseni..

JESI LI TI NORMALNA?!UZMI TVOJU DECU,UDAJ SE ZA STRANCA I BEZI IZ OVE PROPALE DRZAVE,IMAS PRILIKU!KAJACES SE,NEGO STA CES AKO TO NE UCINIS!PORODICA BI TE TREBALA RAZUMETI A AKO NE PROCI CE IH VREMENOM!!!NE PROPUSTAJ DOBRU PRILIKU,ZALICES CELOGA ZIVOTA!!!POSLUSAJ ME,ZNAM ZASTO TE TAKO SAVETUJEM!!! :shock:

Jedino što ču reći je to da se ja nalazim na onoj drugoj strani tvoje priče.Upoznala sam prekrasnog muškarca i rodila se još ljepša i iskrenija ljubav. Više od ičega želi ostati uz mene ali pošto živi u maloj sredini gdje je razvod najveći grijeh i beskrajno voli svoje djete, bori se sam sa sobom, svojom željom i mirnom savjesti. Iako mi se srce para podupirem ga da se pomiri sa suprugom i živi sretan život.Otišla sam daleko od njega, prekinula sve fizičke kontakte, ali me on i dalje zove. Sa svakim pozivom piželjkujem kako če mi reći da se odlučio za našu ljubav, ali sve je to velika laž. Jednom,če mu možda biti i žao što je ostao i propustio "ljubav života", ali meni će biti drago što mi nije pozvonio na vrata jer bi nosio veliki kovčeg s teškim teretom grižnje i kajanja koji bi ga činio samo nesretnim. Ovo je jako bolna situacija i teško je reći koje je najbolje riješenje. LJubav je nešto prekrasno, i svatko koji je doživi je bogat čovjek, čak i kada kraj nije toliko sretan. Osobno sam presretna što mi se sve to dogodilo jer sam imala priliku upoznati predivnog čovjeka i poštivat ću svaku odluku koju donese. To je ljubav!

KAKO ZNATE DA BI SA NJIM BILI SRECNI??? PA VI NISTE IMALI NIKAKAV BLIZI KONTAKT SA TOM OSOBOM!!!PRICALI STE SAMO!! LAKO JE PRICATI!!!Mislim da je ovo sindrom"Sreca je lepa samo dok se ceka"Desanke Maksimovic!!!Kada zivot krene u kolotecinu,kada krene monotonija,prodje period zaljubljenosti(da li ste i sada zaljubljeni ili samo bezite od stvarnosti),kada krenu pitanja"Shta ce mo za veceru" ili "Zasto mi nisi ispeglala kosulju",OSVESTICETE SE!!!Uz OSECAJ KRIVICE,UZ MALTRETIRANJE DECE I OKOLINE I KO ZNA JOS CEGA U"BELOM SVETU",mislim da to ne bi bio zivot iz bajke!!!Pozdrav!

Ova situacija mi je jako poznata.Ja sam doduse bio skot prema mojoj zeni,a kada sam to uvideo i pokajao se bilo je vec kasno.Doduse,krivica nije bila samo moja.Kriza sa parama je takodje ucinila svoje.Dobro razmisli i sagledaj koje su dobre strane tvoga muza.Kada sam se ja promenio ona se vec zaljubila u drugoga koji joj je "bio srodna dusa" i govorio kako je brak svetinja,a on sam je bio razveden.Ona je ostala samnom zbog dece,cenim to,ali sta sam dobio time?Sam sam peglao svoj ves koji sam pre toga trazio po gomili,kuvao sam,vodio racuna o tome da li je frizider pun itd,itd,itd.Naravno tada nisam znao da me vara.Bio sam krajnje strpljiv,cak se i zaljubio u sopstvenu zenu posle 7 godina braka.Medjutim sve ima svoje granice.Upoznao sam drugu sa kojom sada cekam dete,a sa zenom se razvodim.Medjutim shvatio sam da je ipak volim,kao i ona mene i da smo zbog nekoliko trenutaka "razumevanja" unistili brak.Sve je to vrzino kolo.Nigde neces naci savrsen brak,neke stvari ces dobiti,a neke izgubiti.Sagledaj sve malo dublje,posmatraj muza sa strane kako se igra sa decom i sl. pa onda donesi svoj sud.Druge poslusaj,ali radi po svome jer svako nosi svoj krst.Pozdrav!!!
[/b]

Sta god da resis priznaj sebi da nisi srecna u braku cim toliko misli i vremena posvecujes strancu.Verujem da za svakog od nas na planeti postoji onaj neko ona druga polovina i to ti ocigledno muz nije...A dali je stranac pa to na zalost verovatno moras da probas da bi bila sigurna.Dok sa nekim ne podelis parce hleba neznas ko je i kakav u stvari.Zivot je samo jedan.Postavi stvarti ovako ako imas cerku zamisli da ti jednog dana dodje sa ovakvom pricom sta bi joj savetovala od srca.Mislim da obe znamo odgovor.A deca pa posteno je pitati decu kod koga ce ako su dovoljno veliki mozda ce te u pocetku osudjivati ali budi sigurna da ce ti jednog dana skinuti kap[u jer si rizikovala jer si zadovoljna zena a ne zrtva.Moja mama je takva zrtva i ja dobro znam kako zvuce reci zbog vas sam nesrecna...... A sa druge strane ima ljudi koji vole ulogu zrtve koji vole da kukaju nad svojom sudbinom umesto da se uhvate u kostac sa njom. Ja bi se na tvom mestu svakako razvela jer ocigledno nesto u braku gadno skripi pa makar i ne bila sa strancem.ali to sam ja

Nadam se da taj stranac nije jedan moj dobar drug koji mi gotovo svaki dan sa svojom pricom o nekoj udatoj zeni tamo dole glavu puni.
A nadam se i za "gresnicu" da ce ostati cvrsta i pametna kao i dosada, i da ce staviti tacku na ovaj cin. Poznajem veoma dobro ovoga moga stranca a jos bolje znam koliko je vec udatih zena obljubio i uznemirio, srecu im obecavao itd.
Zaboravi draga "gresnice" sve i okreni se realnosti, jer tvoja deca trebaju oca i majku, bas kao i moja deca mene i moju suprugu. A nemogu reci da nam je ljubav ista kao i pre, nije zasigurno...
Zamisli se iskreno i razmisli, kako bi se ti osecala, kad bi tvoja divna i predivna decica, jednom njima potpuno stranom coveku jednoga dana rekla "cika tata"??
Za kraj jos samo jedno: mi muskarci smo veoma pohlepni za jednom zenom dok je potpuno ne osvojimo, a kada se to dogodi, ego nam je zadovoljen i onda trazimo nova osvajanja da opet svoj ego nahranimo!
Imam 43 godine, imao sam mnogo zena dok se sa 36 god. nisam ozenio. Sada imam 2 divne devojcice i jednu njima predivnu majku, koju nikada ne bih ostavio, mada je ljubav odavno prerasla u naviku.
Avanturica je bilo i kod mene ali ljubav i odgovornost prema mojoj decici daleko je jaca od bilo kakve zelje da od avanture napravim pakao!
Pozdrav.

dado_berlin:
Nadam se da taj stranac nije jedan moj dobar drug koji mi gotovo svaki dan sa svojom pricom o nekoj udatoj zeni tamo dole glavu puni.
A nadam se i za "gresnicu" da ce ostati cvrsta i pametna kao i dosada, i da ce staviti tacku na ovaj cin. Poznajem veoma dobro ovoga moga stranca a jos bolje znam koliko je vec udatih zena obljubio i uznemirio, srecu im obecavao itd.
Zaboravi draga "gresnice" sve i okreni se realnosti, jer tvoja deca trebaju oca i majku, bas kao i moja deca mene i moju suprugu. A nemogu reci da nam je ljubav ista kao i pre, nije zasigurno...
Zamisli se iskreno i razmisli, kako bi se ti osecala, kad bi tvoja divna i predivna decica, jednom njima potpuno stranom coveku jednoga dana rekla "cika tata"??
Za kraj jos samo jedno: mi muskarci smo veoma pohlepni za jednom zenom dok je potpuno ne osvojimo, a kada se to dogodi, ego nam je zadovoljen i onda trazimo nova osvajanja da opet svoj ego nahranimo!
Imam 43 godine, imao sam mnogo zena dok se sa 36 god. nisam ozenio. Sada imam 2 divne devojcice i jednu njima predivnu majku, koju nikada ne bih ostavio, mada je ljubav odavno prerasla u naviku.
Avanturica je bilo i kod mene ali ljubav i odgovornost prema mojoj decici daleko je jaca od bilo kakve zelje da od avanture napravim pakao!
Pozdrav.
E evo jos jedne koja je istoj situacii kao i ti, zato nisam mogla da odolim a da i ja ne odgovorim na ovu temu. Prvo, situacija je jako teska, znam prosla sam je i ja bar se nadam da je sada sve to iza mene, mada ponekad osetim blagi bol, setu, kajanje uostalom svesna sam toga da ce me dugo dugo kroz zivot pratiti takav osecaj, bar ponekad s vremena na vreme to ti je kao rana posle operacije, zaboli s vremena na vreme tek da te podseti da je bila operacija. Toliko sto se kajanja tice. A sad sto se odluke tice, smatram da si donela ispravnu odluku, ne zato sto sam ja tako uradila vec sto sada posle izvesnog vremena to i potvrdjujem. Ostala sam tu, nisam otisla u neizvesnost( inostranstvo) ma koliko to primamljivo zvucalo, ali cinjenica je da tamo imas samo kintu i nista vise, zivot ce ti proci u cekanju, privikavanju na nove ljude, sredinu i na kraju na NJEGA jer ga ipak ne poznajes u tom pogledu i tim okolnostima, pa naravno on ce morati da radi a ti, sta ces ti da radis za to vreme, sta ce biti sa tvojom decom? da li ce ona biti zadovoljna, novom sredinom, novim nacinom zivota, novim drustvom ( a dok ga steknu ,jaoj!!!)pa sve to treba izdrzati i kad bi videla da su oni nesrecni tamo gde jesu nista ti teze u zivotu ne bi palo, jer nema vece nesrece za roditelja nego kad vidi da mu rodjeno dete pati zar ne? E mogla bih do sutra da pisem na ovu temu jer sam mnogo i ja analizirala sebe i sve okolnosti. Pitanje je da li bi sve bilo tako kako smo mi zamislile i sigurno da ne bi, a kakav bi nam tad zivot bio PAKAO BRE!!! E zato je najbolje ostaviti sve iza sebe i okrenuti se porodici, jer to je jedino vredno DECA, a sto se muza tice i ja sam se udala veoma rano i znam sta sam sve propustila u zivotu ali.... kako to ali uvek ume sve da pokvari. Zelim ti srecu!!!

gresnica:
Rastrgana izmedu sebe i porodice,to je opis mog trenutne situacije.Sa 17g.sam stupila u brak s covekom koji je bio moj prvi muskarac u zivotu,prva osoba s kojom sam ja cak i poljubac razmenila.Kako to tuzno mi zvuci sad u ovom danasnjem vremenu,posle deset godina.Dvoje divne dece su najlepsi produkt moga braka.Sad se pojavio stranac koji je uzdrmao sve moje principe i stavove po pitanju prevare i izazvao buru osecanja koje ja jedva prikrivam.On je sad trenutno u svojoj zemlji,sve se zavrsilo i nista nije imalo da se zavrsi-zato sto je sve bilo i svodilo se na razgovore.Obostrana privlacnost postoji,zove me da dodjem,zajedno sa decom,nudi mi brak.Koliko se samo zena nalazilo u ovoj otrcanoj situaciji?Zasto sam sebi dozvolila da osetim nesto za drugog muskarca?Osecaj krivice nizasta.Sta cu odluciti,naravno,zrtvovacu se,sacuvati obraz mojih roditelja,muzev ponos i cast,deci djetinjstvo uz oba roditelja.Jer, sta ova Balkanska zena iz male provincije drugo moze da uradi?Sve svoje zelje i porive zakopaj duboko u sebi,previse ljudi bi bilo povredjeno.A ja,sta ce biti kad me stignu godine i moja deca odu za svojom srecom,kako cu gledati na sve ovo?Sa dubokom setom i tugom, ili ponosna na sebe sto je sve islo po nepisanim pravilima sredine sacuvala se "cast i ugled"poridice S....!Hocu li se kajati....?

Klasika, ko ne shvrlja u mladosti, shvrlja kasnije. Nista gore od tih glupacica koje se rano udaju ili rano stupe u predugacke veze pa im se oko 25-35 upali sijalicka. Znam milion primera. Mada, i on je kriv, zbrzio te je dok si jos bila zelena i "ukrao" ti najbolje godine.To nesvesno mislis i mrzis ga zbog toga.
Its time for payback, am i right? Te se ta nesvesna mrznja prema njemu pojavljuje spolja kao iskrena ljubav prema nekom drugom.
Mada, i treba da osecas krivicu, rusis porodicu, izdajes decu, brak, muza, roditelje. Kako ces pred bogom sutra? Gde ce ti dusa? A?! I, ne zanosi se pricom o iskrenim osecanjima prema tom drugom, nije to sustina, vec sredstvo da divljas u braku.
Da li ces se kajati ako oteras te misli da odes s njim, hmm. Hoces.

Back