ISPOVEST SRPKINJE KOJA JE OTIŠLA U KANADU

villaret

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.303
Vraćam se u Srbiju, ovo je prava ISTINA o životu tamo!

Družeći se s Kanađanima više nego sa našim ljudima, došla sam do zaključka da niko od njih nema niti jednog prijatelja iz srednje, ili, nedajbože, osnovne škole. Oni su inertni zombiji koji svojim površnim lajfstajlom omogućavaju sebi jednostavan prelazak iz života u Alchajmera, pa u smrt. Sve ih čeka slična sudbina. Jer su životi koje su vodili tako imbecilno isti.

Kuća – škola – soba – krevet dok su mali, kuća – posao – tv – krevet u odraslom dobu. Vikendom šoping centar i izbezumljujuće bauljanje po istom. Putovanja su preskupa i malo Kanađana može sebi da ih priušti. Zato je garderoba “made in China” uveliko dostupna.

Standard je samo velika kuća i kola – i to na kredit. Za sve ostalo zvrlje prazni džepovi.

Lekari… Specijalistu videti – ravno je mogućnosti da zemlju pogodi neki asteroid. Kad i stigneš do željenog lekara, očekuješ armagedon. Čeka se za sve po hiljadu godina. Kanađani koji imaju puno para na CT i magnetnu rezonancu idu u USA jer se ovde čeka i po dve godine na red. Plomba za odrasle u proseku staje 700 dolara, implant između 5 i 15.000. Prosečna godišnja plata za Kanađane je oko 50.000 dolara. Porez za kuću je oko 4.000 dolara godišnje. Od tih 50 – porez bude oko 13.000, a od 37.000 dolara godišnje, ne možeš ni da jedeš priganice tokom cele godine..

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/i...-je-prava-istina-o-zivotu-tamo-clanak-2592129
zivot u kanadi sve u svemu tesko njesra..

a ovde lekari cekaju rasirenih ruku :zcepanje:

u kanadi ne bi trebalo da cekaju ali vidis nista bolje..:D

- - - - - - - - - -

ovde ljudi nemaju ni za 50 evra zub da stave, niti da popravljaju zube

- - - - - - - - - -

a u srbiji niko ne kupuje kod kineza i putuju ljudi po 5 puta godisnje minimum. :rotf: koje rezimsko proseravanje.

ima koji imaju za celu vilicu da stave ali zabole ih uvo izgleda za kljove...moj deda cist primer...i kad je bilo sve besplatno vadio zub sam kad zagusti..:D

u kanadi ne bi trebalo da cekaju ali vidis nista bolje..:D

- - - - - - - - - -

ima koji imaju za celu vilicu da stave ali zabole ih uvo izgleda za kljove...moj deda cist primer...i kad je bilo sve besplatno vadio zub sam kad zagusti..:D

ja nesto ne verujem u tu njenu pricu, to servira ova vlast kao u srbiji je odlicno. mda, a mi smo loodi, pa ne vidimo da je ovde dobro :roll:

Družeći se s Kanađanima više nego sa našim ljudima, došla sam do zaključka da niko od njih nema niti jednog prijatelja iz srednje, ili, nedajbože, osnovne škole. Oni su inertni zombiji koji svojim površnim lajfstajlom omogućavaju sebi jednostavan prelazak iz života u Alchajmera, pa u smrt. Sve ih čeka slična sudbina. Jer su životi koje su vodili tako imbecilno isti.

Kuća – škola – soba – krevet dok su mali, kuća – posao – tv – krevet u odraslom dobu. Vikendom šoping centar i izbezumljujuće bauljanje po istom. Putovanja su preskupa i malo Kanađana može sebi da ih priušti. Zato je garderoba “made in China” uveliko dostupna.

Standard je samo velika kuća i kola – i to na kredit. Za sve ostalo zvrlje prazni džepovi.

Lekari… Specijalistu videti – ravno je mogućnosti da zemlju pogodi neki asteroid. Kad i stigneš do željenog lekara, očekuješ armagedon. Čeka se za sve po hiljadu godina. Kanađani koji imaju puno para na CT i magnetnu rezonancu idu u USA jer se ovde čeka i po dve godine na red. Plomba za odrasle u proseku staje 700 dolara, implant između 5 i 15.000. Prosečna godišnja plata za Kanađane je oko 50.000 dolara. Porez za kuću je oko 4.000 dolara godišnje. Od tih 50 – porez bude oko 13.000, a od 37.000 dolara godišnje, ne možeš ni da jedeš priganice tokom cele godine..

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/i...-je-prava-istina-o-zivotu-tamo-clanak-2592129

Ok, meni je jasno da su oni koji ovo pisu, placeni, da prikazu kako se zivi u Vucicevom raju, ali da su ovoliko glupi i da prethodno nisu proverili bilo sta je debilizam.

Tekst kao i vecina tekstova iz novina u Srbiji vredja inteligenciju,a autor nije ‚‚video'' dalje od Beograda...

Доста добро речено.

Знам неке који су зборили слично "Ништа не ваља, одо назад у Србију итд." Пар година касније сретнем их неђе: "Откуд ти ође?":eek: Па знаш, па ово, па оно..... И није ође тако лоше. :hahaha:

Ok, meni je jasno da su oni koji ovo pisu, placeni, da prikazu kako se zivi u Vucicevom raju, ali da su ovoliko glupi i da prethodno nisu proverili bilo sta je debilizam.

i mnogo gore da je u srbiji nego sto jeste majka mara je za ovaku kanadu..:D

- - - - - - - - - -

Srbi zive u raju, ali oni to jos nikako da shvate.

tacno..ljubi zemlju kojom hodas..:D

Ima ovde i istine. Nigde ne tece med i mleko. Rintaju oni ko konji.
Ipak, zavisi i o kakvoj se osobi radi. Ova cinjenica mnogo govori:

Svog prvog preletanja preko okeana se ni ne sećam, jer sam popila lekove kako bi mi let što pre prošao .....

Pa naravno da ne tece med i mleko i da mora da se radi....Bitno je samo da se rad ceni i da se taj rad posteno plati.....

\Verovati ovoj o zivotu u kanadi je , recimo imbecilno.

Da je tako , mi i koji i jesmo u Kanadi , poznajemo situaciju i sta je i kako je ali da , istice da se ceka na CT scan godinama je totalno ne tacno .

U slucaju potrebe, preko urgente sluzbe, lekar donosi odmah odluku u bolnici za sve pretrage.
Drugar , koji se i spremao za put na Kubu, pre polaska , osetio je bolove u grudi , ambulanta je stigla za 5 minuta, i odnet je odmah na operacioni sto i operisan,

Da je bio igde na drugom mestu , zivot bi oyisao.
Sto se tice zubara, pa ima nasih zubara , koji itekako rade po cenovniku za Zubare , koje to pokrivaju nase raDNE ORGANIZACIJE ALI , mnogi nasi i nemaju osiguranje , pa shodno tome i lece se i ne placaju tu punu cenu.
Inace za zub , kod specijaliste sa vadjenjem zivca i plombom je 1500 dolara, tako da stvarno niti mogu da zamislim , koji su motivi ovakvoga pisanja.

osim da se opravda i tipa KISELO GROZDJE.

inace u Torontu , postoje sluzbe i pracenje za decu ciji roditelji nemaju dovoljno novaca za placanje zubarskih usluga.
Mnoge i saljem tamo , po preporuci.

A da i nije naglasila da na kraju godine , popunjava se i za povrat Takse ili ti pretplaceno i svi troskovi i za medecinske usluge , kao sto je i zubarstvo se i vraca.

Tekst , nema veze sa zivotom u Kanadi , narocito ne i za Toronto .

Osim da se utesi da i nije uspela u kanadi i da se zeli opravdati tipa

А немају ни ајвар ко баба Станојка што је знала правити. Идем ја кући...

:hahaha: .......

Како то некоме само пада на памет то једино не знам.

Живот ко и свађе друго... Некад добро, некад лоше... Зависи шта оћеш и какав садржај имаш у животу. Мени једино недостаје што још једном нијесам стар 20 година.... Тек онда би ми било љепо свуђе.

Back