Isplati li se praviti CMS kad postoje Joomla i Wordpress?

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Do sada sam napravio 4 sopstvena CMS-a,
uglavnom za osnovne stvari tipa upload slika, dodavanje kategorija, podataka o slici, nekih novosti i za to mi treba nekih 5-6 dana da napravim,
e sad me zanima isplati li se praviti sopstveni CMS kad vec postoje gotova resenja kao sto su Joomla i Wordpress,
sta bi bile prednosti sopstvenog CMS-a, a sta gotovog kao sto je Joomla i WP?

Uvek je pitanje da li se isplati raditi to sto radis a zaradjivati toliko koliko zaradjujes od svog rada.
Naravno, osetljivo je i pitanje moze li se unovciti trud u razvijanje sopstvenog CMS resenja, na duze ili krace staze, jer raditi bilo sta, pa i praviti sopstveno CMS resenje je cesto utopisticki posao jer ga ili pregazi vreme ili se jednostavno ne moze prodati na trzistu.
Moja sugestija je da se znanje koje koje imas poveze sa firmama ili pojedincima koje bi mogle i da ga unovce. Politicirari bi rekli sinergija, ja bih kao inzenjer rekao da nije dovoljno nesto uraditi a nemati dobar plan, modernije biznis plan, kako to unovciti u prihvatljivom vremenu.
Dva su resenja onako realnija od ostalih. Ili otvori svoju firmu i prodaji svoje znanje ili ga probaj unovciti u drugoj firmi ili firmama ili kao trece resenje kao freelancer do daljnjeg.
Ipak, za pocetak predlazem ovaj link. On je vazeci pa mozda to bude dobra odskocna daska: Postani deo tima

Back