Isplata nagrada ucenicima

TheShiccFunk

Zainteresovan član
Poruka
206
Jedna zena mi je danas rekla da svi ucenici srednjih skola osim prvaka, do 22. marta mogu da predaju odgovarajucu dokumentaciju za isplatu nagrada za odlican uspeh na kraju prosle godine, a nagrada je oko 20.000 dinara.. Posle mi je komsinica rekla isto to, cula je na televiziji.. Sada sam potrazila na netu da saznam nesto vise o tome, ali na sajtu Ministarstva Prosvete pise da je to samo za ucenike koji su postigli neki rezultat na republickim takmicenjima, kao i na takmjicenjima u inostranstvu.. Da li znate nesto vise o tome? I za koga to vazi? Unapred hvala :)

Вероватно мислиш на конкурс награде за младе таленте. Додељује их Министарство омладине и спорта, и награде се крећу у распону од 20 000 за 3. место на републичким такм. до 200 000 за светска такм. Колико сам упућена, успех у школи није услов за добијање награде. . .

Вероватно мислиш на конкурс награде за младе таленте. Додељује их Министарство омладине и спорта, и награде се крећу у распону од 20 000 за 3. место на републичким такм. до 200 000 за светска такм. Колико сам упућена, успех у школи није услов за добијање награде. . .

Da, uspeh u skoli se uopste ne gleda na tom konkursu, cak se i ne salje fotokopija svedocanstva/knjizice, nego samo potvrda da si dobio nagradu i da si u vreme dobijanja bio ucenik te skole. I to ne traje do 22. marta, konkurs je zavrsen 24. februara.

I sve u svemu, zaključak je da priloge u vestima na TV koje nismo sami gledali nego su nam ih prepričali (a i novinske članke), treba koristiti sa velikom rezervom...

Gluvi telefoni su cudo nevidjeno. A narocito kad ih praktikuju babe kojima je "rekla Persida sto prodaje paprike da je od njenog zeta muska tetka cula od one Andje iz Donjeg brijanja".

Ja sam imao nekoliko situacija gde neka tetka ili ujna čuje nešto na TV pa javi mami da javi meni kako ima tako neka super situacija gde ja mogu da odem i da dobijem besplatne pare :) ili posao. Npr. kada se otvarala škola na Bežaniji ujna je javila mami da mogu da odem tamo da se zaposlim iako je logično da su ta deca već imala neke nastavnike koji su im predavali u najbližoj školi, nisu se deca stvorila čarolijom iz vazduha

Back