ispitivanja alergija za malu decu

brizna mama

Primećen član
Poruka
505
Koje sve metode ispitivanja alergija postoje i koje su najbolje? Mališa mi je plavušan svetle puti, pa je po rečima našeg pedijatra i predisponiran na alergije. Spomenuo nam je neku doktorku iz Tiršove.Već imamo manjih problema sa ekcemom na obraščiću. Čula sam i za neku kremu sa kitovom masti.Znate li nešto o tome?

Mene interesuje na koji nacin se moguci alergeni dovode u kontakt sa kozom. Da li flasterima, kapanjem na kozu ili vadjenjem krvi pa ispitivanjem delovanja alergena i reakcije sastojaka krvi(ovo je preporuka mog pedijatra za odlazak u Tirsovu).Sustina je da sve bude sto bezbolnije i jednostavnije zbog deteta (2g.), a ipak se sazna na sta je dete alergicno.Na koliko alergena se vrse ispitivanja?

Najcesce su u pitanju kozni testovi, sto vi kazete kapanjem alergena po kozi...vrlo je konforno i nije bolno za dete, sto se tice pitanja vezanog za broj alergena, to zavisi uglavnom od laboratorija, kako stoje sa hemikalijama a sa druge strane pedijatar alergolog ce vec odrediti na sta treba dete testirati.

Back