ISPITI

jao, evo i mene mucene... imam jedan 3. i 5.6. (dva dana traje) i jedan 25.6. ... ima li nadeeeeeeeee?

impulse-1.gif

Poslednja izmena:
Jao mucenice ucenice...ko ce nam pomoci.ja bi da to vindex pogleda ako se kojim slucajem pojavi,jer je on expert za takva pitanja...ili Vip.ma ko stigne

Ako nije nista hitno, za nekih 7 dana, napisite mi kako se zovu ispiti i tacno kada i kako se polazu (ono usmeni-pismeni i sl)...jos sam u guzvi, dan za danom i nisam kraj kompa do uvece, pa kad dodjem ne znam sta me sve ceka u kuci..:dash::dash:.Moze ovde, moze i pp, kako vam odgovara

Ima jedna stvar koja mi nikada u životu nije išla procjenjivanje pologanja ili padanja na ispitu. Sam sebi sam tu bio najbolji primjer.

Prekretnica se dogodila nedavno. Imao sam dva ispita sa razlikom od dva dana. Generalna konfiguracija planeta na nebu se nije bitno promijenila. Ostalo je samo nekoliko stvari a jedna od njih je Mjesec. Međutim nije bio u pitanju Mjesec...

Ako govorimo generalno o fakultetu tu postoji more opcije koje sam čuo sa raznih strana.

Neki kažu da je 10 polje dobit od fakulteta - no ja smatram da 10 nije nikako ispit, već više dugoročni profit od fakulteta, jer ako ga završimo to je osovina naše karijere.

Sa druge strane postoji težnja da se 11 polje kao 3/9 stavi kao ispit. I zaista ima logično uporište.

TA pak smatra da su 3 polje generalno ispiti , no za moje poimanje svijeta to je preopćenito.

I onda sam zaključio da je (nažalost) za davanje predikcije o prolasku ili padu an ispitu bitno i odrediti psihološki moment te osobe. No u vrlo maloj mjeri.

Naime, osobi kojoj takav ispit nije važan, utjecaj se neće snažnije odraziti u natalnoj karti, tj biti će prikazan minornijim aspektom. No dobar astrolog će prethodno procijeniti koliko je fakultet generalno važan osobi.

I tu sam došao do prisile da se moram hvatati sa ljudskom psihom.

Naime, psihološki moment osobe je bitan u smislu predikcije samo u smislu ako osoba svojim aktivnim (pozitivnim) djelovanjem treba samostalno izazvati događaj.

Externe okolnosti i događaji - smrt natusa, prometna nesreća, teže oboljenje, nenadano promaknuće ili otkaz nemaju veze sa psiho momentom i zato je takve događaje lakše prognozirati.

Da bih pojasnio, psihološki momenat ne promatram u kontekstu astrologije Liz Green, već kroz esencijalne i slučajne dignitete planeta koji će odrediti motivaciju na skali od 1-10.

Dakle, cijela PA ima možda jedan jedini koristan dio, a to je ekstrahiranje stupnja motivacije određene osobe da ostvari pojedinačni cilj.

I sad da se vratim na ona dva ispita sa razlikom od dva dana....

Ako sam jedan prošao, drugi pao, nešto se posebno moralo promijeniti.

Mjesec je ušao u drugi znak i to je bilo otprilike to. Mjesec ne može poništiti znanje prelaskom u drugi znak ako ga posjedujemo. Svi prethodni aspekti koji su išli prema aplikaciji su ukazivali na proces učenja. Na dan ispita svojim položajem su odredili da li je takvo znanje dovoljno.

Došao sam do spoznaje da su planete u 9 i vladar 9 podjednako važni, kao i svaka planeta u znaku Strijelca, te posebno vladar ascedenta i venera generalno.

Venera iz razloga što venera uvijek označava naš osjećaj sreće i smirenja. Ako nas netko pita da li će proći ispit, znači da mu je to važno. Venera i Mjesec bi označavali u aspektu olakšanje na taj - te su u tom smislu sekundarni pokazatelji prolaza na ispitu.

Sve i jedan ispit sam prošao kada je zajednički vladar 9 i 11 polja - Mars radio aspekt prema Veneri u Vagi u 9. Nikada nisam pao. Od 10 ispita koje sam do sada položio u svih 10 slučajeva Mars je radio 120 ili na Sunce ili na Veneru.

Aspekt prema vladaru ac-a će pokazati da se za taj danas nešto važno za nas događa.

Činjenica da nešto aspektira 9 polje ukazuje na činjenicu da se ispit događa.

Ključna stvar je da li se radi o seperaciji ili aplikaciji. Separacijski aspekt će ukazati na pad, a aplikacijski na prolaz. I to se dogodilo u ta dva dana. Aplikacija se pretvorila u separaciju.

Sextil će isto ukazati na pad ako u isto vrijeme nema aspekta prema vladaru ac-a.

Konjukcija jamči siguran prolaz, jedini je problem ako je sunce u pitanju hoće li combustus to onemogućiti.

Stvar je 100 posto kod trigona, i kod kvadrata, samo što ćete kod kvadrata dobiti veću ocjenu.

Poslednja izmena od moderatora:

Back