"Isparilo" znanje

Svabov

Buduća legenda
Poruka
25.291
Beograd -- Iste testove iz srpskog i matematike na osnovu kojih su primljeni u srednju školu, učenici "Rade Končara" početkom septembra nisu uspeli da reše, pišu Novosti.

Od 303 testirana učenika Elektrotehničke škole "Rade Končar", 222 ih je dobilo jedinicu, a 53 nije dalo nijedan tačan odgovor, pišu Večernje novosti. Samo osmoro učenika zaslužilo je petice.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=11&dd=07&nav_id=327575

Razmisljajte o ovome.

Realno - deca su nezainteresovana, od toga proizilazi njihova glupost jer nemaju u kom pravcu da se usmeravaju. Sve ostalo samo potpaljuje ovakav tekst i milion sličnih primera.

na pdf politika imaš dosta objašnjenja pojave "nezainteresovana deca", neka od njih imaju veze s mozgom.

a ja sam, siroma, samo prokomentarisao pojavu, bez namere da se upuštam u kolegijaalno analiziranje

na pdf politika imaš dosta objašnjenja pojave "nezainteresovana deca", neka od njih imaju veze s mozgom.

a ja sam, siroma, samo prokomentarisao pojavu, bez namere da se upuštam u kolegijaalno analiziranje

Ne znam šta sve ima na politici jer ovde bukvalno da ne zalazim. :cool: Čemu? Dođem samo ponekad da bi se nasmejala, ako me neki naslov i tema priveče pišem. Evo sada npr. Velja - svinja - halavština - :D

A sta ocekivati kada se ti testovi polazu tako sto tri meseca ranije dobijes skripte u kojima se nalazi po 300-400 zadataka iz srpskog i isto toliko iz matematike koji GARANTOVANO dolaze na ispitu... Ne svi, naravno, ali 20-ak od tih 300 ili 400 zadataka dolaze sa cak istim brojnim vrednostima... Pa, kako ne ocekivati da se nesto ne nabifla napamet... U svakom slucaju lakse nego za 2 meseca (2 nedelje za one koji krecu na vreme, ne ranije) probati postici sve ono sto je u prethodnih 8 godina propusteno... I naravno da se za 3 meseca, za koliko pocinje skola, sve sto je napamet nauceno zaboravi... A i dobar deo onoga sto je nauceno sa 'razumevanjem', nasuprot zakljuccima koji bi se mogli izvesti iz nekih postova ovde, od ljudi koji nista sto su u toku celog svog zivota, pa do danas, nisu zaboravili, jer su sve naucili sa razumevanjem, ili su to znali 'iz zivota'... :roll:

Back