ismejavanje u drustvu!

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Skoro sam pricao sa jednim drugarom i dotakli smo se nekih malo tezih tema,ali mi je jedna njegova recenica zaintrigirala um. Da li osobe koje su novopridoslice i koje ismeva to drustvo u stvari nepozeljne u tom drustvu ili je nesto drugo,trece,cetvrto? :think: :)

može biti da su nepoželjne, a takodje i da je 'predvodnik' te grupice ljudi mnogo nesigurna osoba ustvari,
pa čim vidi da je neko kvalitetnija osoba od njega, on pokušava da što više ponizi tu osobu da bi ona otišla,
a ovaj ostao na 'tronu'...
uglavnom, ima dosta razloga za takvo ponašanje prema nepoznatoj osobi.

Zavisi kakvo i koliko je to ismevanje.
Može biti da je u pitanju upravo ono što je @Saint rekla u prethodnoj poruci, da ljudi ismevaju drugog jer uviđaju da je taj u nečemu bolji od njih i trude se da ga na taj način spuste što je više moguće.
Takođe je moguće i da ti što vrše ismevanje, da su to samo obične siledžije kojima prija da tako maltretiraju druge.
Ali najverovatnije je pravi razlog ovo: na taj način ti koji vrše ismevanje mogu nekako da dođu do izražaja, da se istaknu u društvu. A ko je najpodobniji za ismevanje od pridošlice? On je nov, uvek će da popušta više od ostalih, neće se mnogo buniti...

Sve u svemu, taj koji je ismevan bi trebalo da povede računa da to ne izmakne kontroli, inače će postati onaj dežurni za podjebavanje i podsmevanje. Ili neka se nekako izbori da ga ne ismevaju više ili neka jednostavno napusti to društvo.

Može biti da je u pitanju upravo ono što je @Saint rekla u prethodnoj poruci, da ljudi ismevaju drugog jer uviđaju da je taj u nečemu bolji od njih i trude se da ga na taj način spuste što je više moguće.
Takođe je moguće i da ti što vrše ismevanje, da su to samo obične siledžije kojima prija da tako maltretiraju druge.
Ali najverovatnije je pravi razlog ovo: na taj način ti koji vrše ismevanje mogu nekako da dođu do izražaja, da se istaknu u društvu. A ko je najpodobniji za ismevanje od pridošlice? On je nov, uvek će da popušta više od ostalih, neće se mnogo buniti...

Sve u svemu, taj koji je ismevan bi trebalo da povede računa da to ne izmakne kontroli, inače će postati onaj dežurni za podjebavanje i podsmevanje. Ili neka se nekako izbori da ga ne ismevaju više ili neka jednostavno napusti to društvo.

svaka cast,jedan od najboljih odgovora. :ok:

ja bih samo dodala da je to obicno neki mix svega navedenog
klinci, decurlija ismeva nove, 'cvikerase' i sl...
odrasli, uglavnom iz zavisti i pakosti
ona stara nasa, da komsiji crkne krava
e pa po tom nekom principu

Ti mora da si iz Врање ili iz Пирот što bi rekla ona Maca sa 14og.

Ali донтвори.

Socijalna šikana čeliči.
Ako sam ovo dobro shvatio, rekao si da socijalno mučenje čeliči. Ako si to rekao, delimično se slažem sa time. Šanse su pola-pola: ako si jak karakter, onda ćeš takva socijalna i psihička maltretiranja da upotrebiš kao lekcije, da ih iskoristiš za unapređenje tvoje ličnosti (da ignorišeš neke stvari, da se ne nerviraš oko sitnica, da se prema određenim ljudima postavljaš na određen način itd.); sa druge strane postoji rizik da stvoriš neverovatno velike komplekse zbog tih maltretiranja, da padneš u depresiju, da stvoriš nerealnu sliku kako si mali i kako ne vrediš ništa... Sve je pitanje karaktera i odlučnosti.

Tako u ovom slučaju, lik koji je ismejan može da ili pogne glavu i da trpi ismevanje, ne samo te grupe ljudi, nego i svakog drugog, ili može da se istrenira da ga ta ismevanja uopšte ne dotiču, da na te "provokacije" odgovori time što će im jednostavno okrenuti leđa i otići dalje, ali podignute glave.

svaka cast,jedan od najboljih odgovora. :ok:
Pa, šta da ti kažem - život me je tome naučio. Bio sam i ja ismevan tako kao pridošlica u novom društvu. Samo mi je bilo čudno da je to bilo u društvu kolega na fakultetu (da su bili u pitanju neki klinci, pre bih to razumeo). Sve u svemu, iz cele priče sam izašao podignute glave i sa jednim debelim iskustvom. :)

Kad malo bolje razmislim, trebalo bi da odem i da se zahvalim tim likovima!

Pa, šta da ti kažem - život me je tome naučio. Bio sam i ja ismevan tako kao pridošlica u novom društvu. Samo mi je bilo čudno da je to bilo u društvu kolega na fakultetu (da su bili u pitanju neki klinci, pre bih to razumeo). Sve u svemu, iz cele priče sam izašao podignute glave i sa jednim debelim iskustvom. :)

Kad malo bolje razmislim, trebalo bi da odem i da se zahvalim tim likovima!

bio sam i ja ismevan ko klinac,sada nemam tih problema,a po najmanje sa kolegama sa faksa. Nije to tema o meni i mom problemu nego me zanimaju medjuljudski odnosi. jednostavno sam radoznao. Zanima me zasto to ljudi rade,jer ja to ne radim? Nikada ne dobacujem ljudima na ulici,a to cesto mogu da vidim kada prodje pogotovu neka malo ruznija koleginica kako se dripci sa faksa deru i dobacuju joj psovke i ruzne reci svaki put kad je vide. Mada ne samo jednoj,vec manje vise svima koje ne poznaju,a ne cini im se neka pretnja. Ovaj drugar mi je dao objasnjenje pa sam hteo da ispitam sa vama. Kad vec postoji pdf i psiholozi zasto nesto pametno i ne nauciti?

bio sam i ja ismevan ko klinac,sada nemam tih problema,a po najmanje sa kolegama sa faksa.
Nije to tema o meni i mom problemu nego me zanimaju medjuljudski odnosi. jednostavno sam radoznao. Zanima me zasto to ljudi rade,jer ja to ne radim? Nikada ne dobacujem ljudima na ulici,a to cesto mogu da vidim kada prodje pogotovu neka malo ruznija koleginica kako se dripci sa faksa deru i dobacuju joj psovke i ruzne reci svaki put kad je vide. Mada ne samo jednoj,vec manje vise svima koje ne poznaju,a ne cini im se neka pretnja. Ovaj drugar mi je dao objasnjenje pa sam hteo da ispitam sa vama. Kad vec postoji pdf i psiholozi zasto nesto pametno i ne nauciti?

Vidi sine, moram da iznesem par opservacija na tvoj račun za šta mi valjda nećeš zameriti ali...

Tvrdiš da si student a u statusu ti stoji forumasi pdf teen napusite mi se qca:cool: što neodolivo asocira na emotivnu reakciju nekog kog je nedavno izgazila balavurdija čak toliko da je neutešan do te mere pa je i svoj profil okitio onim što ga tišti.

Drugo, sintaksa ti je prekonfuzna za jednog akademskog građanina u pokušaju, još kad se na to doda određena doza naive, neartikulisane doze neposrednosti, аутсајдер филинга i sličnih kvačica, to te sve to zbirno čini odličnom mušterijom.

I šta da ti kažem, budi jak :D, otvori se za torturu :D. Uči na sopstvenoj patnji ako ne umeš drugačije (a biće da ne umeš).

Zlostavljači su u obično tanki s pameću, osećaj superiornosti crpu iz čopora a ne iz intelekta.

Priguši emocije, pojačaj pozornost i brzo ćeš ukapirati veoma prostu intelektualnu šemu svog mučitelja.

A onda počinje prava zabava....:per:

Ako sam ovo dobro shvatio, rekao si da socijalno mučenje čeliči. Ako si to rekao, delimično se slažem sa time. Šanse su pola-pola: ako si jak karakter, onda ćeš takva socijalna i psihička maltretiranja da upotrebiš kao lekcije, da ih iskoristiš za unapređenje tvoje ličnosti (da ignorišeš neke stvari, da se ne nerviraš oko sitnica, da se prema određenim ljudima postavljaš na određen način itd.); sa druge strane postoji rizik da stvoriš neverovatno velike komplekse zbog tih maltretiranja, da padneš u depresiju, da stvoriš nerealnu sliku kako si mali i kako ne vrediš ništa... Sve je pitanje karaktera i odlučnosti.

Tako u ovom slučaju, lik koji je ismejan može da ili pogne glavu i da trpi ismevanje, ne samo te grupe ljudi, nego i svakog drugog, ili može da se istrenira da ga ta ismevanja uopšte ne dotiču, da na te "provokacije" odgovori time što će im jednostavno okrenuti leđa i otići dalje, ali podignute glave.

Vrlo interesantna pitanja.

Nemam sad vremena ali odgovoriću ti detaljnije večeras.

Nemojte obraćati previše pažnje na osobu pod nickom User Friendly.

U pitanju je klasični atention seeker, koji se hrani tudjim opservacijama na njegov račun. Zato što još nije prevazišao početnu fazu puberteta (što se može zaključiti i iz njegovog statusa), on nalazi svoju hranu u tome da ga neko etiketira kao odbačenog autsajdera koji ima podosta kvaliteta, al' eto, okolina mu ne dozvoljava da ih ispolji.

Takodje, reč je o osobi koja preozbiljno shvata forum i koncepciju foruma, zaboravljajući da je ovo ipak, i posle svega - samo virtuelni svet.

Molio bih vas da budete vrlo pažljivi, da se ova tema ne bi preobrazila u bojno polje prepunjeno traganjem za pažnjom od strane dotičnog - koji ne ume da razdvoji javu od nestvarnog, odnosno - ozbiljnost od šale.

Ovo sam napisao čisto zbog onih koji su naseli na njegovu priču, misleći da su prodrli u njegov um, a zapravo hrane njegove težnje i ispadaju glupi u njegovim očima. Ništa više.

zasto uvek ljudi ovde moraju da dodju i da useru temu? Ne bavimo se samnom,vec o temi koja je jednostavna. Zasto ljudi najcesce ismevaju novopridoslice u drustvo? Ako vas nesto zanima u vezi mene,imate privatnu poruku pa mozemo da se analiziramo i dopisujemo do besvesti. Hvala.

Ajde bre magarce sjasi mi sa grbace. Rekao sam ti da tema nije o meni. Jesi retardiran da ne znas da citas? Ako imas sta da mi kazes reci na pp,ne kvari mi temu!

Nemoj da se uzrujavaš. Nema potrebe za uvredama.

Naveo si svojim rečima Ljacka, koji ipak razume tematiku malo bolje od tebe - da čitavu priču svede baš na tebe. To si učinio svojim statusom o teen pdf-u, kao i rečenicom "Ljack - sve si pogodio" i plus si stavio tužan smajli.

Jednostavno, vrati temu na početno mesto, nemoj, kad je već tako dobra - svojim upadicama da je preusmeravaš na lične probleme. Tu se gubi kvalitet.

evo iskreno mene retko napadaju kao novopridošlicu, doduše ja znam kako s ljudima ;)

ti si zensko,tebe muskarci nece da diraju osim ako nisi neki cudak ili pak ruzna i zbog toga iskompleksirana,a bome i devojke imaju izrazenije socijalne vestine i taj deo u mozgu razvijeniji od muskaraca. Sa druge strane devojke manje ulaze u otvorene sukobe,vise je tu prisutno lukavstvo i radjenje iza ledja nego direktni napadi. Ono sto sam zapazio kod ljudi koje ismevaju da isto reaguju ili pak prete "praznom puskom" pa posle budu jos vise i jos gore ismevani. Otvoreno prikazu da im je neprijatno zbog toga. Mozda bi bilo pravo resenje da na to dodaju jos nesto gore,da se vise i oni zezaju na svoj racun kao da ih nije briga ili pak da prebace loptu na nekog drugog slabijeg u grupi!

Nemoj da se uzrujavaš. Nema potrebe za uvredama.

Naveo si svojim rečima Ljacka, koji ipak razume tematiku malo bolje od tebe - da čitavu priču svede baš na tebe. To si učinio svojim statusom o teen pdf-u, kao i rečenicom "Ljack - sve si pogodio" i plus si stavio tužan smajli.

Jednostavno, vrati temu na početno mesto, nemoj, kad je već tako dobra - svojim upadicama da je preusmeravaš na lične probleme. Tu se gubi kvalitet.

Da, u pravu si.:mazipsa: Vratimo se na temu.

мислим да су такви људи искомплексирани, ти који исмејавају.
врло искомплексирани и само их треба игнорисати. то је оружје против њих. на тај начин особа доказује да је изнад тог исмевања. То раде нарочито наши људи јер су више злобнији, странци су за нијансу културнији и хладнији, окренути више себи и свом животу па и немају толико времена за исмевање других људи.

Poslednja izmena:
bio sam i ja ismevan ko klinac,sada nemam tih problema,a po najmanje sa kolegama sa faksa. Nije to tema o meni i mom problemu nego me zanimaju medjuljudski odnosi. jednostavno sam radoznao. Zanima me zasto to ljudi rade,jer ja to ne radim? Nikada ne dobacujem ljudima na ulici,a to cesto mogu da vidim kada prodje pogotovu neka malo ruznija koleginica kako se dripci sa faksa deru i dobacuju joj psovke i ruzne reci svaki put kad je vide. Mada ne samo jednoj,vec manje vise svima koje ne poznaju,a ne cini im se neka pretnja. Ovaj drugar mi je dao objasnjenje pa sam hteo da ispitam sa vama. Kad vec postoji pdf i psiholozi zasto nesto pametno i ne nauciti?

ти пре свега имаш квалитетно кућно васпитање.
увек буди такав, не посустај..имаћеш увек чисту савест и то се НЕ МОЖЕ КУПИТИ.

Back