iskustvo

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.211
tema je na zenama, a ne na zdravlju iz odredjenog razloga

zacepila sam kozu pored nokta..prvo se upalilo, a onda imam utisak i da je malo zagnojilo
u svakom slucaju boli me do koske
jos kad zakacim prstom dok radim nesto, boli me do mozga
pre dva dana sam pocela da stavljam onu crnu mast za koju znam da pomaze smirivanje upale
hocu da sto pre resim ovaj problem, kazu mi da stavim prst u sto topliju vodu da bi ubrzala proces..da stavim isecenu ispecenu krisku crnog luka na to mesto
imate li neki savet iz vaseg iskustva koji je delotvorniji od ovoga
hvala drugari unapred

Luk je dobar kada se opalis, da ne izadje cvoruga i masnica.
Senf je odlican kada se isprzis/opeces da ne izadje plik.
"List" Cuvarkuce, sluz lana ili mast od kantariona za cireve i urasle dlake.
Za otvorenu ranu tj. deo koji krvari ja koristim Octenisept sprej.

Toliko od mene :)

Luk je dobar kada se opalis, da ne izadje cvoruga i masnica.
Senf je odlican kada se isprzis/opeces da ne izadje plik.
"List" Cuvarkuce, sluz lana ili mast od kantariona za cireve i urasle dlake.
Za otvorenu ranu tj. deo koji krvari ja koristim Octenisept sprej.

Toliko od mene :)

meni nije otvorena rana, a kako taj list cuvarkuce?

- - - - - - - - - -

da t` pitam jedno pitanje, da t` dam jedan odgovor :lol:
joooooj pomoc

Ni lukove ni toplu vodu.

Isperi alkoholom i stavljaj kreme protiv gljivicnih oboljenja i budi strpljiva.

Neces od toga umreti, daleko je od srca.

ma kakve gljivice bre, ovo je upaljeno..sad sam previla, rekli su da nastavim ihtiol mast i preko bokvicu jos dva tri dana i da ce to da sazri

14937112_10208928599071205_1142779285_n.jpg

Ozbiljnije izgleda nego što jeste a verujem da boli i više od toga. :(
Obavezno uzmi himoral i brufen bar dan dva. gentamicin ili neka antibiotska mast da umiri upalu. posle toga neka cinkova pasta ili takvo nešto da zasuši.

ako planiraš biljkama, kažu list kupusa za par sati izvlači sve otekline i razmekšava. samo pređi oklagijom preko njega da ga malo slomiš da bi mogla da umotaš bolno mesto.
crni luk pomaže za upaljena mesta takođe ali nije ni blizu tako delotvoran kao list običnog svežeg kupusa.

Ozbiljnije izgleda nego što jeste a verujem da boli i više od toga. :(
Obavezno uzmi himoral i brufen bar dan dva. gentamicin ili neka antibiotska mast da umiri upalu. posle toga neka cinkova pasta ili takvo nešto da zasuši.

ako planiraš biljkama, kažu list kupusa za par sati izvlači sve otekline i razmekšava. samo pređi oklagijom preko njega da ga malo slomiš da bi mogla da umotaš bolno mesto.
crni luk pomaže za upaljena mesta takođe ali nije ni blizu tako delotvoran kao list običnog svežeg kupusa.
:sad2:

Ja sam nedavno palac tako sredila, imala sam osećaj da mi nešto unutra nonstop kucka.

Flogocid bogato natrckaj i preko faster da to drži natopljeno, a kada odmaraš skini da se suši.

Prestaće da boli za dan, dva, nastavi da mažeš i sve će biti ok.

Da je manje izmasakrirano dovoljno bi bilo nešto prirodnije iz Boginog repertoara.

pa to, mnogo je
kad sam zacepila, podizala sam retriverku i tako verovatno inficirala to mesto
cula sam se i sa dr i poslala mu sliku i kaze ihtiol moze kad je na pocetku i manje zakaceno
meneruka neboli tek kad je podignem iznad glave, pa zato moram pentrexyl oralno i gentamicin lokalno
nadam se da sutra nece ovako bolno da mi pulsira

Sutra te već neće boleti, zatezaće i smetaće ti nekoliko dana, dok ne zaraste.

Možda da kupiš i Flogocid, imaju one manje tube od 25 grama, meni su zgodnije jer ne volim da mi se veća pakovanja vuku po kući iako isplatljivija.

On će ti koristiti i za kuce, ogrebotine il kad nešto raščešu i sl., ja ga upotrebljavam za sve i svašta, i sad i dok sam imala kucu i onaj Octanisept za dezinfekciju, da si njega odmah poprskala ne bi ti zagnojilo al eto za drugi put.

Octanisept može bezbedno i na sluzokožu, početak bubuljice, razne ranice unutra i spolja, ja sam i kapak njime kad mi se pojavio čmičak i nije mi peklo oko.

kad te bogi pozove na chaj, paz' da ne bude od lijandera :lol:

- - - - - - - - - -

Ja sam nedavno palac tako sredila, imala sam osećaj da mi nešto unutra nonstop kucka.

vuchko chuo sta pises na politici pa ti ugradio chip dok si knjavala :hahaha:

- - - - - - - - - -

a na temu... radish sve sto rade zivotinje u slicnim situacijama...lizes shapu dok ne prodje.

quronja brate nemoj da mi spamujes ovakvu temu, pomozi ako mozes

uvek kada imam medicinski problem poslednje sredstvo koje uzimam su lekovi... ne pamtim kad sam bio kod lekara jer to su idioti...kad citam postove i savete uvek bi prihvatio bogijev savet jer mi deluje najiskusnije i apsolutno prirodno... ko sto rekose nasi stari... lekovi su svuda oko nas, samo smo mi slepi da ih vidimo.

uvek kada imam medicinski problem poslednje sredstvo koje uzimam su lekovi... ne pamtim kad sam bio kod lekara jer to su idioti...kad citam postove i savete uvek bi prihvatio bogijev savet jer mi deluje najiskusnije i apsolutno prirodno... ko sto rekose nasi stari... lekovi su svuda oko nas, samo smo mi slepi da ih vidimo.

Nosis li ti GACE?

Nase pametne dede ih nisu nosili jer su znali da su skodljive za yaya.......:nono3:

Zato su se nase babe poradjale kao zecice....

Back