Pozdrav podelio bih svoje iskustvo i mišljenje o Tinder aplikaciji na osonvu svog iskustva jelte.
Za aplikaciju sam saznao od jedne drugarice. Moj cilj je bio pronaci neku interesantnu devojku uglavnom za seks, druzenje, zezanje. Sto bi se reklo friends with benefits. Naravno ako se ispostavi da je devojka kvalitetna ali da nije za takve kombinacije, to mi je isto bilo ok.
Krećemo od kraja

.
Vrlo pozitivno iskustvo što se mene tiče. Upoznao sam oko petnaest devojaka, sa nekima sam imao seks, sa nekima nisam. Mečovao sam maltene sve dve devojke iz okoline (BG i okolina, neke iz NS). Postavio sam svega par finih, za tu namenu urađenih fotki. Na tim fotografijama sam sređen, to jeste obučen u novu garderobu (Da kažemo nešto što je u modi, lepo uklopljene boje), ošišan, obrijan. Fotošop ne znam da koristim ali negde i ne vidim potrebu. Imao sam jednu jedinu rečenicu u opisu koja je bila simpatična i duhovita ( Nikakve copy paste glupe fore za povraćanje).
Devojkama koje su me mečovale sam gledoa da se javim sa porukom u kom pominjem nešto sa njihovih fotografija. Tipa ako ima nekog psa ili je na plaži ili nešto slično. Znači ne dosadne poruke tipa ćao. Mada da sam lepši verovatno bi i to prošlo jer je jako bitno ko nešto kaže, a ne toliko šta kaže. Budimo realni dobar fizički izlged + pozitivna energija (humor, harizmatičnost,... ) koja isijava iz osobe urade većinu posla. Naravno dobro materijalno stanje ne može da škodi.
Tako da bi generalni saveti za muškarce bili:
1. Odradite mini foto šuting. Dovoljno je 3 fotografije gde prikazujete sebe u najboljem svetu, jer je tinder aplikacija gde se na prvu loptu ocenjuje nečiji izgled. Crte lica, visinu i slično ne možete da promenite ali možete da se obučete u nešto fino, da se nasmejte i tako dalje.
2. Opis profila da bude kratak i interesantan. Da, većina ljudi ga neće pročitati jer ljudi sve manje i manje čitaju generalno.
3. Budite originalni (Ima mnogo primera na internetu, knjiga i slično gde možete skontati neke upade koje možete koristiti na početku, mada će vam se vremenom razviti i neke vaše ideje koje možete isprobati)
Što se tiče nekog generalnog uspeha, pa dosta devojaka mi se i nije javilo, što je okej. Da, svestan sam da na skali od 1 do 10 što se tiče spoljašnje lepote nisam desetka, tako da je to okej ( Da, lepota nije relativna ako uzme da se gleda jedno podneblje, jedna država. Prosto postoje momci koji su toliko obdareni lepotom da ne moraju puno da se trude ali to nije većina nas).
Prednosti tindera:
- Za relativno mali novac, tipa 1800 dinara mesečno ti omogućava da ekspresno bilo gde da se nalaziš kuckaš sa ljudima od bilo odakle. Bukvalno sam onako iz zezanja kuckao sa par devojaka iz Španije. Kod nas ljudi baš i ne vrednuju materijalne proizvode. Mada ne znam da li ste svesni koliko je teško razviti i održavati sistem poput Tindera. Koliko struje ode na serverske računare koji drže bazu podataka, koliko koštaju programeri koji razvijaju app i koji održavaju. Da li bi ste vi radili besplatno? Elem, svakako postoji i free opcija koja ima svoje limite. Ja sam koristio maksimalni paket da čisto povećam sebi šanse, jer je sve statistika. Ti apsolutno možeš i fb i insta da korisitš za upoznavanje i da bude besplatno stim što su to aplikacije generalnije namene, dok aplikacije poput tindera ti dosta toga serviraju na gotovo (Svakako ti ni najskupjji tinder paket ne može pomoći ako ti je socijalna inteligancija 0, mislim da većina neuspeha na tinderu dolazi od nas samih, tačnije vrlo verovatno si sam kriv što te neko nije mečovao ili te je blokirao ili slično. Opet ima raznih budala i što se devojaka tiče al uvek bih pošao od ideje šta ja mogu kod sebe da popravim).
- Tinder je u neku ruku štit, jer realno uživo je mnogo stresnije prići devojci, a i dosta devojaka bude onako jako udržano uživo. Tako da ovaj princip daje momcima mogućnost da budu kreativni, dok devojkama daje vreme da analiziraju da li žele da odgovore na poruku ili ne. A i generalno smanjuje onu tenziju koja postoji kad priđep devojci.
Mane tindera:
- Prvi kontakt je bukvalno gledanje fotografija i odluka da li želiš da sa nekim stupiš u kontakt i ne samo na osnovu fotografija. I uživo je slično ali uživo možeš da vidiš držanje, kako neko hoda, kako se smeje, da osetiš njegovu/njenu auru, pa je po meni Tinder teži ako nisi mnogo lep, napucan itd... Dakle površnije nego uživo, bar što se tiče prvog kontakta.'
- Postoje azijski lažni profili. Nije mi to baš jasno al ako si imalo normalan skontaćeš da je neko ko se zove Amy i u BGu je vrlo verovatno nije pravi profil.
Na aplikacijama za online upoznavanje je uvek dosta više muškaraca nego devojaka, pa ne bih uzeo za zlo adminima ako prave naloge, mada nzm, ja nisam naišao ni na jedan nalog sa kojim sam se dopisivao, a da je samo tako otišao. Mada to je sasvim normalno I prosjak ubaci 50, 100 kinti kad dođe da prosi kako bi narod video da je neko već ubacio i da bi oni ubacili ili kad fitnes treneri napišu još jedno slobodno mesto za treninga, a on bata nije imao klijenta pola godine itd... Jer prosto ljude vole da vide da nešto funckioniše i da nisu prvi koji nešto probaju. Tako se stvara iluzija da je slika bolja nego što jeste al to je sasvim normalan mehanizam kao što sam već napomenuo.
Ko treba da koristi Tinder?
Po meni svako ko želi upoznati nekoga. Jer u današnje vreme kad svi rade po ceo dan ili prosto žive u nekom malom mestu tipa nekom selu...
Neko ko želi da investira svoje vreme (Vreme takođe može da se pretvori u novac. Sećam se kad smo bili mali drugari i ja bi smo igrali po ceo dan igricu kako bi smo skupili tamo neke poene u vrednosti od 10 dolara. Dok sada više nikada ne bih toliko vremena potrošio već bih zaista dao svoj novac u zamenu da ne igram kao blesav po 30 sati) i svoj novac sa tim ciljem, a to jeste da upozna nekoga i da mu život bude zanimljiviji.
Kreativni ljudi i fini ljudi.
Da li je aplikacija prevara?
Kao što sam gore napisao, ako ti je socijalna inteligencija 0 + ako ne vodiš računa o izgledu, neće ti pomoći ni 10 aplikacija za upoznavanje, jer aplikacija ne može da smuva devojku umesto tebe. Ne pokušavajte da aplikacijom nadomestite svoju nesigurnost i ne kreativnot, već radite na tim stvarima. Pa će posle i dejtovi bez aplikacije ići mnogo glatkije.
Veliki pozdrav svim članovima!