Iskustva sa agencijama ?

Dekston

Iskusan
Poruka
5.749
Zanimaju me vaša iskustva sa agencijama za zapošljavanje kao npr info stud,posao.ba,poslovi.rs.
Nedavno sam našao na netu agenciju koja nudi poslove u Mađarskoj i na sjeveru Srbije (Vojvodini) a oni su ViaJob.
Znate li nešto o njima da li je neko uspio preko njih naći posao ?

Nisu to agencije vec sajtovi gde se one oglasavaju.

Agencije postavljaju oglase na te sajtove kao i poslodavci koji ne zele da idu preko biroa. Tu im je cela stvar daleko brza kao i onima koji traze posao jer se tu prilikom registracije na sajt popunjava CV koji se salje jednim klikom.

WHC je mozda najveca agencija u Vojvodini za zaposljavanje uglavnom u Madjarskoj ali i Vojvodini.
Uglavnom imaju ponude u fabrikama,ali koliko sam videla mnogi su se zaposlili preko njih.
Infostud je najozbiljniji sajt za zaposljavanje u Srbiji godinama unazad,i sama sam preko njih nasla posao vise puta.
Ukoliko te zanima neka konkretna kompanija mozes da im se obratis i dirketno preko njihovog sajta.

WHC je mozda najveca agencija u Vojvodini za zaposljavanje uglavnom u Madjarskoj ali i Vojvodini.
Uglavnom imaju ponude u fabrikama,ali koliko sam videla mnogi su se zaposlili preko njih.
Infostud je najozbiljniji sajt za zaposljavanje u Srbiji godinama unazad,i sama sam preko njih nasla posao vise puta.
Ukoliko te zanima neka konkretna kompanija mozes da im se obratis i dirketno preko njihovog sajta.
Hvala Lorelajn,interesovalo me učinkovitost tih agencija. Naročito agencije ViaJob koja nudi poslove u inostranstvu ( Mađarska ). Kada tražim poslove na lokalnom tržištu,daleko opuštenije stupam u razgovor sa poslodavcem,ali kada su u pitanju poslovi u inostranstvu uvijek sam na oprezu da nije prevara da ne zaglavim negdje u stranoj državi.:D

Šta je sa agencijama poput Adecco ili Manpower? Ako ta agencija radi proces selekcije za neku kompaniju i taj neko se zaposli u kompaniji, da li se taj čovek vodi kao zaposlen u agenciji ili toj kompaniji? Da li je u obavezi da izdvaja deo plate za agenciju? Da li su ugovori na neodređeno ili su ograničeni?

Šta je sa agencijama poput Adecco ili Manpower? Ako ta agencija radi proces selekcije za neku kompaniju i taj neko se zaposli u kompaniji, da li se taj čovek vodi kao zaposlen u agenciji ili toj kompaniji? Da li je u obavezi da izdvaja deo plate za agenciju? Da li su ugovori na neodređeno ili su ograničeni?
E pa vidiš dobro pitanje postavi. Ja mislim da se vodi zaposlen u toj kompaniji,a dio plate mu se odbija i ide u agenciju. Čim prođe vanredno stanje idem pokucati na vrata manpowera i odnijeti im cv.

Back