Iskustva internet provajdera

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Treba mi rešenje za povremeni internet na vikendici. Ima TotalTV antenu, ali to se već godinama ne plaća jer veći deo godine u kući nema nikoga. Ima i telefonsku liniju. Ima i OK signal za mobitel. Mi ćemo tamo biti ceo avgust, ali onda možda jedan vikend u septembru, jednu sedmicu u oktobru itd. A kad jesmo tamo, internet treba da bude bez greške, jer nam treba za posao.
Neki savet?

Imaš da kupiš 4G modem ruter, u njega ubaciš sim karticu. Kod globaltela ti je ovako, možeš i đubretom da platiš 10 din je flaša/konzerva. Ostale provajdere proveri.

IMG_20220629_190339.jpg

Hvala, koji su još provajderi? Naime nisam iz Srbije.

Pred par godina sam nešto slično koristio u Hrvatskoj, ali to je bio USB stick koji je zapravo bio neka vrsta mobitela, imao je svoj broj i SIM karticu. I mogao si ga punti gigabajtima. Pretpostavljam da je razlika da se na modem ruter može spojit više kompjutera...

Da to je to valjda do 10-15 uređaja. Imaš još vip, telenor jetel i telekom srbije.

Još jedna napomena globaltel je virtualni operater ali meni pristojno radi. Bolje mi radi u vikendici nego u bg.

Ako si blizu hr granice možeš da gledaš hr televiziju ali ti treba t2 tjuner sa hevc 265. Može i tv sa tim sistemom.

Globaltel: "Ruter uređaji nisu u ponudi. Za sada dostupni uređaji su isključivo mobilni."
A1: Nemaju email kontakt, preko FB se javlja bot, a kad nazovem telefonom nude mi opcije (saznajte potrošnju i slično) koje se ne odnose na mene. Nema uopće opcije za razgovor s operaterom. Odustajem, baš su me iznervirali.
Mts: Rutere nude samo uz ugovornu opciju.

Izgleda da Yettel jedini nudi to što mi treba.

Traži 12 meseci pola cifre inače ćeš preći kod drugog provajdera. Onda će ti se javiti sa boljom ponudom tj tom. Meni je svojevremeno vip krenuo sa nekom bezobraznom cifrom pa smo se našli na pola. Normalno ja ih odjebao i otišao na drugo mesto. Hteo sam samoda vidim koliko mogu da ih naguzim.

Back