Iskustva internet provajdera

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bmaxa

Legenda
Poruka
70.808
Kako fali ovakva tema otvaram, pa pisite koja su vam iskutva, pozitivna, negativna, neka izmedju sa vasim ISP-ovima, naravno preporuke i suprotno.

Evo da kazem ja sam na kablovskom internetu od 2006.1.1 kod AVcoma bio i radilo je dosta dobro i pouzdano. Onda je pre par godina, kupila supernova.
Infrastruktura je ista, ali su ucestali prekidi recimo u zadnjih par nedelja nema da bar jednom ne nestane net na pola sata. Rade uglavnom leti i tad su prekidi,
dok je zimi prilicno ok. Sad cujem da postaju MTS. Videcemo kako ce biti i sta ce biti sa ugovorom. Osim toga posle jedno godinu dana su me stavili pod CG-NAT,
sto je pooprilicna degradacija usluge sa ozbzirom da od 2006 do skoro nikad nisam bio NAT-ovan. Ugovor su mi doneli na vrata ali za staticku ip adresu
moram da se cimam da idem do poslovnice sto mi nikako ne odgovara, pa sam se odlucio da uzmem VPN umesto toga, jer to donosi iste beneficije,
a nekako i nije pravedno da zbog toga sto su me degradirali treba da ih nagradim dodatnim parama....

na sbb-u sam, mainstream znači, valjda je dobar, ne udubljujem se a i komp mi nekako štuca
tetka mi je npr na poštinoj kablovskoj koja se kači na MTS, oni umeju da muljaju a i teže navataš podršku, doduše ona samo tv koristi al ne deluju mi za preporuku

Telekom je kupio Kopernikus,od cega je postala Supernova.Kod nas u kraju nije lose,do zgrada su opticki kablovi,a u zgradama antenski 75 oma.Ima ponekad problema kada duvaju jaci vetrovi,ovako nema,sem kada su neki radovi na liniji.To nije bas cesto.Tako da net sve u svemu nije los.

Trenutno kod SBB-a na kablovskoj. Radi. Posto je NAT onda ima tu nekih problema koji me nerviraju, ali generalno je ok.

Pre toga bio kod poste sto je radilo ok, ali su povecali cene, a tv kanale ukinuli pa smo uveli sbb u zgradi.

Pre toga kod telekoma - oni su najgori ubedljivo. Ne znam da li je sada nesto bolje, ali onda 3 sata dok se javi tehnicka podrska, a nedelju dana da se otkloni problem. 3 puta po nedelju dana nisam imao internet. Takodje su im i serveri bili sranje, pa su se gubili paketi, pucala konekcija, pa sam par puta zbog toga bio sankcionisan na online igrama. A i cene su povecavali na kvarno. Tako da sam na kraju otisao kod poste.

Kod SBB-a sam od samog početka, tj. prvo je cela zgrada bila kod IKOM-a jer su oni prvi došli, užasna usluga i kad je došao SBB svi smo čoporativno prešli.
Ne mogu da se požalim, naprotiv. Veoma retko nestaje signal a i tada se problem brzo rešava.
Tehnička podrška im radi 24h, par puta sam ih zvala u 2-3h ujutru i rešavali bi problem ako bi bilo samo na mojoj liniji.

Mama je kod MTS-a, pa to je bože sačuvaj od podrške. Prvo ih ne možeš dobiti, kada ih dobiješ - rešiće, doći će, a dođu posle nedelju dana...

6C02E0A7-9F87-41F8-9825-B7695AC99598.png

Jutrosnja brzina

Back