iskusenja i reakcija na isto

gost 39034

Elita
Poruka
20.782
Na pocetku odmah da kazem da je ovo tema za one zene koje nisu bas savrsene, te ove koje to jesu mogu da ne gube vreme i da odmah odleprsaju sa teme. Dalje, ovo je tema za zene koje su podlozne iskusenjima, te one koje mogu mirno da sede i citaju Prusta dok je oko njih stotinak prodavnica u kojima je saldi od 95% takodje mogu odmah da odu...I na kraju, ovo je tema za zene koje nisu bas dobe, ali nisu ni skroz lose, tj. za one koje primete iskusenje, ali probaju da mu se odupru. Ako ste se pronasle, mozete citati dalje.
Elem, tema je o iskusenjima...bilo koje vrste. Na primer, d apodjemo od klisea- primetite negde cipele koje su savrsene,ali koje vam ich ne trebaju. Da li ih zaboravite odmah, iz sve snage, ili krenete da prolazite svaki dan pored izloga, i pustate da vas one zovu, i zovu, i zovu umilnim glasicem? Ili...primetite izvesnog muskarca, ili bolje receno primetite da je on "primetio" vas..e, sad, taj muskarac vam ama bas nimalo ne "treba" u zivotu...sta vise, imalo bi nesagledive posledice ako bi probale da mu nadjete mesta u vasem zivotu...no, ipak, uzasno vas privlaci mogucnost da ga negde udenete....da li odolevate iskusenju i kako? Da li sebi uopste dajete da mislite o tome?Da li "zadirkujete" sebe, gledate do koje granice mozete da idete u odupiranju iskusenju? Da li gledate da iskusenje svedete na minimum, ili se bacate u iskusenje, ne razmisljajuci mnogo?

kao da si mi citala misli :)(upravo na drugarici pisala o tom)ja ne mogu da odolim iskusenjima,kao borim se nesto,ali mi ne ide.nekako uvijek mislim ako je to iskusenje vec doslo pred mene,zasto da ga pustim i da poslije razmisljam o tom,daj da to zavsim,pa ako se posije budem kajala nece mi biti prvi put

Poslednja izmena:
e, da...zaboravila sam taj aspekt "karme" ili "sudbine"..kako ko voli :lol:
dakle, ako je nesto 'doslo" pred nas u formi iskusenja, da li je to tu dospelo sa namerom?
da mu odolimo, ili da mu pokleknemo?
jedino je zahebano sto i jedna, i druga avrijanta moze voditi ..pa, ajd da kazem blazenstvu :malav:

kao da si mi citala misli na daljinu :)(upravo na drugarici pisala o tom)ja ne mogu da odolim iskusenjima,kao borim se nesto,ali mi ne ide.nekako uvijek mislim ako je to iskusenje vec doslo pred mene,zasto da ga pustim i da poslije razmisljam o tom,daj da to zavsim,pa ako se posije budem kajala nece mi biti prvi put

ja ne mogu tako. moram da imam kontrolu nad svojim ponasanjem i delima. ocd, znam :lol:
kontrolisano i popustam iskusenjima, tacno znam gde mogu da odvrnem ventil i koliko. ne verujem u taj karmicno-kosmicki momenat, odnosno ne potezem sudbinu kao izgovor.

Postoje stvari na koje stavim veto pre nego sto se i stvori prilika za njih. Tako da imam par principa i od njih ne odustajem. Moze biti tesko, svrrrrrbeti, ali... rekla sam i to je to.
Necemu dam lufta. Npr., kada neku osobu otpisem to je za ceo zivot. Ali bas zato dajem sanse, preslisavam sebe, tumacim tudje postupke i trazim opravdanja jer ako stavim tacku znam da necu vise moci dodati jos dve.
A za nesto sam totalno slaba i nema mi pomoci. Prvo- sladoled i obuca :heart:

Poslednja izmena:
pa, rekoh da je nebitno koje je vrste iskusenje, pitanje je da li mu se odupirete, ili pokleknete, iako ne bi trebalo?

Ženama je, čini mi se, najbolji lakmus papir istrajnost u držanju dijeta.

Ako u tome istrajavate godinama, onda za samokontrolu i u drugim stvarima nema zime. Mada nisam sad siguran. Možda je previše isključivo.

Negde ventil, a negde razuzdano maksimalno. Izeš to kad je neko stegnut u svemu.

Na pocetku odmah da kazem da je ovo tema za one zene koje nisu bas savrsene, te ove koje to jesu mogu da ne gube vreme i da odmah odleprsaju sa teme. Dalje, ovo je tema za zene koje su podlozne iskusenjima, te one koje mogu mirno da sede i citaju Prusta dok je oko njih stotinak prodavnica u kojima je saldi od 95% takodje mogu odmah da odu...I na kraju, ovo je tema za zene koje nisu bas dobe, ali nisu ni skroz lose, tj. za one koje primete iskusenje, ali probaju da mu se odupru. Ako ste se pronasle, mozete citati dalje.
Elem, tema je o iskusenjima...bilo koje vrste. Na primer, d apodjemo od klisea- primetite negde cipele koje su savrsene,ali koje vam ich ne trebaju. Da li ih zaboravite odmah, iz sve snage, ili krenete da prolazite svaki dan pored izloga, i pustate da vas one zovu, i zovu, i zovu umilnim glasicem? Ili...primetite izvesnog muskarca, ili bolje receno primetite da je on "primetio" vas..e, sad, taj muskarac vam ama bas nimalo ne "treba" u zivotu...sta vise, imalo bi nesagledive posledice ako bi probale da mu nadjete mesta u vasem zivotu...no, ipak, uzasno vas privlaci mogucnost da ga negde udenete....da li odolevate iskusenju i kako? Da li sebi uopste dajete da mislite o tome?Da li "zadirkujete" sebe, gledate do koje granice mozete da idete u odupiranju iskusenju? Da li gledate da iskusenje svedete na minimum, ili se bacate u iskusenje, ne razmisljajuci mnogo?

hrana uglavnom
i jezik :mrgreen:

nekad nesto moram da kazem, pa makar crkla
a to je u onim situacijama "nije sto me lazes nego sto mislis da ti verujem"
a ostalo manje vise
muskarci ko muskarci

- - - - - - - - - -

u principu sebi ne postavljam granice
pa onda nemam cemu ni da odolevam
:aha:

:think: zavisi ...
Kada vidim neke cipele, ili tasnu, ili neki neobican odevni predmet i shvatim da ja to moram tog momenta da imam, nadljudskom snagom se iskontrolisem do sutra.Ako me i dalje drzi isto kao juce, popustim iskusenju i otrcim da ih uzmem :lol:
Mada, nekad i uspem da se oduprem, ako logikom dodjem do zakljucka da ce mi popustanje iskusenju samo na lose izaci.

:think: zavisi ...
Kada vidim neke cipele, ili tasnu, ili neki neobican odevni predmet i shvatim da ja to moram tog momenta da imam, nadljudskom snagom se iskontrolisem do sutra.Ako me i dalje drzi isto kao juce, popustim iskusenju i otrcim da ih uzmem :lol:
Mada, nekad i uspem da se oduprem, ako logikom dodjem do zakljucka da ce mi popustanje iskusenju samo na lose izaci.

lukavo

Uzasno vas privlaci mogucnost da vam ga negde udene... moglo bi se i tako reci... :rumenko: :D

meni je najvece iskusenje sopstvena lenjost i padanje pod uticaj iste :lol:
i svaki dan padam u iskusenje da nesto odlozim za sutra, prekosutra itd.
uglavnom sam se disciplinovala da se odupirem, ali ima momenata kad i pokleknem pa uzivam u suludosti postojanja do kraja.
Ja jedino tako nesto osecam prema cokoladi i alkoholu.
Muskarci, cipele...ne deluju tako na mene.
i meni je ovo iz uvodnog posta strano, nemam opsesiju kupovinom, neosvojivim muskarcima i slicno.
alkohol za razliku da :lol:...kad kazem samo jedno pivo, a zavrsim sa nekoliko. sreca u nesreci nemam vremena i okolnosti da se redovno dovodim u iskusenje :)

pa mislim nisam kupoholicarka, al ajde na tom primeru da objasnim - ne moram da kupim cipele bas uvek
nekad mi je dovoljno da samo zamislim sebe u njima
umem tako lepo da zamisljam, da na kraju imam osecaj kao da sam ih kupila i iznosila
i onda shvatim, cipela ko cipela
to je valjda neki visi nivo meditacije :lol:

odupirem se vecini iskusenja.evo sada,ima jedna haljina koja mi se mnogo svidja,ali mislim da mi nije potrebna.ulazila sam sigurno vec 5puta u prodavnicu da je pogledam,osecaj je uvek isti-bas mi se svidja,ali odupirem joj se.ne zelim cak ni da je probam jer bih time presla u sledeci nivo.sva iskusenja prodju jedanput pa ce me i ovo proci.
bila sam slaba na jednu moju veliku ljubav.ali i tu sam se stabilizovala vec ima godina.
zato sam postala slaba na slatkise :cool:

uglavnom sam se disciplinovala da se odupirem, ali ima momenata kad i pokleknem pa uzivam u suludosti postojanja do kraja.

i meni je ovo iz uvodnog posta strano, nemam opsesiju kupovinom, neosvojivim muskarcima i slicno.
alkohol za razliku da :lol:...kad kazem samo jedno pivo, a zavrsim sa nekoliko. sreca u nesreci nemam vremena i okolnosti da se redovno dovodim u iskusenje :)

zelim da budem pored tebe u tim momentima <3 :))))

sta znam, ja sam ovisnik, ako ne o drogi, onda o seksu, tesko mi je, al borim se nekako.

Takodje. Redovno sebi zacrtam neke obaveze pa ih odlazem u nedogled i uvek docekam poslednji dan. Ili imam ih 3,4 u toku dana, ustanem ujutru i krenem da ih sve zavrsim, ali kad zavrsim prvu, zakljucim da je dosta bilo,idem kuci da odmorim. Ima vremena za ostalo :lol:

e, da...zaboravila sam taj aspekt "karme" ili "sudbine"..kako ko voli :lol:
dakle, ako je nesto 'doslo" pred nas u formi iskusenja, da li je to tu dospelo sa namerom?
da mu odolimo, ili da mu pokleknemo?
jedino je zahebano sto i jedna, i druga avrijanta moze voditi ..pa, ajd da kazem blazenstvu :malav:

Sanse nema da odolim necemu primamljivom, osamhiljadamilionitim cipelama, tasni, jakni, frajeru. I uvek se vadim na onu foru - jednom se zivi :lol:

Back