Iskrenost

da nekom slucajno ne promakne ovako tacno i precizno objasnjenje
slazem se 300% sa boldovanim

odlicno precizirano, namera i sposobnost
nije dovoljno samo jedno, sjajno!

uvek sam imala u vidu vaznost namere, ali sam gubila iz vida (do sad) da je potrebna i sposobnost da se nesto saopsti na pravi nacin
hvala ti

Ne brini ljudi imaju na sve odgovor, pa ce lako da kazu da je put do pakla poplocan dobrim namerama, da bi sakrili potrebu za lazima

ili svoju nesigurnost.

Poslednja izmena:
evo, ziv primer :malav:
Svaka istina moze da se kaze na razne nacine u zavisnosti od namera i sposobnosti.

Medjutim, istine su obojene i nasim dozivljajem, pa je pitanje koliko su tacne.

Sustina iskrenosti je reci nas dozivljaj i na tome se ograditi, jer je verovatno da ima i drugih istina.

svi ste bre neka sirocad iz poremecenih porodica
ja jedini ovde normalan

Stela zašto te emotivno dira neki bahati balvan koji misli da je epicentar univerzuma?
Da li je zaslužio tvoje vreme posvećeno njemu ili njima ne znam koliko ih ima u tvom okruženju...
To što on ili oni rade nije iskrenost u nastupu kako si opisala
To je izostanak elementarne kulture ...

Upravo je to ono o cemu je tema i sto sam navela u prvom postu, predstavljanje bezobrazluka i nekulture, frustracija ili cega vec kao iskrenosti.

Sa takvima moraš da primeniš METODU surovog verbalnog obračuna jer jedino je to jezik koji razumeju...
ako želiš da ih ostružeš sa grbe...samo brutalno pusti jezik i maštu na volju...

posle nedelju dana obilaziće te u širokom luku :D

Hajdemo malo o iskrenosti, a pogotovo onoj koja nekima sluzi za paravan da kazu sve najgore pod parolom "ja sam samo iskren/a". Takvi obicno za sebe kazu: "Ja sam iskren covjek/zena, ja sve u lice kazem." Ta iskrenost im je paravan da iznesu razne uvrede i pokusaj da povrijede nekog. Njih nije briga kako ce to djelovati na drugu osobu, bitno da su oni olaksali dusu (istresli svoje neke frustracije) i rekli iskreno svoje uvrede, a to sto ih niko nije ni pitao uopste nije ni bitno.

Sta vi mislite o takvoj vrsti iskrenosti? Imate li takve "iskrene" ljude u okruzenju? Kako se nosite sa njima?

Ili ste mozda i sami "iskreni"? :mrgreen:
pre cu precutati nego slagati..
Iskren, do jajaaa!! :mrgreen:

Hajdemo malo o iskrenosti, a pogotovo onoj koja nekima sluzi za paravan da kazu sve najgore pod parolom "ja sam samo iskren/a". Takvi obicno za sebe kazu: "Ja sam iskren covjek/zena, ja sve u lice kazem." Ta iskrenost im je paravan da iznesu razne uvrede i pokusaj da povrijede nekog. Njih nije briga kako ce to djelovati na drugu osobu, bitno da su oni olaksali dusu (istresli svoje neke frustracije) i rekli iskreno svoje uvrede, a to sto ih niko nije ni pitao uopste nije ni bitno.

Sta vi mislite o takvoj vrsti iskrenosti? Imate li takve "iskrene" ljude u okruzenju? Kako se nosite sa njima?

Razlikuj iskrenost od nevaspitanja ...moraš naći način da budeš iskren

najviše volim ološima da saspem istinu u lice, to mi je onako baš gušt...:heart:

Pravi vernik....:zcepanje:

Ne sudi da ti ne bi bilo sudjeno.

- - - - - - - - - -

svi ste bre neka sirocad iz poremecenih porodica
ja jedini ovde normalan

Ako je normalno iskotrljati se iz debelog creva, onda jesi normalan.:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Inace, tema..nevezano za one dve citirane budale...ako osetis, vidis da te neko mulja i laze, nekada, ali samo nekada je najbolje udariti mu direkt i reci mu istinu u lice tjah da si svesna da te lazu.

- - - - - - - - - -

Moguce da nije tema o tome i da sam promsila. Inace lazem cesto da bih izbegla komplikovane medjuljudske odnose. Jednostavnije je slagati, nego uci u tunel iz koga ne mozes da izadjes. Al to se uci vremenom da je laganje najbolja stvar.

U celom zivotu covek nije ni JEDAN POSTO iskren!

Sve je gluma i laz!

Mislim da su to dve totalno razlicite stvari koje ne treba uporediti.
nevaspitan,nekulturan,agresivan, i iskrenost nemaju nijednu vezu ..
taj ko je iskren on postuje odredjene kodekse ponasanja i ne poseduje ove mane..
osim ako mu neko stane na zulj pa ga otera u pm,ali ne iz razloga sto mu je takav karakter,vec stvar temperamenta i trenutne reakcije koja ga je ponela.

dobro,necu da lupam vise ovo vece..obecavam iskrenima.:lol:

Poslednja izmena:

E ja sam baš ta frustrirana duša koja je iskrena.
Sama tema pokazuje tvoju slabost prema zivotu, prema svemu.
Možeš biti i političar, oni su suprotnost iskrenim isfrusstriranim iskrenim ljudima. :)

Postoji razlika izmedju iskrenosti i nepristojnosti...

BdTBOat.jpg

Nekome je iskrenost opravdanje za bezobrazluk i drskost...A čujem stalno ljude koji misle da je bolje što su takvi "iskreni " zato što kažu svima sve u lice ,bolji su kao oni od onih što ćute i ko zna šta ti misle. Ne zanima svakog mišljenje od bilo koga. Nije probljem u iskrenosti neko kako je neko ispoljava.

Back