Iskrenost

looodica

Buduća legenda
Poruka
34.720
Koliko smo iskreni prema sebi samima?
Da li ponekad stanemo ispred ogledala sa pitanjem: Koga lazemo - sebe i druge. Ili da li mi uopshte lazemo?
Ako lazemo (druge ili sebe) zashto to cinimo, koje nas nezadovoljstvo pokrece da to cinimo.... Za svaku laz postoji razlog - ili mozda nije tako?

Iskrenost je fikcija, mit i nikada ne dosegnuto stanje, kao uostalom, i josh neki pojmova zbog kojih umemo da se busamo u grudi i tvrdimo kako smo iskreni, poshteni, ne lazemo i tako dalje, jer nismo u stanju da sami pogledamo sebe do kraja u oci i priznamo sopstvenu nesavrshenost....
Naravno, ovo nikako ne znaci da nema i iskrenih i poshtenih osoba, posebno u relativno smislu, a sva zabuna oko toga je zbog nashe idealizacije pojma iskrenosti...

svi mi težimo uglavnom da se uljuljkamo u neku zonu komfora i prijatnosti
i da bi postigli to kosristimo raznne mahanizme koji uključuju i uslovnu laž
od ignorisanja, prećutkivanja, zavaravanja
a ta stvorena slika nam se urezuje postajući naša istina

Postoji ili razlog ili bolest..ne lazem sebe ni druge i nemam vremena da stojim ispred ogledala razmisljajuci koga sam sta slagao ili zajebo..mirno spavam i tako ce i ostati

vidi fišermana al je nagruvo pojena..
Ovo mi drugi nik..Coviax je bio s "reputacijom"preko dvajs iljada...:mrgreen:Zbog sličnih komentara sam tražio da ga eutanaziraju (a i zbog bezobrazluka naravno-
počeo da peca moje ribe...),a i meni bile smešne te reputacije...Ne obraćam više pažnju na to...Služe repke za kratke poruke više,pa i kad neko nešto
pametno "izvali"...:lol:

Ovo mi drugi nik..Coviax je bio s "reputacijom"preko dvajs iljada...:mrgreen:Zbog sličnih komentara sam tražio da ga eutanaziraju (a i zbog bezobrazluka naravno-
počeo da peca moje ribe...),a i meni bile smešne te reputacije...Ne obraćam više pažnju na to...Služe repke za kratke poruke više,pa i kad neko nešto
pametno "izvali"...:lol:

preko dvajs iljada? i? kakav je osećaj kada imaš toliko reputacija?

preko dvajs iljada? i? kakav je osećaj kada imaš toliko reputacija?
Kakve to ima veze...Nisam imao nikakav osećaj dok nisu počela ljubomorna prebacivanja,a onda sam ukapirao da to ljudima zaista smeta...
Baš ova tema...Ja sam inače i u rl prilično iskren (šta i da krijem ovo malo sirotinje...:hahaha:),a i ovde i prilično se zajebavam...Ne mislim da
ovde treba biti ozbiljan...Bude dobrih zajebancija,naročito u filozofskoj kafanici...
Da...I te reputacije nisu odraz toliko inteligencije i znanja-više su odraz koliko je ko simpa drugima i koliko zna da se druži,stvara sinergiju,
empatičnu atmosferu...
A ima ko je duže na forumu i preko 300 hiljada...:hahaha:
Nema to veze...Ali zaista...

Svaka cast ranjeni....bash si ugodio svoj zivot,verujem ti da ti je jako lepo...bash neshto razmishljam mozda je vreme da se ostavim RL pa da steknem ovde neku karijeru :lol: shta ti mislish aaaaaaaa:mrgreen:

Koliko smo iskreni prema sebi samima?
Da li ponekad stanemo ispred ogledala sa pitanjem: Koga lazemo - sebe i druge. Ili da li mi uopshte lazemo?
Ako lazemo (druge ili sebe) zashto to cinimo, koje nas nezadovoljstvo pokrece da to cinimo.... Za svaku laz postoji razlog - ili mozda nije tako?

lažemo kad želimo ići linijom manjeg otpora
ja ne lažem

Ako lazem, lazem iz straha, jer iskrenost ljudi u mom okruzenju ne mogu da "istrpe" a da mi ne okrenu ledja zauvek, tako da strah od gubitka.
I to obicno nije neka velika laz, vec obicno kurtoazija, kazi im sto hoce da cuju da te ne bi smarali i kinjili posle.

mislim da sam poprilično iskren, a što se tiče ljudi, možda ne cimam svakog za rukav da mu pričam moj life story.

Pančatantra:

20180404_082627.jpg

Back