Iskonski strah

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Ljudsko društvo, naročito organizovana religija, a posebno hrišćanstvo, neguju kolektivni strah, kao i strah kod pojedinca, ne bi li preko straha, i preko strahova, držali u pokornosti što je moguće veći broj obeleženih (tetoviranih), ali i onih neobeleženih robova.

Voleo bih znati kako biste se vi ponašali da ste se zatekli u ovakvoj situaciji:

Da li biste se preplašili, ili čak vrištali i zapomagali, kao većina ljudi na ovom snimku? Ili biste uradili nešto drugo?

Ako ste otvorili više od tri donje čakre (a to možete učiniti jedino ako se niste bogohulno, bogoborno i protivprirodno obrezali), onda je nemoguće da funkcionišete na strahu i strahovima, niti da se pecate na tuđi strah i tuđe strahove, ali isto tako ni da širite strah i strahove, i da se hranite tuđim strahom i tuđim strahovima.

Da sam se ja kojim slučajem zatekao u ovom liftu, prvo što bih uradio bilo bi da ovoj spodobi opalim blag šamar. To bi bila neka vrsta testa, da li se radi o duhu ili provokatoru koji ima telo i koji je životinja kao i svi oni koji imaju telo. Setite se filma „Totalni opoziv“ i one scene u kojoj „doktor“ kaže Arnoldu Švarcenegeru da proguta neku pilulu i da će se odmah vratiti u stvarnost, a Švarceneger mu kaže da, ako ni on nije stvaran, onda može pucati u njega, na šta „doktor“ blefira, rekavši mu da je njemu svejedno šta će učiniti, ali da će njemu (liku koga igra Arnold Švarceneger) to biti veoma opasno, da će utonuti u svet psihoze, i onda počne da prosipa gomile nebuloza, da se dere i histeriše (uh kako mi poznato zvuči, da je na Facebooku verovatno bi pisao „Caps Lock“ slovima i lupao gomilu uzvičnika), trajda, rajda, ali Švarceneger u jednom momentu ugleda kako mu se niz ćelavu glavurdu sliva kapljica buđavog, bolesnog i smrdljivog znoja... i zakuca mu metak u čelo bez milosti. Ha ha ha...

Dakle, u ovakvom liftu, u ovakvoj situaciji, ako biste joj opalili šamar, a on pukao, onda biste bili više nego sigurni da se ne radi o duhu, a samim tim ni o utvari, već o provokatoru. A onaj ko provocira treba da bude spreman na to da trpi kritike na svoj račun, pa makar umislio da je guru, prorok, naučnik, leptir, zvezda, bog... ili ko zna šta...

Kako vam deluje ovo poigravanje sa istinskim strahovima?

Covece ovo je skrivena kamera xD Iskreno ja bih polomio vilicu ovoj spodobi xD Sta ja znam da li je ovo skrivena kamera ili nesto drugo, ionako verujem da svasta postoji na ovom svetu. Mene ovakve stvari iskreno ne plase, ja se sve nadam da ce mi se dogoditi nesto, samo da nije skrivena kamera vec stvarno :P I ne nisam satanista, samo nisam normalan xD Ali strava je klip, nasmejao sam se slatko (mozda bi mi i ovo bila rekacija pre nego samar, pesnica ili bilo sta drugo)

Tema je ok ali ukazuje na visak agresivnosti. Bilo bi mi zao da osamarim tako mladu, lepu, duhovitu i kreativnu devojcicu, pre bi je pohvalio.:mazi:
Oni koji bi je osamarili znaci da nisu izasli na cistac sa svojim strahovima.

Ne bih rekao. Kao što sam naveo, lepo sam rekao "blago bih je ošamario", da vidim da li bi mi šaka "prošla kroz nju", odnosno da li je duh, utvara, spodoba... pa ako bi puklo - značilo bi da je ipak u pitanju neko ko ima telo. Sačuvaj svoje strahove za sebe. :lol:

Već sam dala komentar na ovu temu negde drugde, ovo je skrivena kamera i pre za ismejavanje ljudske slabosti, ali šta je s onim bolesnima psihički ili srčano pa se desi tragedija, umesto smešno i zabavno devojčica je mogla da strada a i devojka.

E to ni meni nije jasno, kako je dozvoljeno ovako plasiti ljude? Ako udje neki srcani bolesnik da ga strefi srcka i da umre, ili ako u ovaj lift udje covek sa fotosenzitivnom epilepsijom? Da ne pricam da uvek ima onih koji bi ovoj malol zube sasuli u grlo, nikako nije pametno. Jedno je ono kanadsko, Just For Laughs gde nikoga ne dovode u opasnost, a drugo je ovo.

strah je trenutak kad najbolje upoznajemo sebe... odlichni su ti momenti iznenadjenja, nepredvidive situacije... veci je problem slutnja i stahovi koje nosimo u sebi a da ih nismo svesni...
osim shto je ovo zez, svakako bih pokushala da opipam sve oko sebe :lol: ne bih vrishtala, poprilichno sam sigurna u to jer retko imam takve reakcije, osim kad su zohari u pitanju :lol: ali bih ishla do kraja da razjasnim shta se deshava..

Poslednja izmena:
Samo malo, samo malo molim Vas!

Da svi ste sad opasni preko interneta, i svi bi njoj sasuli pesnicu u facu!

A realnost bi bila ova:

Ovo bi najhrabriji uradili, a ovi ostali bi se pokocili.....

Kako ne razumete poentu, ovo nije strah od strasne devojcice.....To je prirodan strah - uplasi Vas nesto sto postoji, nesto sto je zastrasujuce.

Mnogo strasnije u ovoj situaciji je ono sto proizvode Vase kognitivne funkcije u delicu sekunde a Vi niste toga ni svesni, samo osecate ogroman strah - KAKO OVO/OVA ILI BILO STA MOZE DA BUDE PRISUTNA U ZATVORENOM LIFTU KADA JE MALOPRE NIJE BILO?

E to je ono najstrasnije sto paralise ljude. Tada se razmisljanje ljudi deli u 2 kategorije - Prva grupa ljudi misli da je poludela i da ima halucinacije i boji se sama sebe i strasne halucinacije, a druga grupa ljudi misli da je u zoni sumraka, da je to djavo sisao na zemlju da ga iskusa (vernici) .

Jos oni i prave eksperiment tako da potvrde Vase razmisljanje , da utvrde ko nije shvatio prvi put - Oni zatim opet gase svetlo , devojcica se sakrije, pa upale svetlo, pa opet ugase pa opet izadje devijcica....

Znaci da se ponovim jos jednom - nije toliko strasno zato sto je tu strasna devojcica - isto bi bilo kao kada bi naletela devojcica ova iza coska u sred grada i uplasila Vas - covek se moze mnooogo uplasiti ali veoma brzo mozak shvata da je to iznenadna "opasnost" i ubrza rad srca, siri zenice i sl, i onda se spusta napetost i strah.....Ono sto je mnooogo gore je to sto posle iznenadjenja ona stoji tu a stojite i Vi i UZASAVATE SE JER TO PRKOSI ZAKONIMA FIZIKE, ILI SE UZASAVATE JER STE POLUDELI A SVESNI STE TOGA.

strah je trenutak kad najbolje upoznajemo sebe... odlichni su ti momenti iznenadjenja, nepredvidive situacije... veci je problem slutnja i stahovi koje nosimo u sebi a da ih nismo svesni...
osim shto je ovo zez, svakako bih pokushala da opipam sve oko sebe :lol: ne bih vrishtala, poprilichno sam sigurna u to jer retko imam takve reakcije, osim kad su zohari u pitanju :lol: ali bih ishla do kraja da razjasnim shta se deshava..

Bas je super kako da nije, kazi to ljudima koji pate od fobicnih neuroticnih poremecaja ove ili one vrste.

Da li hoces ja tebi da izazovem neku fobiju da vidis kako je lepo da "upoznajes sebe" .

evo ga zli brus da se oglasi :lol: fobija se ne izaziva na blic, ovo su momenti iznenadjenja i reakcije na iste... naravno u jutjub modu :roll:
e brus, ti kod mene ne mozesh da izazovesh ni osecaj straha, a kamoli fobiju...

evo ga zli brus da se oglasi :lol: fobija se ne izaziva na blic, ovo su momenti iznenadjenja i reakcije na iste... naravno u jutjub modu :roll:
e brus, ti kod mene ne mozesh da izazovesh ni osecaj straha, a kamoli fobiju...

Nije tu bitno "TI" , "JA" vec psihologija i zakoni koji u njoj vaze podjednako i za tebe i za mene i za svakog.

Kakvi bre momenti iznenadjenja, obican bre stres izaziva sve moguce neuroticne poremecaje i depresiju a kamoli ovakvo igranje.....

Neki ljudi sticajem okolnosti sami izazovu klaustrofobiju , slucajno, a ovi se jos i trude, pa su napravili i optimalne uslove za izazivanje.

Znas li koliko ljudi ima poremecaje koji su bili u ratu i lezali u rovu a strahovali sta je sada iznad njih i da li ce preziveti?

Toliko jak, intenzivan strah u kombinaciji sa fobicnim premetom/prostorom izaziva fobicni poremecaj izbegavanja.

kad nije bitno shto nas ondak trpash u isti kosh ? :lol: i to pretecim tonom :lol:
mrzi me da te citiram , al stvarno kakish za sve novce... il si preziveo neki od poremecaja, u tom sl cu se povuci ...
obichan stres - mhm ...shta je za tebe obichan stres uopshte? u danashnjim uslovima i na podneblju na kojem smo stres je svakodnevna normalna pojava ... ili si ti u nekom azilu..ne znam...
depresija je mnogo shira pricha i ima dublju podlogu, sirurno jedan elementarni stres ne moze da je prouzrokuje ukoliko ne postoji predispozicija za istu ili vec neka pricha od ranije...
znam da su ljudi svashta preziveli u ratu ....neke poznajem , a neke srecem po samoposlugama :lol: i smrtno sam ozbiljna..
ali tema je iskonski strah , shto sigurno nema veze sa prezivljavanjem na ratishtu...uz to sledi i jutjub snimak , koji, ako pazljivije osmotrish, mozda i shvatish da nema veze sa tvojom prichom..

Voleo bih znati kako biste se vi ponašali da ste se zatekli u ovakvoj situaciji:

Objektivno mi ne mozemo da sada znamo kako bi reagovali dok se sami ne nadjemo u ovakvoj situaciji.
Na prvi pogled mnogi od vas vec kazu da znaju kako bi reagovali ali mislim da grese. Svaka individua razlicito reaguje. Mi ni sami ne znamo kako cemo reagovati jer situacija je nestvarna.

Posebno moram da naglasim da ovakvo izlaganje strahu nije uobicajno, jer se radi o paranormalnoj situaciji. Znaci vojnik koji je prosao ratove on zna kako ce reagovati naprimer u granatiranju, ali ne zna kako ce reagovati u ovakvoj situaciji ma koliko bio hrabar, jer je ova situacija jedinstvena, ne srecemo duhove svakog dana :)

Znaci kakav bi bio proces kada bi se mi nasli u ovom liftu, 1. Zbunjenost, 2.Sledi strah i blokada, 3, psiholoski i fizicki refleks koji je razlicit kod svakog od nas.

Samo malo, samo malo molim Vas!

Da svi ste sad opasni preko interneta, i svi bi njoj sasuli pesnicu u facu!

A realnost bi bila ova:

Ovo bi najhrabriji uradili, a ovi ostali bi se pokocili.....

Kako ne razumete poentu, ovo nije strah od strasne devojcice.....To je prirodan strah - uplasi Vas nesto sto postoji, nesto sto je zastrasujuce.

Mnogo strasnije u ovoj situaciji je ono sto proizvode Vase kognitivne funkcije u delicu sekunde a Vi niste toga ni svesni, samo osecate ogroman strah - KAKO OVO/OVA ILI BILO STA MOZE DA BUDE PRISUTNA U ZATVORENOM LIFTU KADA JE MALOPRE NIJE BILO?

E to je ono najstrasnije sto paralise ljude. Tada se razmisljanje ljudi deli u 2 kategorije - Prva grupa ljudi misli da je poludela i da ima halucinacije i boji se sama sebe i strasne halucinacije, a druga grupa ljudi misli da je u zoni sumraka, da je to djavo sisao na zemlju da ga iskusa (vernici) .

Jos oni i prave eksperiment tako da potvrde Vase razmisljanje , da utvrde ko nije shvatio prvi put - Oni zatim opet gase svetlo , devojcica se sakrije, pa upale svetlo, pa opet ugase pa opet izadje devijcica....

Znaci da se ponovim jos jednom - nije toliko strasno zato sto je tu strasna devojcica - isto bi bilo kao kada bi naletela devojcica ova iza coska u sred grada i uplasila Vas - covek se moze mnooogo uplasiti ali veoma brzo mozak shvata da je to iznenadna "opasnost" i ubrza rad srca, siri zenice i sl, i onda se spusta napetost i strah.....Ono sto je mnooogo gore je to sto posle iznenadjenja ona stoji tu a stojite i Vi i UZASAVATE SE JER TO PRKOSI ZAKONIMA FIZIKE, ILI SE UZASAVATE JER STE POLUDELI A SVESNI STE TOGA.

Tako je, zato što se to nalazi u zatvorenoj prostoriji gde stvarno ne može da izađe, recimo ovaj lift, pa se desi 'ovo' koji se kosi zakonima fizike tu se otkriva da je čovek najslabiji čak ako misli da je najjači. Imala sam prilike da razgovaram sa našim specijalcima koji su bili na Kosovu tokom bombardovanja, samo da znate to su junačine i pripremljeni za najgore, najinteresantnije je ono po njihovom iskustvu i priči, kada padne mrak i potpuna tišina oko vas a vidite neke čudne senke u čudnim oblicima tako da im je srce sišlo u zemlju i psihički polude.Tako da ovde Anakonda ne razume jer nije bila blizu te situacije i vrlo mlada osoba.

Po meni čovek oseti strah kada je nešto neprirodno i svesno da ta strana materija ne uklapa u normalan proces prirode, a posledice i traume traju dugo.

Poslednja izmena:
Tako je, zato što se to nalazi u zatvorenoj prostoriji gde stvarno ne može da izađe, recimo ovaj lift, pa se desi 'ovo' koji se kosi zakonima fizike tu se otkriva da je čovek najslabiji čak ako misli da je najjači. Imala sam prilike da razgovaram sa našim specijalcima koji su bili na Kosovu tokom bombardovanja, samo da znate to su junačine i pripremljeni za najgore, najinteresantnije je ono po njihovom iskustvu i priči, kada padne mrak i potpuna tišina oko vas a vidite neke čudne senke u čudnim oblicima tako da im je srce sišlo u zemlju i psihički polude. Tako da ovde Anakonda ne razume jer nije bila blizu te situacije i vrlo mlada osoba.

Po meni čovek oseti strah kada je nešto neprirodno i svesno da ta strana materija ne uklapa u normalan proces prirode, a posledice i traume traju dugo.

Bas tako! To o cemu ti pricas mogu samo da znaju visoko uvidjajne osobe, osobe koje su to prosle i osobe kojima je to polje izucavanja....

Upoznao sam letos jednog lika koji ej prof. istorije koji mi je ispricao smesne stvari u vezi Kosovskog boja.... Kaze - Sa jedne strane Turci junaci, sa druge strane Srbi junaci, svi dosli da izginu i spremni kao zapeta puska ! Sve junak do junaka, nase legende! Sve je mirno, potpuna tisina pre pocetak a ono oseca se amonijak ubija..... Ja ga pitam - Cekaj a kako zasto?

A on ce - "Pa sta ti mislis, da su se oni ponasali kako ovi nasi nama to opevavaju u psmama i filmu i kao sto Turci svojima objasnjavaju? Cekaju start trke a svi se u gace upiskili i samo se mokraca oseca!

HAhha, kakav lik, ali verovatno je u pravu. To su neke podsvesne reakcije kojima nam psiha daje signale da nesto nije u redu sa nama i da nesto trebamo da promenimo.

Bas tako! To o cemu ti pricas mogu samo da znaju visoko uvidjajne osobe, osobe koje su to prosle i osobe kojima je to polje izucavanja....

Upoznao sam letos jednog lika koji ej prof. istorije koji mi je ispricao smesne stvari u vezi Kosovskog boja.... Kaze - Sa jedne strane Turci junaci, sa druge strane Srbi junaci, svi dosli da izginu i spremni kao zapeta puska ! Sve junak do junaka, nase legende! Sve je mirno, potpuna tisina pre pocetak a ono oseca se amonijak ubija..... Ja ga pitam - Cekaj a kako zasto?

A on ce - "Pa sta ti mislis, da su se oni ponasali kako ovi nasi nama to opevavaju u psmama i filmu i kao sto Turci svojima objasnjavaju? Cekaju start trke a svi se u gace upiskili i samo se mokraca oseca!

HAhha, kakav lik, ali verovatno je u pravu. To su neke podsvesne reakcije kojima nam psiha daje signale da nesto nije u redu sa nama i da nesto trebamo da promenimo.

:zcepanje::rotf: Amonijak u vazduhu, a? Jooooj, nije valjda i njima tako bilo sad.:confused:

:zcepanje::rotf: Amonijak u vazduhu, a? Jooooj, nije valjda i njima tako bilo sad.:confused:

Pa zavisi....neko tako odreaguje, neko dobije opasnu tahikardiju, neko ce imati problema sa zelucem, neko ce imati nesanicu.....

Ali ne ovaj klip je sa YouTuba i to znaci da je tooootalno bezazleno, sta vise, mogli bi da obavestimo Zeljka Mitrovica da napravi ovakav rijaliti show, gde ce kandidati da se prijavljuju da se na nad njima vrse rrazni psiholoski testovi....Cekaj bre, a pa da , izmislili su Velikog brata LOL . I onda ako to izadje na televizor, to znaci da je to dobro i da to treba da gleda cela porodica uvece :-D

Pa zavisi....neko tako odreaguje, neko dobije opasnu tahikardiju, neko ce imati problema sa zelucem, neko ce imati nesanicu.....

Ali ne ovaj klip je sa YouTuba i to znaci da je tooootalno bezazleno, sta vise, mogli bi da obavestimo Zeljka Mitrovica da napravi ovakav rijaliti show, gde ce kandidati da se prijavljuju da se na nad njima vrse rrazni psiholoski testovi....Cekaj bre, a pa da , izmislili su Velikog brata LOL . I onda ako to izadje na televizor, to znaci da je to dobro i da to treba da gleda cela porodica uvece :-D

Ma da, horor usred porodične večeri gde pokvari večeru a tek sledeći doručak da ne pričam.

Malopre sam pročitala o patologu iz Novog Sada kako je dobio vijetnamski sindrom samo zato što je on morao da radi na mrtvim telima, ne onim normalnim kada neko preminuo nego kako su ubijani u ratu i tela su bila deformisana iako je stručnjak ipak se poremetio.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...nzicar-iz-Vukovara-Ubi-me-vijetnamski-sindrom

Ma da, horor usred porodične večeri gde pokvari večeru a tek sledeći doručak da ne pričam.

Malopre sam pročitala o patologu iz Novog Sada kako je dobio vijetnamski sindrom samo zato što je on morao da radi na mrtvim telima, ne onim normalnim kada neko preminuo nego kako su ubijani u ratu i tela su bila deformisana iako je stručnjak ipak se poremetio.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...nzicar-iz-Vukovara-Ubi-me-vijetnamski-sindrom

To ti kazem..... A ljudi se tripuju ovde "nece to mene, ja sam poseban/a " :hahaha:

To je psihologija, i tu nema vrdanja. To je nauka i mi smo deo te nauke. Jedina prednost moze biti, ako te nesto strefi znas malo ranije od ostalih sta je to.

U vecini slucajeva znas sta se desava, znas sta ce se desiti i ne mozes puno toga promeniti.

To je isto kao sto neko misli da ne postoji nezdrav doktor i da se oni ne razboljevaju :mrgreen:

Nije tu bitno "TI" , "JA" vec psihologija i zakoni koji u njoj vaze podjednako i za tebe i za mene i za svakog.

Kakvi bre momenti iznenadjenja, obican bre stres izaziva sve moguce neuroticne poremecaje i depresiju a kamoli ovakvo igranje.....

Neki ljudi sticajem okolnosti sami izazovu klaustrofobiju , slucajno, a ovi se jos i trude, pa su napravili i optimalne uslove za izazivanje.

Znas li koliko ljudi ima poremecaje koji su bili u ratu i lezali u rovu a strahovali sta je sada iznad njih i da li ce preziveti?

Toliko jak, intenzivan strah u kombinaciji sa fobicnim premetom/prostorom izaziva fobicni poremecaj izbegavanja.

Kako te bre nije sramota da se blamiras svojim suketanjima i glupostima

Da li ti uopste znas sta je fobija? Kako nastaje?
Koliko je potrebno vremena izlaganju strahu i koliko intervala da se dodje do neke neuroze.

To ti kazem..... A ljudi se tripuju ovde "nece to mene, ja sam poseban/a " :hahaha:

To je psihologija, i tu nema vrdanja. To je nauka i mi smo deo te nauke. Jedina prednost moze biti, ako te nesto strefi znas malo ranije od ostalih sta je to.

U vecini slucajeva znas sta se desava, znas sta ce se desiti i ne mozes puno toga promeniti.

To je isto kao sto neko misli da ne postoji nezdrav doktor i da se oni ne razboljevaju :mrgreen:

Ko nije umemorisao strani zvuk u glavi ili video nešto strano, nepoznato ne može 'ladno da priča.

Šta mu/joj na dušu leži teško će o tome da priča.

A ima bogami kad se psihijatar razboli ko će njega da izleči. ;) :mrgreen:

Kako te bre nije sramota da se blamiras svojim suketanjima i glupostima

Da li ti uopste znas sta je fobija? Kako nastaje?
Koliko je potrebno vremena izlaganju strahu i koliko intervala da se dodje do neke neuroze.

Koliko je potrebno, da neces ti da mi kazes mozda? Hajde kazi mi koliko je potrebno mom komsiji Mirku a koliko mom komsiji Zarku?

Ne zelim vise da trosim previse vremena na tebe i slicne, bolje da komuniciram sa osobama tima aero miss i slicnima , jer sa Vama nema komunikacije.......

A ti slobodno ovo radi i sebi i svojim bliznjima, zelim ti lepu zabavu.

Sto se tice ovih ljudi, ako nije bilo ovo fake, ja sumnjam da ce neko u narednih godinu dana smeti da udje u lift, i to je upravo ucenje jednog izbegavajuceg ponasanja. I ne samo u lift, nego i u bilo kojoj prostoriji koja je slabo osvetljena ili mracna. I ne mora samo fobija, moze doci i do panicnog poremecaja.

Objektivno mi ne mozemo da sada znamo kako bi reagovali dok se sami ne nadjemo u ovakvoj situaciji.
Na prvi pogled mnogi od vas vec kazu da znaju kako bi reagovali ali mislim da grese. Svaka individua razlicito reaguje. Mi ni sami ne znamo kako cemo reagovati jer situacija je nestvarna.

Posebno moram da naglasim da ovakvo izlaganje strahu nije uobicajno, jer se radi o paranormalnoj situaciji. Znaci vojnik koji je prosao ratove on zna kako ce reagovati naprimer u granatiranju, ali ne zna kako ce reagovati u ovakvoj situaciji ma koliko bio hrabar, jer je ova situacija jedinstvena, ne srecemo duhove svakog dana :)

Znaci kakav bi bio proces kada bi se mi nasli u ovom liftu, 1. Zbunjenost, 2.Sledi strah i blokada, 3, psiholoski i fizicki refleks koji je razlicit kod svakog od nas.

Vise puta su mi iskakali ovako... Naravno ne u liftu ali sakrije se iza vrata i iskoci mi... Zamalo majku da udarim jer mi je napravila to xD Sad razlika je u tome ti se u liftu, zatvorenom prostoru pojavi nesto ovakvo... Ali ja nemam strah od utvara, cak sam i isao u kuce koje si navodno uklete, prosto je to nesto sto bih zeleo da dozivim, cisto da se uverim ima li sta posle smrti ili da li postoji bilo sta van ovog materijalnog sveta. Zato znam da me ovo ne bi uplasilo.

Back