Isključenje struje EPS!

Marijana832

Primećen član
Poruka
560
Obratio mi se predsednik jednog romskog udruženja, nekoliko kuća u jednom beogradskom naselju nije plaćalo struju, EPS im je isključio i odneo brojilo.
Nakon toga oni plaćaju, ali EPS odbija da ih priključi jer su kuće nelegalizovane (mada A podnetim zahtevima za legalizaciju).

U pon moram da spremim zahtev za određivanjem privremene mere da im se struja vrati.

Ne moram ni da pričam da je postupak isključivanja u potpunosti u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Inače procedura isključenja struje je vrlo precizna, ali naravno da monteri ni pravnici o tome ne razmišljaju.
Kažu mi kolege da neće ići baš glatko. Moram da se potrudim da dobro sastavim predlog za određivanjem privremene mere. Da se osvrnem na proceduralne nedostatke.

Daj bože da mi odmah usvoji.

Obratio mi se predsednik jednog romskog udruženja, nekoliko kuća u jednom beogradskom naselju nije plaćalo struju, EPS im je isključio i odneo brojilo.
Nakon toga oni plaćaju, ali EPS odbija da ih priključi jer su kuće nelegalizovane (mada A podnetim zahtevima za legalizaciju).

U pon moram da spremim zahtev za određivanjem privremene mere da im se struja vrati.

Ne moram ni da pričam da je postupak isključivanja u potpunosti u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti potrošača.
Kako su oni u pravu> Koristili su nesto TUDJE-NISU placali...? OK evo i ja necu da placam i hocu dzabe. Suer ako to tako moze.

Ugovor sa Eps-om je potrošački, oni mogu da isključe posle 2 meseca neplaćanja, taj uslov je ispunjen.
Moraju da pošalju opomenu i da sačekaju 30 dana pa tek nakon toga mogu da isključe.
Opomene nema!
I ne mogu zimi da isključe struju!
Vrlo jednostavno, zakon mora da se poštuje.

Platili su dug, spremni da plate priključak, ali ali, kuća nije legalizovana. Koga briga, država ili neka ruši ili neka legalizuje.
Takodje-jos jedan primewr-uzmi tudje, bas te briga , moze ti se...Ne znaju oni da zive k'o ljudi bre. Da ih smestis u viilu-napravili bi svinjac od toga. I velikom vecinom su neradnici i uglavnom lopovi i skupljaci smeca. 95 %.

Samo nek nadju elektricara da ih nakaci na bilo koju banderu,pa meni su njihovi radnici nakacili komsiji kabl po sred mog placa,cekao sam 2 meseca da dodju i iseku ,jos kazu ako je od ranije da je problem da reaguju,ja im na svaki poziv kazem da cu licno iseci,i onda se idiot izlane kako im je on prikljucio na brojilo,zamisli

Koliko ja znam struja se vodi kao osnovna potreba za zivot, znaci po zakonu ne bi smeli da je ugase. To je isto kao sto i ovi javni izvrsioci ne bi smeli da uzimaju sporete,ves masine.....

Ugovor sa Eps-om je potrošački, oni mogu da isključe posle 2 meseca neplaćanja, taj uslov je ispunjen.
Moraju da pošalju opomenu i da sačekaju 30 dana pa tek nakon toga mogu da isključe.
Opomene nema!
I ne mogu zimi da isključe struju!
Vrlo jednostavno, zakon mora da se poštuje.
Само напред, желим ти успех.

За време ДОС власти презентирао сам ел. бројило са чип картицом. Док има пара има струје, када се потроше искључи се струја. Међу бизнисменима био је и помоћник министра за енергетику. На крају презентације рече ми да постоји проблем, да по закону не смеју да искључе струју кориснику.

Баш се изненадих, јер се свакодневно неком искључује струја. Он ми нешто објасни да закон дефинише наплату дугова, али да ЕПС, Телеком а можда и још неки користе ситуацију да могу да ускрате услугу, уместо да уђу у процедуру наплату дуговања по закону.

Takodje-jos jedan primewr-uzmi tudje, bas te briga , moze ti se...Ne znaju oni da zive k'o ljudi bre. Da ih smestis u viilu-napravili bi svinjac od toga. I velikom vecinom su neradnici i uglavnom lopovi i skupljaci smeca. 95 %.
Dugovanja pojednih preduzeca su bila u stotinama miliona evra pa su in oprostili dugovanja...RTB Bor je dugovao ili dugije 8 milijardi dinara, to je skoro 70 miliona evra

Ne sme da se u postupku izvršenja išta od toga oduzme. Uglavnom se to i poštuje.
Nisi razumela, po zakonu ako se dobro secam sta sam citao nekada davno ne bi smeli ( ili je protivzakonito ) da nekog ostave bez osnovnih potreba za zivot, pogotovo kada je zima.Pogledaj nesto u vezi toga, tj dal se time sto im je ugasena struja narusavaju osnovne zivotne potrebe i ugrozava zivot...

Само напред, желим ти успех.

За време ДОС власти презентирао сам ел. бројило са чип картицом. Док има пара има струје, када се потроше искључи се струја. Међу бизнисменима био је и помоћник министра за енергетику. На крају презентације рече ми да постоји проблем, да по закону не смеју да искључе струју кориснику.

Баш се изненадих, јер се свакодневно неком искључује струја. Он ми нешто објасни да закон дефинише наплату дугова, али да ЕПС, Телеком а можда и још неки користе ситуацију да могу да ускрате услугу, уместо да уђу у процедуру наплату дуговања по закону.
U Evropi znam da postoji pretplata sa strujom, kao neki pri paid račun.

Oni koriste silu, odnose brojila bez adekvatnog zapisnika, upadaju na posed itd.
Mnogo ozbiljna stvar, potrudiću se da im to završim.

Nisi razumela, po zakonu ako se dobro secam sta sam citao nekada davno ne bi smeli ( ili je protivzakonito ) da nekog ostave bez osnovnih potreba za zivot, pogotovo kada je zima.Pogledaj nesto u vezi toga, tj dal se time sto im je ugasena struja narusavaju osnovne zivotne potrebe i ugrozava zivot...
To je stav Suda za ljudska prava, čitajući naše zakone nisam stekla takav utisak. Treba ustav da pretresem, moguće da si u pravu.

Back