Ishrana

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.893
Ajde da pitam

Kako imate vremena da kuvate ?
Ja ga nemam, mnogo radim odem ranom zorom a dodjem navece oko 19:30 mrtva umorna

Ne pada mi na pamet da stojim u kuhinji

Primijetila sam da je to kod mnogih tako

Moja mama kaže katastrofa kako se snaha i brat hrane kaže stalno neko przakanje, riza, makarone , svaki dan skoro isto! Moram naglasiti da moja snajka lepo zna kuvati ali i nju ubi posao i jednostavno nema vremena!

Nedostaje to vreme kad sam radila 50% i svaki dan skuvam, bilo je bas svega.

Kako se vi tako organizujete ?
Da li svaki dan kuvate?
Jel pravite više pa zamrzavate ?

Радим до 4. Тако да немам тај проблем.
Устајем рано, идем на трчање, спремам се за посао и често тада, између спремања и одласка скувам ручак. Некада правим и за два дана, зависи шта. Некада носим и мами и баки. Син воли исто да спрема па направи и он, нама или за себе и друштво. Некада изађемо напоље да једемо. Некада ја угостим друштво.
Углавном се не оптерећујем, када се шта стигне, једино увек мора бити брдо салате. Некада је и она довољна.

praktično radim od kuće tako da imam vremena da sebi skuvam tj.napravim doručak i ručak večeru preskačem retko jedem napolju još ređe naručujem hranu

Radim svaki dan i dezurstava od 24 h makar jedno u nedelju dana ali jako sam disciplinirana sto se hrane tice 🙂 cak po malo i Fanaticna.
Ne jedem svaki dan kuvano ali svaki drugi obavezno i to bude makar neka corba. Kuvanje je nesto sto jeste da oduzima vreme ali ako ne ulozis u sebe ulozices u vreme oko bolesti!
Probaj da kuvas jednostavna jela bez previse " matrijala" i mnogo kuvanje ...
sva nasa starinska jela su najbolji dokaz da ne treba se toliko petljati u kuhinji a hranljiva vrednost je bolja od ono sto nudi kiosk ili prekara.

1661075398311.png

Dobra ilustracija da kuvanje nije JEDINA alternativa pekarama i ostalom ulicnom djubretu i da nedostatak vremena za kuvanje nije dovoljno opravdanje (izgovor) da *moramo* da se hranimo nezdravo tj. u tim trovacnicama.
Postoji i ovo - ishrana BEZ kuvanja (sirovim namirnicama) koja moze da bude i najzdravija (zbog enzima koji su vrlo bitni za zdravlje a unistavaju se termickom obradom - kuvanjem)... ako se odvoji malo vremena i nauci kako treba
p.s. ovo nije reklama za doticnu autorku vec predlog resenja (*treceg puta*) iz neprijatne situacije u kojoj se dosta ljudi danas naslo (ako vec ne mogu da tradicionalno *kuvaju*)

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1208738

Dobra ilustracija da kuvanje nije JEDINA alternativa pekarama i ostalom ulicnom djubretu i da nedostatak vremena za kuvanje nije dovoljno opravdanje (izgovor) da *moramo* da se hranimo nezdravo tj. u tim trovacnicama.
Postoji i ovo - ishrana BEZ kuvanja (sirovim namirnicama) koja moze da bude i najzdravija (zbog enzima koji su vrlo bitni za zdravlje a unistavaju se termickom obradom - kuvanjem)... ako se odvoji malo vremena i nauci kako treba
p.s. ovo nije reklama za doticnu autorku vec predlog resenja (*treceg puta*) iz neprijatne situacije u kojoj se dosta ljudi danas naslo (ako vec ne mogu da tradicionalno *kuvaju*)
Corba iz kotlica,pasulj,kupus to mora u raju dima,pa sac,a tek hleb,kako ribu jesti nego przenu
1661168812599.png

Back