Ishrana!

GODFATHER10

Iskusan
Poruka
6.064
Do sada smo pisali i citali o raznim B.V. I,nema steme koju nismo dotakli,ali
vidim da nitko od nas nije napisao o ishrani sportiste ,u ovom slucaju
nas koji se bavimo sto profesionalno ,sto rekreativno B.V.
Pored sna ,koji je jedan od najvaznih faktora ishrana ide rame uz rame
sa snom ,pa Vas sada pitam ;
1) Sta jedete pre treninga(1,5-2H)?
2) Sta jedete posle treninga (oporavak organizma)?

Do sada smo pisali i citali o raznim B.V. I,nema steme koju nismo dotakli,ali
vidim da nitko od nas nije napisao o ishrani sportiste ,u ovom slucaju
nas koji se bavimo sto profesionalno ,sto rekreativno B.V.
Pored sna ,koji je jedan od najvaznih faktora ishrana ide rame uz rame
sa snom ,pa Vas sada pitam ;
1) Sta jedete pre treninga(1,5-2H)?
2) Sta jedete posle treninga (oporavak organizma)?

To je jako individualno.

Malo sportova imaju tako intenzivne treninge da posle njih treba "oporavljati organizam".

Posle treninga popijes magneziju,ili pivo.
To opusta misice.

Zavisi koliko godina imas i cime se bavis.
Ja ne vodim racuna o ishrani,jedem slaninu,hleb,sunku,sve sto mi padne pod ruku a nemam gram sala,suv misic.
Doduse genetika mi je takva,ne znaci da je i kod nekog drugog..

Proteini Složeni UH Masti Proteini Složeni UH Masti,... Proteini
Nemaš tu filosofije prevelike osim ako nisi bodibilder ili baš profi skroz. Pogledam ove naše BB forume ono 90% pisanije odlazi na tupljenja o hrani i suplementima a od treninga ni K.
Ishrana je bitna ali ne treba mistifikovati naglašavati nevažno.
Evo moj "plan" ishrane: Tri glavna obroka sa proteinima, UH i zdravim mastima. Pored toga zakačim još dva-tri obročića. Najisplativije belo pileće i pirinač dinstano na malo maslinovog ulja evo to preporučujem najbolji odnos cena/kvalitet. Ma može svašta da se spremi evo moj recept za doručak palačinke od crnog i ražanog brašna pržene na teflonskom ili keramičkom tiganju, kao nadev orasi i med.

Malo odlutah... znači barem dva sata pre treninga obrok da sadrži sve potrebno jer sve je bitno, od UH može pirinač, krompir,... Prosti UH retko kad čisto da se zasladim.
Posle treninga takodje obrok, nikakav koktel suplemenata nije potreban ako si na nekom amaterskom nivou a ako jesi onda merica whey proteina i amino.

Pre treninga ( i tokom celog dana) su isli slozeni UH i umereno proteinski obroci,(kada imam novca onda pre treninga pola sata ide i kreatin + aminoksieline) a posle treniga, obavezno ali obavezno mi ide - (kada imam novca) - whey + dextroza za izgubljen glikogen iz misica, pa praaavac kuci sto pre na proteinski obrok - bareno pilece belo meso i neki UH, zdrave masti ili jaja i Ela sir itd.

Kada nemam novca, onda odmah posle treninga banana i mozda cokoladno mleko, neka proteinska cokoladica, dok ne dodjem kuci, istusiram se i sredim a onda opet onaj isti proteinski obrok.

Kakvo pivo (alkohol) posle treniga sto rece Bojan, kakvi bakraci.

Iako borci nisu bodibilderi, i nije im bas krajnji cilj sto manji % telesne masti i sto veci obim cistog misica, vaskularnosti i misicne separacije+simetrije, nego da samo nokautiraju protivnika kako znaju i umeju, to ne znaci jbt da treba da se hrane kao fizikalci zidari. :mrgreen:

Posle treninga popijes magneziju,ili pivo.
To opusta misice.

Zavisi koliko godina imas i cime se bavis.
Ja ne vodim racuna o ishrani,jedem slaninu,hleb,sunku,sve sto mi padne pod ruku a nemam gram sala,suv misic.
Doduse genetika mi je takva,ne znaci da je i kod nekog drugog..

Ај секнд дет :D

Не бројим калорије, али пазим шта једем, тако да ни не морам. Не једем слатко, хљеб (осим хељдин) ни тјестенину ни уопште производе од рафинисаног брашна, грозим се рафинисаних масноћа биљног поријекла, првенствено уља и маргарина. Не једем индустријско суво месо, и уопште месне прерађевине. Избјегавам све што има појачиваче укуса и остале адитиве, те што је инстант.

Једем поврће, воће, јаја, месо, млијечне производе (најчешће купујем оно конзумно млијеко па направим кефир и сир), сланину, рижу, просо, хељду, мед, ораљшасте плодове, волим пуру и цицвару, грах бих могао јести сваки дан да ми стомак може толико поднијети. Обожавам супе од поврћа, оне полусирове које се кувају 5-6 минута. Једино бих рибу могао чешће имати на јеловнику, ту навику никад нисам успио стећи. Храну углавном кувам, динстам и печем, пржим једино јаја. Иако се на први поглед чини да превише бринем о храни, то није случај, током година сам научио шта хоћу а шта нећу, тако да доста тога радим аутоматски. Такође, нисам од оних који по читаве дане само смишљају шта ће да једу, трудим се да све буде једноставно, не волим ни превише губити вријеме на припрему, срећа је што кување или печење у рерни то ни не захтијевају, а радно вријеме ми омогућује да не будем приморан да једем "успут".

Такође, сматрам да је суплементација скоро па непотребна већини која се спортом бави аматерски, па чак и полупрофесионално, и да је у суштини бацање пара, јер је исхраном могуће унијети сасвим довољно и протеина и минерала потребних тијелу. Друга је ствар што је већина необавијештена, а индустрија људе убјеђује да им је потребно много више него што у ствари јесте.

Ај секнд дет :D

Не бројим калорије, али пазим шта једем, тако да ни не морам. Не једем слатко, хљеб (осим хељдин) ни тјестенину ни уопште производе од рафинисаног брашна, грозим се рафинисаних масноћа биљног поријекла, првенствено уља и маргарина. Не једем индустријско суво месо, и уопште месне прерађевине. Избјегавам све што има појачиваче укуса и остале адитиве, те што је инстант.

Једем поврће, воће, јаја, месо, млијечне производе (најчешће купујем оно конзумно млијеко па направим кефир и сир), сланину, рижу, просо, хељду, мед, ораљшасте плодове, волим пуру и цицвару, грах бих могао јести сваки дан да ми стомак може толико поднијети. Обожавам супе од поврћа, оне полусирове које се кувају 5-6 минута. Једино бих рибу могао чешће имати на јеловнику, ту навику никад нисам успио стећи. Храну углавном кувам, динстам и печем, пржим једино јаја. Иако се на први поглед чини да превише бринем о храни, то није случај, током година сам научио шта хоћу а шта нећу, тако да доста тога радим аутоматски. Такође, нисам од оних који по читаве дане само смишљају шта ће да једу, трудим се да све буде једноставно, не волим ни превише губити вријеме на припрему, срећа је што кување или печење у рерни то ни не захтијевају, а радно вријеме ми омогућује да не будем приморан да једем "успут".

Такође, сматрам да је суплементација скоро па непотребна већини која се спортом бави аматерски, па чак и полупрофесионално, и да је у суштини бацање пара, јер је исхраном могуће унијети сасвим довољно и протеина и минерала потребних тијелу. Друга је ствар што је већина необавијештена, а индустрија људе убјеђује да им је потребно много више него што у ствари јесте.
Sjajno, više ti ništa i ne treba

- - - - - - - - - -

Integralni me podseća na kuvanu pšenicu, koristim beli. Bolji je ali radije vlakna uzimam iz drugih izvora, ovo mi jednostavno nije ukusno

Cuo sam da je heljdin hleb najkvalitetniji, kakav je njegov ukus? Jel jedes beli ili integralni pirinac? Kazu da je crni najkvalitetniji.

Свакако спада у квалитетније које код нас можеш направити. Што се укуса тиче, све зависи како се ко носи с њима, одређени број људи ми је рекао да га не може јести јер им се не свиђа укус хељде. Зависи и од брашна, ако је старије може се десити да буде мало горче. Ја имам срећу да га узимам од узгајивача с којим иначе послујем, па је увијек свјеже. Такође, додатна повољна околност је што не уживам посебно у храни но се према њој углавном односим механички, тј. није ми важно је ли укусно или не, него да задовољава стандарде :D

Рижа, једно вријеме сам искључиво јео интегралну, сад нисам толико стриктан, трудим се једино да узимам ону која је што мање ољуштена и обрађена.

Једна од погодности је што добар дио намирница (месо, козије млијеко, мед, воће и поврће) још увијек могу узети по релативно нормалним цијенама од "домаћих" људи, и за њих могу бити сигуран да су добијене на "стари" начин, без претјеране употребе хемије. А како живим на периферији, имам и неку башту, у плану је пластеник. Јбг, већ дуго ме интересује да не једем којекакво смеће, а и окружен сам с доста људи који су у истом "фазону" па је онда лакше и око савјета, сјемена, помоћи и сл.

Sad sam pogledao po netu, ima više izvora ali uglavnom većina kaže da opada testosteron posle tridesete. Ipak sam ja negde pročitao da opadanje broja Lejdingovih ćelija počinje pre tridesete. Ali to mi nije ni bitno

Za sat ipo imam trening,napravio sam sendvic,skoro pola vekne hleba,unutra,kulen,suvi vrat,kackavalj,kecap,i prezena slanina.
Jos jedan sloj kackavalja pa u tost.

LOl, ode tebi priajtelju zucna kesa za par godina.

Nije ni cudo koliko ima ljudi koji su je operisali, kada se uzme u obzir sta sve jedemo kao narod.

I totalno je nebitno da l neko izgleda debelo i masno ili vitko i mrsavo.... Sto mi rece jedan gastroenterolog, hepatolog, - kod mene dolaze i jedni i drugi i jednima i drugima je uzasna zucna kesa i jetra.

- - - - - - - - - -

Svaka čast ti si onda fenomen.
Test. počinje da opada u 26-27

Tako je, tek od 25-e pocinej da pada testosteron, ali blago naravno, ne sad nesto da mozes primetiti tipa upao si u depresiju i imas nisko samopostovanje da ne izlazis iz kuce, il si se ceo zasalio a misici totalno atrofirali kao da bolujes od mijastenije gravis.

Kakvo crno opadanje tek posle 35-e, to je velika dezinformacija da tada tek pocinje.

Treba jesti orašaste plodove za bolji test. na prirodan način.
Nisu stari bili ludi kad kažu za dobar sex orasi i med. Med mu dodje kao energija za celu noć he he

Back