ishrana

Sta da se jede a da bi se ubrzo metabolizam, kakva je to vrsta ishrane?

Moram da napomenem da nisam stručnjak za nutriciionizam i ovo je moje lično iskustvo.

Dosta vode, ujutro pre obroka obavezno voda. Ustvari vodu pre svakog obroka jer kada se uzima posle obroka usporava se varenje. Voće pre obroka jer se brže vari. Ako se uzima posle obroka dolazi do fermentacije u želucu i ima više štete nego koristi. Što manje mesa u ishrani. itd... Musli je odličan. Sa 200 grama muslija i dva mala jogurta mogu da radim pola dana seoske poslove.

mekinje u casici mlake vode na ste srce ujutru pocisti zeludac kao metlom i to se propisuje svim starijim ljudima, jer im je metabolizam usporen zbog nedovoljnog kretanja. Najbolji nacin da ubrzas metabolizam je da se dobro prosetas posle rucka

Moram da napomenem da nisam stručnjak za nutriciionizam i ovo je moje lično iskustvo.

Dosta vode, ujutro pre obroka obavezno voda. Ustvari vodu pre svakog obroka jer kada se uzima posle obroka usporava se varenje. Voće pre obroka jer se brže vari. Ako se uzima posle obroka dolazi do fermentacije u želucu i ima više štete nego koristi. Što manje mesa u ishrani. itd... Musli je odličan. Sa 200 grama muslija i dva mala jogurta mogu da radim pola dana seoske poslove.

ajde mi objasni

meni je homeopata reko da jedem na dan 2 dvopeka za doruchak sa malo sira (u bobicama) za ostatak dana imam pravo na malo voca (jabuke, kruske, jagode, lubenicu) banane su zabranjene kao sto je zabranjen kaki, mango itd. uz to imam pravo na 250 gr belancevine (meso, riba,jaja ne vise od 2 sedmicno) i 500 gr. povrca , salate smijem da jedem kolko hocu, ali nesmijem vise masnoce koristiti od 1 supene kasike u 24 sata (maslinovo ulje ili laneno) 2-3 litre obicne vode i 500 ml. caja sto je on smutio travke

sad moram priznati da uz to 3 x sedmicno dobijem po inekciju koja mi drzi insulin na nivou da ne upadnem u glad. sto izuzetno dobro funkcionise

od ponedeljka (11.11) do danas sam izgubila 4 kilograma, uopste nisam gladna, neosjetim glad

jedini mi problem ta bjelancevina to meso mi nekako slabo ide a plasim se da ce mi riba izrasti na usi i da ce mi se ogaditi

semenke nema veze koja vrsta zabranjeno, kao sto je zabranjeno lesnik, orah, makadamia i ostalo

ajde mi objasni

meni je homeopata reko da jedem na dan 2 dvopeka za doruchak sa malo sira (u bobicama) za ostatak dana imam pravo na malo voca (jabuke, kruske, jagode, lubenicu) banane su zabranjene kao sto je zabranjen kaki, mango itd. uz to imam pravo na 250 gr belancevine (meso, riba,jaja ne vise od 2 sedmicno) i 500 gr. povrca , salate smijem da jedem kolko hocu, ali nesmijem vise masnoce koristiti od 1 supene kasike u 24 sata (maslinovo ulje ili laneno) 2-3 litre obicne vode i 500 ml. caja sto je on smutio travke

sad moram priznati da uz to 3 x sedmicno dobijem po inekciju koja mi drzi insulin na nivou da ne upadnem u glad. sto izuzetno dobro funkcionise

od ponedeljka (11.11) do danas sam izgubila 4 kilograma, uopste nisam gladna, neosjetim glad

jedini mi problem ta bjelancevina to meso mi nekako slabo ide a plasim se da ce mi riba izrasti na usi i da ce mi se ogaditi

semenke nema veze koja vrsta zabranjeno, kao sto je zabranjeno lesnik, orah, makadamia i ostalo

Još jednom:
Moram da napomenem da nisam stručnjak za nutriciionizam i ovo je moje lično iskustvo

Lično mislim da su svi ti "stručnjaci" izmislili svoje zanate kako bi zaradili ali ajd.
Ako ti sa dva dvopeka na dan možeš da radiš onda je ok. Svako treba da jede koliko mu je potrebno da može normalno da funksioniše. Ne znam zašto dolaziš na forum da pitaš a onda izneseš sve ovo. Slušaj onda tog "stručnjaka" i samo napred....

ajde mi objasni

Jel ti to imas problema sa povisenim secerom??? Forumi nisu mesto gde se traze saveti vezani za tako ozbiljne bolesti!!!

Jel ti to imas problema sa povisenim secerom??? Forumi nisu mesto gde se traze saveti vezani za tako ozbiljne bolesti!!!

nemam problema vec je to fiziologija organisma

pankreas je zaduzen za produkciju insulina taj mehanisam je potreban za regulisanje glukose u krvi

to je cijeli mehanizam procitaj malo na netu

a te inekcije sto ja primam su na biljnoj bazi (minerali, vitamini itd.) u odredjenoj koncentraciji to nema veze sa diabetisom

- - - - - - - - - -

POPUT SVAKOG organa, i pankreas, odnosno gušterača, ima značajnu ulogu za održavanje zdravlja organizma. I kao svaki drugi organ podložna je određenim bolestima, od kojih neke u ogromnom procentu dovode do smrtnog ishoda.

Šta je, zapravo, pankreas, kakve funkcije obavlja i zašto oboleva objašnjava hirurg prof. dr Srbislav Knežević, iz Klinike za digestivnu hirurgiju (Prva hirurška) Kliničkog centra Srbije.
- Pankreas, odnosno gušterača, pripada vitalnim organima bez kojih se ne može. Nalazi se u gornjem delu trbuha iza trbušne maramice i naleže na kičmeni stub u nivou prvog lumbalnog (krsnog) pršljena. Podeljen je na tri dela - glavu, telo i rep. U predelu glave pankreasa nalazi se glavni žučni vod koji odvodi žuč iz jetre i spaja se sa glavnim izvodnim kanalom pankreasa u zidu dvanaestopalačnog creva.

Koja je funkcija pankreasa?

- Kao jedna od najvažnijih žlezda ljudskog organizma gušterača se sastoji od dva funkcionalna dela, egzokrinog i endokrinog. Egzokrini deo koji čine takozvane acinusne ćelije, zadužen je za lučenje bistrog, alkalnog soka, bogatog želudačnim enzimima (amilaza, lipaza, proteaza). Ovi enzimi neophodni su za varenje hranljivih materija - belančevina, ugljenih hidrata i masti. Da bi u ovom delu sve funkcionisalo u savršenom redu treba da se dnevno izluči litar i po pankreasnog soka. Sa druge strane, endokrina funkcija odnosi se na rad Langerhansovih ostrvaca, koja u krv luče hormone insulin, glukagon, somatostatin i pankreasni polipeptid.

Šta može da poremeti normalan rad ove žlezde?

- Upalni i maligni procesi. Upalni procesi mogu biti akutne i hronične prirode. Akutna upala, odnosno akutni pankreatitis, obično nastaje zbog oboljenja žučnih puteva i žučne kese, sa prisutnom kalkulozom, odnosno kamenčićima. Alkoholizam je drugi važan uzrok nastanka ovog oboljenja, kada zbog velike količine alkohola dolazi do samosvarivanja pankreasa, jer se aktivirani enzimi za varenje, umesto u želucu, luče u pankreasu. Ne treba zaboraviti ni masnu hranu i druge loše životne navike kao agresivce koji uništavaju gušteraču. Kod akutnog pankreatitisa oboleli oseća potmuli bol u gornjim delovima trbuha ispod desnog rebarnog luka i grudne kosti, ali i u krsnom delu leđa. Posle izvesnog vremena počinje da povraća, a bolovi postaju sve intenzivniji. Međutim, na sreću, čak 70 do 80 odsto obolelih ima lakši tip pankreatitisa koji može da se izleči od sedam do deset dana. Da bi uspeh bio potpun, pacijent mora apsolutno da prestane da konzumira alkohol, jer su osobe sklone alkoholu primarni deo populacije koja najčešće oboleva. Bolest, inače, može jednostavno da se dijagnostikuje, osim kliničkog pregleda na raspolaganju su ultrazvuk ili skener, pomoću kojih precizno može da se proceni težina bolesti.

Samo mi je zapelo za oko sto si u istoj recenici spomenula kontrolu insulina i inekcije... Ljudi vole da resenja traze po forumima, internetu i sami sebi daju dijagnoze umesto da puste nprofesionalce da rese problem.

jesti pola sata posle ustajanja i na svaka 2-3h po malo raznovrsno sve osim pekare

Pekara je zlo. Zameniti normalan obrok pecivima i slatkisima je isto sto i hraniti se u McDonaldsu koji svi tako rado pljujemo. Skrob u preradjenom obliku(belo brasno je cist skrob) i zasladjivaci(saharoza tj kuhinjski secer i visokofruktozni sirup) su najveci uzrok epidemije dijabetesa koja potresa moderna drustva. Na to dodajmo i gojaznost, oboljenja jetre koju izazivaju zasladjivaci(fruktoza u velikim kolicinama ima slicne posledice na jetru kao alkohol, moze da se zavrsi i sa cirozom jetre), kardiovaskularna oboljenja(jetra preradjuje fruktozu u masnocu, tip masnoce koji se vise talozi na zidovima krvnih sudova nego masnoce zivotinjskog porekla)...

Poslednja izmena:
4 kilograma za 6 dana? Izuzetno zdrav nacin regulisanja TT.

I meni je palo to na pamet. To je sok za organizam i niako ne moze da bude zdravo. Moj otac je za godinu dana skinuo 15-20 kila i posle je ostao na toj tezini. Samo je smanjio obroke, ustvari nije bilo repete i grickanja izmedju obroka. U vecini slucajeva sa ovakvim "turbo" dijetama koje se zasnivaju na odricanju od svega i svacega i specijalnih rezima ishrane efekti ne traju dugo. Ljudi se uglavnom vrate na strai nacin ishrane. Nije mi samo jasno odakle tim ljudima ideja da se izbace orasi, lesnici... svako ko se iole razume zna da je ta vrsta hrane jako korisna za organizam. Naravno ni sa njom ne treba preterivati ali je niposto ne treba izbegavati.

I vec sam spomenu i opet cu. Regulisanje telesne tezine bez fizicke aktivnosti je besmisleno.

Poslednja izmena:
dorucak : 2 dvopeka sa sirom u bobicama i 3 mala paradajiza

izmedju: dvije mandarine

vecera : piletina na papriki i cuketama (u rerni peceno) uz to salate do mile volje

IMG_20131118_173836.jpg

nemam pojma o cemu pricate

Back