Исхрана за време поста?

Poruka
7.101
Поздрав браћо и сестре.

Ускоро ће Божићни пост, за две недеље, па да се припремим на време. :mrgreen:
Пошто знате да нема меса, млека и јаја нити ичег животињског у посту сем рибе, занима ме може ли се само поврћем и воћем уносити протеини? Ја сам негде прочитао да може, да постоје билдери који су се једно време хранили само биљном храном и долазили су до разултата. Битно је правилно распоредити аминокиселине. Знамо да су нам у исхрани потребне есенцијалне аминокиселине којих има 8.

Е сад, које поврће и воће уносити како би се формирали протеини битни за мишиће? Осим рибе, шта још да једем како би уносио довољно протеини? Које комбинације воћа и поврћа користити како би унели 8 ам. киселина потребних у производњи протеина?

SOJA NIKAKO, NIKAKO, smanjuje testosteron + postoje pricice da je kancerogena....Naime azijate bije glas da su cosavi jer jedu puno soju, mali su mrsavi i nejaki....Pa vi vidite...

I kaka crni Bozic za 2 nedelje , o cemu pricate?

Labarum, vidim nesto si citao a sve pogresno shvatio....Ti ne trebas da unosis aminokiseline da bi se napravili proteini, vec obrnuto, unosis proteine koji se sastoje od aminokiselina a onda se ti proteini rastavljaju na aminokiseline i putem krvi se unose u misice...
Dakle, ne jedemo hranu da bi "formirali proteine", proteini su vec formirani u hrani su , kao i UH i masti, proteini se zapravo razlazu u telu kada se pojede hrana na aminokiseline....Zato i postoji suplement aminokiselina pored proteina whey - one bas zato sluze da bi odma usle u krv, i nema cekanja da se razlazu kao kada popijemo whey protein...
Od voca i povrca - kikiriki, banane, pasulj....

evo pa citaj malo:
http://www.fitness.com.hr/prehrana/dodaci-prehrani/Aminokiseline.aspx

Sto se mene licno tice, ja nikada ne postim...To mi je najgluplja stvar na svetu i 99% ljudi radi pogresno....Prvo jedu kao svinje pre posta , pa se onda tako lepo izmrcvare da su na ivici smrti , a onda posle posta to sve nadoknade 10 puta....I to su 3 velika soka i preokreta za organizam.....Totalno debilno i glupo.....

Sto se mene licno tice, ja nikada ne postim...To mi je najgluplja stvar na svetu i 99% ljudi radi pogresno....Prvo jedu kao svinje pre posta , pa se onda tako lepo izmrcvare da su na ivici smrti , a onda posle posta to sve nadoknade 10 puta....I to su 3 velika soka i preokreta za organizam.....Totalno debilno i glupo.....[/QUOTE]

Oprosti boze.

Brus je me dematovao, sto je dobro, jer i sam nisam to znao.

Sem ribe izgleda da nema boljeg izvora proteina u postu, mozda kostunjavo voce? pitanje je da li se taj protein uopste i racuna?

Sto se tice posta, sigurno nije tema ovde da o tome raspravljamo. lepo bi bilo da znamo sta taj post predstavlja da bi mogli da ga kritikujemo ili ne.

SOJA NIKAKO, NIKAKO, smanjuje testosteron + postoje pricice da je kancerogena....Naime azijate bije glas da su cosavi jer jedu puno soju, mali su mrsavi i nejaki....Pa vi vidite...

I kaka crni Bozic za 2 nedelje , o cemu pricate?

Није Божић, него Божићни пост који траје до Божића. Нећу ја цео пост постити, већ само 2-3 недеље, па да знам шта да једем. :mrgreen:

Labarum, vidim nesto si citao a sve pogresno shvatio....Ti ne trebas da unosis aminokiseline da bi se napravili proteini, vec obrnuto, unosis proteine koji se sastoje od aminokiselina a onda se ti proteini rastavljaju na aminokiseline i putem krvi se unose u misice...
Dakle, ne jedemo hranu da bi "formirali proteine", proteini su vec formirani u hrani su , kao i UH i masti, proteini se zapravo razlazu u telu kada se pojede hrana na aminokiseline....Zato i postoji suplement aminokiselina pored proteina whey - one bas zato sluze da bi odma usle u krv, i nema cekanja da se razlazu kao kada popijemo whey protein...
Od voca i povrca - kikiriki, banane, pasulj....

evo pa citaj malo:
http://www.fitness.com.hr/prehrana/dodaci-prehrani/Aminokiseline.aspx

Нисам се лепо изјаснио изгледа. Знам да се протеини уносе и разлажу на аминокиселине, који су простији од протеина и мањи, па их могу да пролазе крвним судовима, овако протеини, као ланци не могу. Есенцијалне АК се уносе исхраном и оне су у ланцима протеина и има их осам. Неесанцијалне Ак се ваљда продуктују у организму. Ја сам питао за распоред намирница, пошто
немају све намирнице 8 АК, јер мени је битно унети тих фантастичних 8. Месом, млеком и јајима се уносе, али поврћем и воћем је мало теже. Да је тако, сви би јели поврће и воће, а не месо. Значи распоред намирница!

Sto se mene licno tice, ja nikada ne postim...To mi je najgluplja stvar na svetu i 99% ljudi radi pogresno....Prvo jedu kao svinje pre posta , pa se onda tako lepo izmrcvare da su na ivici smrti , a onda posle posta to sve nadoknade 10 puta....I to su 3 velika soka i preokreta za organizam.....Totalno debilno i glupo.....

Да, у праву си. Посте недељу дана, па после се на Божић или Васкрс наждеру печења и колача. Тако не треба. Постити није само уздржавање од хране, већ од грехова, а то је најважније. Џаба ти што једеш само лебац, а овамо се свађаш са породицом рецимо.

Е сад, пост је и здрав. Требало би направити предах у ждерању животињске хране и јести биљну. Превелики унос животињске хране може и да шкоди. Бог није створио дрвеће да на њему рађају пршуте, бело месо, крилца, сиреви и јаја.

Него, ова тема није да причамо ко пости, ко не посто, већ је за намирнице које треба уносити током поста. Навели сте пасуљ, банане, кикирики. Постоји ли још нешто, нећу само то јести, хоћу још нешто да уносим. Шта кажете на кукуруз, кромпир, пиринач, купус, неко воће јел има?

Back