Ishrana, vezbanje, mrsavljenje...

Shecherche

Početnik
Poruka
3
Stvar koja muci veliku populaciju zena, pa i mene... :(
Moze li mi neko dati neki dobar savet kako mogu da vezbanjem i pravilnom ishranom redukujem svoju telesnu masu?
Pre svega, najvise bi mi znacilo da sagorim masne naslage na butinama, posto imam "jace" kvadricepse zbog ranijeg treniranja odbojke. Kada sam pre 5-6 godina prestala da treniram, preko misica se naravno natalozilo salce :)
Imam oko 70kg (unistili su me ovi praznici :) , odnosno, unistala sam sama sebe za vreme njih), visoka sam 170cm, i volela bih da skinem nekih 10kg. Lepo je da se kilaza sto vecom brzinom skine, ali ja pre svega zelim da se pravilno hranim i vezbam i nakon smanjenja mase. Nije mi bitno da se to desi u sto kracem roku, vec DA SE DESI :) .
Od juce sam krenula na fitnes, odnosno na kardio fitness (bicikl, steper i traka), ali u klubu nema nikog ko bi me uputio sta i kako od pocetka. Isla bih na fitnes 4 puta nedeljno, da li je dovoljno?
Mislila sam da prvih nedelju dana ne radim nikakve vezbice osim vec navedenih kardio aktivnosti, a da nakon toga pocnem sa vezbama za svaku grupu misica. Prestala sam da unosim proste secere, odnosno slatkise i testenine. Necu jesti ni crveno meso jer se bojim da se od njega samo mogu ugojiti. Sta vi mislite? Moze li mi neko pomoci?
Izvinjavam se ako sam puno "davila", ali sam samo zelela da sto blize docaram svoje trenutno stanje. Unapred zahvalna. Veeeeliki pozdrav :D

pa ja cu ti reci da ces se bajsem posebno donji deo dovesti u red za jedno leto..naravno ne sobnim nego mountain bajkom..sad dok je zima preskaci konopac i vozi skijasko trcanje..posle treninga neki filet soma ili oslica..tunjevina i salate..voce i dosta tecnosti

4 puta nedeljno je ok.
trening bi trebalo da traje vise od 30 min
ne muciti organizam,koliko mozes toliko treniraj,vremenom kondicija ce se poboljsati
regeneracija je veoma vazna za nas organizam!
jesti 5 puta dnevno-ubrzati metabolizam
jesti sve vrste namirnica, ali umereno
po skidanju kila, drzati se ishrane 5 puta dnevno
izbegavati slatkise - jedna cokoladica na 3-4 dana
zeleni caj-izbacuje toksine iz naseg organizma

ako je sve to komplikovano i nemas volje na takav rezim, uvek mozes da skines kile mocnim treningom i
Riba,salata,voda!
vazna je disciplina!!!

Zdravo.
Moje ime je Tanja.
Ja sam fitness instruktor vec 15 godina.
Radila sam u mnogim poznatim fitness klubovima u Novom Sadu.
Trenutno radim u joga centru HarmonyLife, Futoska ulica 115, Novi Sad.
Mozete na Facebook stranici videti kojim terminima drzim Body Formin i Pilates.
Dobro dosli su svi !
Mozete doci i na probni cas ukoliko zelite.
3 puta nedeljno se vezba Body Forming i Pilates po mesecnoj ceni od 1.800 din.

https://www.facebook.com/JogaCentarHarmonyLife

Pozdrav !

Četiri puta nedeljno je sasvim dovoljno što se tiče odlaska na vežbanje.
I sama si već donela pametne odluke po pitanju regulisanja ishrane, ali ja ću te posavetovati još nešto:

- Konzumiraj što više vode, nezaslađene limunade i ceđene pomorandže;

- Jedi voće i povrće koje daruje vodu, kao što su jabuka, kruška, paradajz, krastavac, lubenica (nema svega toga sada, ali iz sezone u sezonu uvek ima da se probere iz obe sorte);

- U radnjama zdrave hane možeš po svom ukusu da osmisliš musli sa željenim dodacima i jedeš ga za doručak ili užinu uz jogurt, preporučujem Imlek - Bio balans ili još bolje onaj Fit sa Q10 i L-karnitinom;

- Pij zeleni čaj, ima ga sa limunom, pomorandžom, brusnicom, a meni je najukusniji Teekanne - Zen Chai;

- Bistre supice su takođe dobre za pročišćavanje organizma i detoksikaciju;

- Pazi na skrivene šećere, trans masti i sl. Bambi ima sjajnu crnu čokoladu, posnu Plazmu i keks Zlatni Pek. Pogodni su za ishranu vegeterijanaca, a ta čokolada je dobar dezert kada se zaželiš slatkog jer je ima sa 70 i 75% kakkaa, uz primese ukusa pomorandže, višanja, malina, te kajsija i badema;

- Tuna, piletina, maslinovo ulje, smeđi šećer i vegeta kao zamena za so su još neke zdrave alternative onim štetnim stvarima na našim kuhijskim policama;

- Pošto si žensko, preporučujem i neko bršljenovo ulje u apoteci za masažu tela, posebno kože gde kažeš da ti je kritično nabačena kilaža, jer će se tu najviše opustiti i izgubiti elastičnost koju ima.

Eto, nadam se da sam pomogla i želim ti da uspešno i pre svega zdravo stigneš do svog cilja. :)

Poslednja izmena:

Back