Ishrana u menzi i vegetarijanci

• Začetnik teme Začetnik teme Pufer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imaš pravo da tražiš da ti spremaju poseban obrok! Ako ne može dogovor, traži zahtevom. Niko nema, po Ustavu, pravo da te diskriminiše zbog tvog (ispravnog) ubeđenja. Hrana u kojoj je bilo meso, nije prihvatljiva za vegetarijance...

Poslednja izmena:
Imaš pravo da tražiš da ti spremaju poseban obrok! Ako ne može dogovor, traži zahtevom. Niko nema, po Ustavu, pravo da te diskriminiše zbog tvog (ispravnog) ubeđenja. Hrana u kojoj je bilo meso, nije prihvatljiva za vegetarijance...

Hvala na savetu, ali zaista bih da izbegnem bilo kakvu prepiruku ako je to moguce. Pokushacu da se lepo dogovorim.

Ja bih najradije kuvao sam, ali problem mi je u tome shto delim garsonjeru a studiram fax koji traje maltene od jutra do mraka sa pauzama po sat vremena svakog dana, a to je premalo da dodjem skuvam i vratim se na fax.

;)

A gde 'zahtev' treba da se preda i kako? Svaka informacija je dobrodosla! :)
Meni se, iskreno, cini nemoguce da to uspem(o), jer mislim da oni kuvaju sta hoce i bas ih briga hoces ti jesti...
U Novom Sadu, kod drugarice u nekoj menzi, te kuvarice ili sta su se jos i deru ako vratis meso.. A ona uvek vraca.

A gde 'zahtev' treba da se preda i kako? Svaka informacija je dobrodosla! :)
Meni se, iskreno, cini nemoguce da to uspem(o), jer mislim da oni kuvaju sta hoce i bas ih briga hoces ti jesti...
U Novom Sadu, kod drugarice u nekoj menzi, te kuvarice ili sta su se jos i deru ako vratis meso.. A ona uvek vraca.

E super shto je neko samnom u istom "sosu".

Na kraju krajeva uvek mozemo da vratimo meso. Ali ipak to nije isto. :confused:

Inace zahtev, ukoliko se secam predaje se u studentoj sluzbi kod doma Kralj Aleksandar.

Закон о високом образовању:
Права и обавезе студената
Члан 86.
Студент високошколске установе има права и обавезе утврђене овим законом и општим актом високошколске установе.
Студент има право:
4) на самоорганизовање и изражавање сопственог мишљења;
6) на подједнако квалитетне услове студија за све студенте;
8) на различитост и заштиту од дискриминације

Back