Ishrana posle treninga

Zanima me sta treba jesti posle treninga a sta ne? ja obicno pojedem kuvana jaja i ribu uglavnom tunjevinu...Al mislim da treba u vecoj kolicini? sta mislite?

Prva stvar je da nadoknadiš potrošen glikogen da ne bi udario o zid koji se zove katabolizam. To su složeni UH, pirinač ili krompir do 150g UH u tom obroku. Naravno unos proteina prema cilju. Ili ako ti je lakše dnevnu proteinsku potrebu podeli sa brojem obroka i unosi toliko po obroku. Da bi mišići bili što duže i bolje pokriveni sa AK.

Поједи нешто много калорично, рецимо 200 грама пилећег меса и 150 грама пиринча или кромпира. Додај и неку салату. Отприлике да буде обилно, да би се опоравио. Јаја и туну можеш као оборк после тог, као ужину.

Поједи нешто много калорично, рецимо 200 грама пилећег меса и 150 грама пиринча или кромпира. Додај и неку салату. Отприлике да буде обилно, да би се опоравио. Јаја и туну можеш као оборк после тог, као ужину.

Kad bi svaki dan mogao priustiti piletinu pirinac itd... msm mnogo je xD

Kad bi svaki dan mogao priustiti piletinu pirinac itd... msm mnogo je xD

Па истина, нисам могао ни ја, али сам зато јео на шта год наиђем. Ако не можеш пипу, онда млати гицу. :mrgreen:
Само да буде обимно, као ручак. Мени је ручак после тренинга, тад се наједем ко стока, а и пре тренинга једем доста. Битно ти је да унесеш доста протеина после тренинга. И УХ такође. И влакна. И незасићене масне киселине. :mrgreen:

Па истина, нисам могао ни ја, али сам зато јео на шта год наиђем. Ако не можеш пипу, онда млати гицу. :mrgreen:
Само да буде обимно, као ручак. Мени је ручак после тренинга, тад се наједем ко стока, а и пре тренинга једем доста. Битно ти је да унесеш доста протеина после тренинга. И УХ такође. И влакна. И незасићене масне киселине. :mrgreen:

Znaci sto god ima u frizideru da pojedem :D

Znaci sto god ima u frizideru da pojedem :D

Да, и маст шта јој фали. :per: Један грам има 9 кцал, па поједи 100г масти то ти је 900 кцал и тако 4 пута 100 грама имаш 3 600 кцал. :mrgreen:

Не буквално све. Води рачуна да буде здраво, мајку му нећеш млатити сланину после тренинга, зна се шта иде. Само кажем да после тренинга мораш добро да једеш, да то буде од вајде, протеини, сложени УХ, влакна и незасићене масне киселине. То је то. Остало избегавај. Можеш појести коју воћку, по једну-две у дан, неће ти ништа бити. Можеш и коју чоколаду или бурек, али то ретко, једном. двапут у месец дана. Само ти млати ту здраву храну, по 6 пута дневно.

Bez mnogo filozofiranja, najbolje posle treninga je WHEY+ DEXTROZA + GLUTAMIN......I to odmah....Pa se onda ode kuci, istusiras se, pa polako pripremis proteinski obrok , sacekas pola sata i jedes....

To je najbolje.... Ko to nema neka nosi cokoladno mleko i bananu i neka ga popije odmah posle treninga da ga drzi dok ne dodje kuci da spremi proteinski obrok...

Bez mnogo filozofiranja, najbolje posle treninga je WHEY+ DEXTROZA + GLUTAMIN......I to odmah....Pa se onda ode kuci, istusiras se, pa polako pripremis proteinski obrok , sacekas pola sata i jedes....

To je najbolje.... Ko to nema neka nosi cokoladno mleko i bananu i neka ga popije odmah posle treninga da ga drzi dok ne dodje kuci da spremi proteinski obrok...

Pocinjem sutra u teretani smorile me BW vjezbe zanima me gde bi mogao da kupim Whey i da li bi morao da uzimam zajedno i dextrozu i glutamin sa whey-om ?
ili whey solo

Da li je neophodno jesti posle treninga? Ili je to vama u sklopu nekakvog programa za pumpanje? Hocu da kazem, zensko sam, vezbam uvece i najvise mi prija da samo popijem limunadu sa medom posle toga.. je l za devojcice to ok, ipak nemam ni priblizno intenzivan trening kao sto imate vi?

Da li je neophodno jesti posle treninga? Ili je to vama u sklopu nekakvog programa za pumpanje? Hocu da kazem, zensko sam, vezbam uvece i najvise mi prija da samo popijem limunadu sa medom posle toga.. je l za devojcice to ok, ipak nemam ni priblizno intenzivan trening kao sto imate vi?

Zavisi sta zelis da postignes od treninga. Ako zelis da povecas telesnu masu ili misicnu, ili pak zelis da skines visak kilograma, razlicita je ishrana za razlicite ciljeve.

Volim fizicku aktivnost (zapravo, nesrecna sam kad nisam aktivna) i to je jedini razlog zbog kog vezbam. Bar za sada.. Zapravo, kada je lepo vreme, slabije su to vezbe, vise su u pitanju svakodnevna setnja, bajs, roleri.. Ali kad krene ruzno vreme u problemu sam i moram da se selim u vezbanje zatvorenog tipa, sto mi je aj ok, ali imam uvek taj neki prelazni period "nakanivanja" u kom sam trenutno.

U svakom slucaju, krecem sl. nedelje u teretanu, cilj mi je da izgubim par kg koji su se nakupili u poslednja 2 meseca, valjda i kao posledica perioda kroz koji sam prolazila. Istina, vise meni ti kg nekako smetaju, ne mogu da kazem da se nesto posebno primecuju.

Sto se ishrane tice, najvise volim da posle vezbanja ne jedem nista, vec samo pod tus, pa u krevet, jer, kao sto rekoh, vezbam uvece, a ustajem rano, ali isto tako znam da mi stalno govore da pojedem nesto itd, a ja tada nemam zelju za hranom, samo za tecnoscu. Nekako mi je onda i ujutru lepse. Zato me je i zanimalo da li vam bas svima stvarno prija da jedete posle treninga. Ne znam sta je PWM.

Hvala na odg.

Volim fizicku aktivnost (zapravo, nesrecna sam kad nisam aktivna) i to je jedini razlog zbog kog vezbam. Bar za sada.. Zapravo, kada je lepo vreme, slabije su to vezbe, vise su u pitanju svakodnevna setnja, bajs, roleri.. Ali kad krene ruzno vreme u problemu sam i moram da se selim u vezbanje zatvorenog tipa, sto mi je aj ok, ali imam uvek taj neki prelazni period "nakanivanja" u kom sam trenutno.

U svakom slucaju, krecem sl. nedelje u teretanu, cilj mi je da izgubim par kg koji su se nakupili u poslednja 2 meseca, valjda i kao posledica perioda kroz koji sam prolazila. Istina, vise meni ti kg nekako smetaju, ne mogu da kazem da se nesto posebno primecuju.

Sto se ishrane tice, najvise volim da posle vezbanja ne jedem nista, vec samo pod tus, pa u krevet, jer, kao sto rekoh, vezbam uvece, a ustajem rano, ali isto tako znam da mi stalno govore da pojedem nesto itd, a ja tada nemam zelju za hranom, samo za tecnoscu. Nekako mi je onda i ujutru lepse. Zato me je i zanimalo da li vam bas svima stvarno prija da jedete posle treninga. Ne znam sta je PWM.

Hvala na odg.

Ja kada ne bih jeo posle treninga i kada bih legao tako da spavam, ujutru se ne bih ni probudio.Toliko.

Pocinjem sutra u teretani smorile me BW vjezbe zanima me gde bi mogao da kupim Whey i da li bi morao da uzimam zajedno i dextrozu i glutamin sa whey-om ?
ili whey solo

Kupi sev ako imas para....Uvek se sve i mesa, ne postoji nesto sto ne valja mesati, osim mleka i kreatina odjednom, ili kafe i kreatina, ostalo se sve pije zajedno , ukoliko imas vise suplemenata...

A ne znam gde bi mogao da uzmes to, jer ne znamo ni gde zivis...Ako u tvom gradu ima Pansport ili slicna prodavnica sportskih suplemenata - onda tamo...DAleko smo mi od prodavnica i marketa gde ce na polici pored tviksa, marsa sweet-a i kantice eurokrema biti kantica whey-a.

Ja kada ne bih jeo posle treninga i kada bih legao tako da spavam, ujutru se ne bih ni probudio.Toliko.

Preterujes, ali dobro. Plus, ti sigurno ozbiljnije od mene izmoris organizam. Samo sam napisala kako stoje stvari kod mene, uopste ne tvrdim da sam u pravu. Verovatno i nisam, jer vi svi eto radite drugacije (osim toga, logicno mi je da organizam trazi neku nadoknadu), zato sam i pitala da li sam ja jedina kojoj ovako vise prija.

PWM=Post Workout Meal ili ti obrok posle treninga. Misli se na prvi obrok neposredno posle treninga. Koji je u 99% slučajeva izolovani protein iz surutke, poznatiji kao WHEY. A sve to zbog toga da bi istrošeni mišići što pre dobili potrebne makronutritijente (u ovom slučaju proteine tj aminokiseline)

I ja mrzim te skracenice....Pogotovo sto su anglosaksonske a ne nase.... Totalno da se covek izgubi u njima...Ja sam za to da pricamo nas jezik a sto manje da koristimo tudji, kao npr Hrvati...

Preterujes, ali dobro. Plus, ti sigurno ozbiljnije od mene izmoris organizam. Samo sam napisala kako stoje stvari kod mene, uopste ne tvrdim da sam u pravu. Verovatno i nisam, jer vi svi eto radite drugacije (osim toga, logicno mi je da organizam trazi neku nadoknadu), zato sam i pitala da li sam ja jedina kojoj ovako vise prija.

Pa, da treniram ozbiljno, veoma ozbiljno.... Meni kad fali trepavica sa ocnog kapka ja dignem manje 10 kila...Ovo je ozbiljan sport i ko zeli neke rezultate mora mnogo ozbiljno trenirati....Kada kazem ozbiljno ne mislim da treba neko da podigne 300 kila.... Ima neko ko to i moze a npr i dalje neozbiljno trenira....

Nema veze sto si zensko, ok, neces nikada podici tezinu vecu nego ja, ali to ne znaci da ja moram da odem kuci mokar od glave do pete kao da me neko polio sa 10 kofi vode a ti da odes kuci sa treninga a ni najjeftiniju sminku nisi razmazala sa lica a kamoli se oznijila.....

Devojke koje dobro izgledaju se satiru od rada, a vi ostale dodjete i samo bi da lezite po strunjacama, sto dalje od bucica, jos ako nije rozo-svetle boje, ne uzimate nikako, jer necete da "vam izadju misici i da se prenabildujete kao Svarceneger" ..... I onda samo se nesto istezete, utezete, pa malo kao bicikla pa malo steper, pa opet se istezete na strunjaci i radite neke nesvrsishodne glupe vezbe pa opet setate po teretani i tako to......TAKO MOZETE DA TRENIRATE MILION GODINA SVAKOGA DANA I NECETE IMATI 1% NAPRETKA.......PA MOJA BABA STARA KAD ODE NA PIJAC DA KUPI NAMIRNICE I NAPUNI KESU, URADI BOLJE TRENING NEGO STO CETE VI IKADA URADITI..... LEVA RUKA 10 KILA NAMIRNICA, DESNA RUKA 10 KILA NAMIRNICA.....IDI UZBRDO, IDI NIZBRDO.....E kakav je to trening , ubica.....

Mnogo me nervira to sto vecito zene imaju neke izgovore - ne rade gornji deo tela kako bi trebalo, ne zele one da se "nabilduju, samo malo da se zategnu" sta god to znacilo, ne zele sad one "tamo nesto da se naprave ovako, onako, nego samo malo zbog zdravlja da vezbaju" itd....

PA JA NE ZNAM ONDA ZASTO UOPSTE BACATE PARE II DOLAZITE U TERETANE I FITNES OBJEKTE??? UZMI BRE PEGLAJ ODELO, PA PERI RUCNO , PA USISAVAJ SA STARIM USISIVACEM, DA VIDIS KAKAV JE TO TRENING! GLEDAM NEKE KOLEGINICE SA POSLA (MLADJE) DOLAZE ISPIJENE NA POSAO KAO DA SU CELU NOC PROVELE U RUDNIKU)...

ETO VAM TRENING.......A NE TERETANA DA POZIRATE....

NORMALNO DA TI ORGANIZAM NE TRAZI NISTA DA UNESES KAD NEMA STA NI DA IZGUBI - NAJMANJI MOGUCI MINIMUM MISICA I SALO KOJE SE CUVA I TROSKA + PRELAGAN TRENING!

Jedna devojka pocela tako sa zezanjima u teretani, i ja joj skrenem paznju sta i kako da radi, i ona me poslusa, ali tvrdo resila da radi kako joj kazem, i posle svakog treninga me je proklinjala i govorila da "nisam normalan" ali sad izgleda kao bomba , posle nekih 9 meseci.... KAda je vidis podje ti voda na usta, bez obzira da li si musko zensko ili hermafrodit....

Poslednja izmena:
Covece jel si ti cuo za rekreativce? Po tvom ponasanju na forumu covek da pomisli da od tegova mozes da dobijes ozbiljno ostecenje mozga.

Ja sam rekreativac

A rekreativac sam zato samo sto nisam pro i sto ne zivim baveci se time sto radim u teretani i vezbam.

TO JE JEDINA RAZLIKA IZMEDJU REKREATIVCA I PRO-A. POD USLOVOM DA OBOJICA ZELE DA NAPREDUJU KOLIKO GOD MOGU.

Isto tako me nervira u muzici (stalno pravim paralelu muzika-sport) kada neko kaze - Pa ja ne moram tako da sviram, (ja mogu i da drndam instrument i za to moras reci da je dobro) JA NISAM PROFESIONALAC, JA TO ONAKO AMATERSKI-REKREATIVNO SVIRAM.....Kada ce i oni shvatiti da je amater-rekreativac u muzici razlikuje od profesionalca samo zato sto nije jos snimio album i ne zivi od prodaje tog albuma i svirki??

Tako isto i u sportu!
Razlika izmedju rekreativca i pro-a je veoma mala u tom nekom motivisucem segmentu, i jedan i drugi mogu imati 99,9% motivacije da ostvare onos to zele.....E sad ovaj jedan sto ima PARE pa moze da ide korak dalje a rekreativac ne moze, to je druga prica....

Znaci ako je neko "rekreativac" to ne mora apriori da znaci da e on tupson koji dodje bez razmisljanja u prostor za vezbanje i dzabe nesvrsishodno izfizikalise sat vremena pritom neoznojeci se sa ulozenih 20% mogucnosti

Bilo sta u zivotu sto se radi mora se ili ljudski raditi ili bolje da ne radis! Tj isti je ucinak kao i da ne radis, samo gubis vreme a u dosta slucaja je i kontraproduktivno!

Poslednja izmena od moderatora:

Back