Stagemen
Zainteresovan član
- Poruka
- 269
Zanima me sta treba jesti posle treninga a sta ne? ja obicno pojedem kuvana jaja i ribu uglavnom tunjevinu...Al mislim da treba u vecoj kolicini? sta mislite?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanima me sta treba jesti posle treninga a sta ne? ja obicno pojedem kuvana jaja i ribu uglavnom tunjevinu...Al mislim da treba u vecoj kolicini? sta mislite?
Поједи нешто много калорично, рецимо 200 грама пилећег меса и 150 грама пиринча или кромпира. Додај и неку салату. Отприлике да буде обилно, да би се опоравио. Јаја и туну можеш као оборк после тог, као ужину.
Kad bi svaki dan mogao priustiti piletinu pirinac itd... msm mnogo je xD
Па истина, нисам могао ни ја, али сам зато јео на шта год наиђем. Ако не можеш пипу, онда млати гицу.
Само да буде обимно, као ручак. Мени је ручак после тренинга, тад се наједем ко стока, а и пре тренинга једем доста. Битно ти је да унесеш доста протеина после тренинга. И УХ такође. И влакна. И незасићене масне киселине.![]()
Znaci sto god ima u frizideru da pojedem![]()
Ne! Masti ne bi trebalo u tom obroku, prosti UH takođe, veća količina proteina ako ih kombinuješ sa UH takođe nije dobra.
Ovo nije jeftin sport, ali da nemaš 120 din za Kg pirinača (na 2-3 dana) hm...
Znaci sto god ima u frizideru da pojedem![]()
Bez mnogo filozofiranja, najbolje posle treninga je WHEY+ DEXTROZA + GLUTAMIN......I to odmah....Pa se onda ode kuci, istusiras se, pa polako pripremis proteinski obrok , sacekas pola sata i jedes....
To je najbolje.... Ko to nema neka nosi cokoladno mleko i bananu i neka ga popije odmah posle treninga da ga drzi dok ne dodje kuci da spremi proteinski obrok...
Da li je neophodno jesti posle treninga? Ili je to vama u sklopu nekakvog programa za pumpanje? Hocu da kazem, zensko sam, vezbam uvece i najvise mi prija da samo popijem limunadu sa medom posle toga.. je l za devojcice to ok, ipak nemam ni priblizno intenzivan trening kao sto imate vi?
Zavisi sta zelis da postignes od treninga. Ako zelis da povecas telesnu masu ili misicnu, ili pak zelis da skines visak kilograma, razlicita je ishrana za razlicite ciljeve.
Kad bi svaki dan mogao priustiti piletinu pirinac itd... msm mnogo je xD
Volim fizicku aktivnost (zapravo, nesrecna sam kad nisam aktivna) i to je jedini razlog zbog kog vezbam. Bar za sada.. Zapravo, kada je lepo vreme, slabije su to vezbe, vise su u pitanju svakodnevna setnja, bajs, roleri.. Ali kad krene ruzno vreme u problemu sam i moram da se selim u vezbanje zatvorenog tipa, sto mi je aj ok, ali imam uvek taj neki prelazni period "nakanivanja" u kom sam trenutno.
U svakom slucaju, krecem sl. nedelje u teretanu, cilj mi je da izgubim par kg koji su se nakupili u poslednja 2 meseca, valjda i kao posledica perioda kroz koji sam prolazila. Istina, vise meni ti kg nekako smetaju, ne mogu da kazem da se nesto posebno primecuju.
Sto se ishrane tice, najvise volim da posle vezbanja ne jedem nista, vec samo pod tus, pa u krevet, jer, kao sto rekoh, vezbam uvece, a ustajem rano, ali isto tako znam da mi stalno govore da pojedem nesto itd, a ja tada nemam zelju za hranom, samo za tecnoscu. Nekako mi je onda i ujutru lepse. Zato me je i zanimalo da li vam bas svima stvarno prija da jedete posle treninga. Ne znam sta je PWM.
Hvala na odg.
Pocinjem sutra u teretani smorile me BW vjezbe zanima me gde bi mogao da kupim Whey i da li bi morao da uzimam zajedno i dextrozu i glutamin sa whey-om ?
ili whey solo
Ja kada ne bih jeo posle treninga i kada bih legao tako da spavam, ujutru se ne bih ni probudio.Toliko.
Ne znam sta je PWM.
PWM=Post Workout Meal ili ti obrok posle treninga. Misli se na prvi obrok neposredno posle treninga. Koji je u 99% slučajeva izolovani protein iz surutke, poznatiji kao WHEY. A sve to zbog toga da bi istrošeni mišići što pre dobili potrebne makronutritijente (u ovom slučaju proteine tj aminokiseline)
Preterujes, ali dobro. Plus, ti sigurno ozbiljnije od mene izmoris organizam. Samo sam napisala kako stoje stvari kod mene, uopste ne tvrdim da sam u pravu. Verovatno i nisam, jer vi svi eto radite drugacije (osim toga, logicno mi je da organizam trazi neku nadoknadu), zato sam i pitala da li sam ja jedina kojoj ovako vise prija.
Covece jel si ti cuo za rekreativce? Po tvom ponasanju na forumu covek da pomisli da od tegova mozes da dobijes ozbiljno ostecenje mozga.