Isfrustrirani Srbomrzci

Svedska je stu samo kao primer zemlje sa stabilnim drustvenim uredjenjem, socijalnom politikom i koja nema potrebe da ratuje. Slazem se da nije sve u bogatstvu, ali to ne znaci da sada treba da pricamo price kako mi Srbi umemo da zivimo bez para. Materijalna sigurnost ti je potrebna za bilo koji potez u zivotu. Ko mi kaze da ne misli tako neka prvo razmotri sledecih nekoliko pitanja:
1. Da li ste ozenjeni/ udati i zasto ne?
2. Da li imate/ bi ste imali troje i vise dece i zasto ne?
3. Da li imate svoj stan/kucu i zasto ne?
4. Da li postoji nesto sto biste zeleli sebi da priustite i zasto to vec niste ucinili?
Odgovor na ova pitanja nije samo nedostatak novca, iako ce vecina ovde na forumu pricati kako sada zaradjuju mnogo, mogu sebi sve da priuste itd. Zasto to ne cine? Zato sto se svi stekamo, strepeci zbog nesigurne situacije u ovoj zemlji i secanja na neka tako davne neprilike u istoj.

Glas Sauronov:
BG5:
ledeno_svezi:
Prepun forum,dali je moguce, cak i ovako vodite propagandni rat. Jaki ste ovako,toboze silina argumenata a u stvari kolicinom gluposti pokusavate da zamaglite sustinu stvari u ovoj zemlji...bedno...hajde sad administratori zakljucajte ovu temu...

Ja bih pre rekao da si ti isfrustrirani ultranacionalista.

Za srpskog ultranacionalistu svaki neistomisljenik je Srbomrzac.

A za reformskog talibana je svako ko ne zeli biti zrtvovan na oltaru Europe klerofasista, nazadni element, radikal, ***** i treba mu oduzeti radnu knjizicu, bicevati ga do smrti i poslati u rudnike soli. :lol: :lol: :lol:
to pouzdano znaš? svi koji ne gotive nacionalizam su takvi? i to žele vama srpskim nacionalistima?
u čemu je problem?

Glas Sauronov:
DisMisaL:
OK, hocu da zivim ko Svedjanin, smatram da to zasluzujem svojim radom, a onda sednem, razmislim i shvatim da se mora puno toga tek uraditi da bi se do toga doslo, i to mozda tek kroz 50, 100, 150 godina.

Ma daj covece, zar nisi video koliko je Evropljana dozivelo ovaj cunami kao nesrecu koja je njih pogodila. Zato sto ih i JESTE pogodila - njihove turiste koji su bili tamo.
A od svih Srba, izgleda da su samo stradali neki koji zive & rade bas u toj Svedskoj.
Sad, ja ne zameram ljudima ako idu tamo na odmor. I ja sam bio svuda po Evropi i isao bih i dalje, samo da imam para...
Ono sto hocu da kazem je da nije sve u bogatstvu.

Nije sve naravno, ali je skoro sve. Pre svega treba definisati bogatstvo: Za mene je to da kad hoću sa porodicom na more, ne moram da tražim najpovoljnije rate, ili da štekam 4 meseca i živim plaćajući samo račune i to obavezne, i još dva posle mora. Za mene je to da ne moram pozajmljivati pare od rođaka kad mi majka umre, pa da im ne vratim ni posle dva meseca (cifra je 50000). Za mene je to da mogu kupiti auto kad moj stari pređe 5-6 godina, pa odem u salon, dam staro za novo, doplatim jednu platu i smešno malu cifru narednih 2-3 godine. Za mene je bogatstvo kad ne popravljam dasku na wc šolji, već kupim drugu (za ovo sam imao para, ali bitnije mi je bilo da odu za neku ratu za računar ili da platim stanarinu za oktobar 2004. I slično. U ovim slučajevima, SVE je u bogatstvu. Čak i kod bolesti, ako imaš para, ideš u banju, možeš platiti pravi lek, a ne zamenu, možeš platiti doktora ili sestru da bar malo obrate pažnju - ne koliko treba, već bar malo. Osim kad nema spasa, tada ni para ne pomaže. Čak i ljubav lakše dobiješ ako imaš para. Prava ili ne, ide i s parama i bez njih, ali s parama lakše.
A ono za CUNAMI ne razumem,..

gigule:
to pouzdano znaš? svi koji ne gotive nacionalizam su takvi? i to žele vama srpskim nacionalistima?
u čemu je problem?

Gigule, volis da se pretstavljas kao neutralna, odnosno neko ko stvari sagledava realno.
Da bi te tako shvatili, da bi te ja tako shvatio, bar jednom opleti po onima koji nas maltretiraju sa "suocavanjima" i kojima je Soros bog, a Natasa kandic ideal.
Reci sta ti se ne svidja na B92. Ako si stvarno nepristrasna mora da ti se bar nesto ne svidja u njihovom izvestavanju.

Glas Sauronov:
gigule:
u čemu je problem?

Gigule, volis da se pretstavljas kao neutralna, odnosno neko ko stvari sagledava realno.
Da bi te tako shvatili, da bi te ja tako shvatio, bar jednom opleti po onima koji nas maltretiraju sa "suocavanjima" i kojima je Soros bog, a Natasa kandic ideal.
Reci sta ti se ne svidja na B92. Ako si stvarno nepristrasna mora da ti se bar nesto ne svidja u njihovom izvestavanju.
Vesti slušam veoma malo.Inače,političari su go.anca i neće nikada biti drugačiji.Po meni u lokalu se stranke najbolje prepoznaju...i na žalost znam sve priče,aferice, kombinacije, kalkulacije...boli njih za vas/nas...i sve je to isto piiiip- od neporočnog ha ha ha ha DDS preko Čankove Lige do Radikala itd. Ne cenim ih i ne verujem u velike priče o narodu napretku i sl. Verovaću kada ja to da osetim...da mi je bolje, ili bar imam nadu...imala sam je neko vreme. Sad je nemam više.Dakle radi se o subjektvinoj proceni...
Dakle, nisam nepristrasna.
Pristrasna sam jer sam za građansko društvo i/ili državu.Ajd sad na pljuvanje po meni.
Mislim,ja se ne stidim odakle sam i ko sam ali ne mogu da kažem bravo koljačima ubicama i sl.
I boli me bre ona stvar, ako volim to što volim- rakiju, ma piću je i boli me što neko tvrdi da je skvi super, svetski, evropejskiji,meni ne njesra...jasno? Pij ti viski a pusti mene na miru...Trubače ne volem ali Zvonka volem i na Exitu sam uživala slušajući ga.... A Ceca je ljakse ali ako je voliš ma slušaj je boli me...
Verujem u pomirenje različitosti.A ne filozofiju potamaniti sve neistomišljenike.
Uzgred meni na živce ide i onaj Abdula i ovi likovi kao Vesti i sl. Sorry.Tako je.Zlo je i ovo i ono.I neće biti dobro dok ima takvih.

Volim Edu Maajku...za vas najgora kombinacija Musliman koji je pobegao u Zagreb.Ali je pametna glavica.

e ovo mi liči kao labudova pesma...kada bolje razmislim,možda je i bolje da odem.

e da još nešto, ne mislim o sebi da sam bolja od bilo koga ovde
ali ne dozvoljavam nikome da samo zbog političke opredeljenja mene potcenjuje ili me smatra manje vrednom ili lošijim čovekom.
A to svi ovde radite jedan drugom.
pozz

gigule:
Glas Sauronov:
gigule:
u čemu je problem?

Ko je tebi ideal?Nabroji nekoliko srpskih politicara koje cenis

Ako ne nadjemo krivca za stanje u Srbiji , mnogi će ptići iz Srbije , pa i ja......

od oktobra 2004 je krenuo period žestokih godina , a srbi treba da žive za 50 godina...

Svi pričaju , talentovan, pametan, dobar, pun znanja, a onda zbog svog straha za posao i zbog svog neznanja krenu da podrivaju i prave zamke oko mene...
I sve dok se ne izboriš da si priznat. Onda prestaje ponižavanje i unižavanje i kreće hvala i dičenje sa čovekom, znate ono , ja sam sa njim izašao par puta, legenda.....

Ovako iako mnogo volim srbiju , prirodu i poneke ljude, moja želja će biti odlazak iz srbije....A ne tražim ništa od Srbije .....

NAJGORE JE SLEDEĆE:
RANIJE SU SE ISELJAVALI RADI BOLJEG EKONOMSKOG EFEKTA I ZARADE NA ZAPAD ALI UVEK SA IDEJOM KAD SE DOSTA ZARADI DA SE VRATI....

SADA SE ISELJAVA ODAVDE DA DECA NEBI ŽIVELA U OVAKVIM OKOLNOSTIMA , ŠTO JE GORE nego da je zbog ekonomije, jer sada ne postoji želja da se vrati u Srbiju.....

Tuzni_patak:
Ako ne nadjemo krivca za stanje u Srbiji , mnogi će ptići iz Srbije , pa i ja......

od oktobra 2004 je krenuo period žestokih godina , a srbi treba da žive za 50 godina...

Svi pričaju , talentovan, pametan, dobar, pun znanja, a onda zbog svog straha za posao i zbog svog neznanja krenu da podrivaju i prave zamke oko mene...
I sve dok se ne izboriš da si priznat. Onda prestaje ponižavanje i unižavanje i kreće hvala i dičenje sa čovekom, znate ono , ja sam sa njim izašao par puta, legenda.....

Ovako iako mnogo volim srbiju , prirodu i poneke ljude, moja želja će biti odlazak iz srbije....A ne tražim ništa od Srbije .....

NAJGORE JE SLEDEĆE:
RANIJE SU SE ISELJAVALI RADI BOLJEG EKONOMSKOG EFEKTA I ZARADE NA ZAPAD ALI UVEK SA IDEJOM KAD SE DOSTA ZARADI DA SE VRATI....

SADA SE ISELJAVA ODAVDE DA DECA NEBI ŽIVELA U OVAKVIM OKOLNOSTIMA , ŠTO JE GORE nego da je zbog ekonomije, jer sada ne postoji želja da se vrati u Srbiju.....

Toooo, Patak! Objasni napaljenim Srbendama što pevaju po kafanama umesto da urade nešto. Ako mogu, naravno.

Zashto imam utisak da ih je svakim danom sve vishe.. Mozemo li Abud...hm neshto, da svrstamo u ovu kategoriju? Hm, ako pogledamo njegove postove, ja kazem da mozemo. Primitivna sredina, propaganda lazi i izmishljene nacionalne istorije fabrikuje ovakve likove.

Back