ischaemia

tijana subotic

Početnik
Poruka
3
Postovani, po prvi put sam na nekom forumu. Imam pitanje za vas koje zahtijeva hitan odgovor, ako neko zna. Dg Iscaemia cerebri transitive et syndromae affines. Interesuje me da li je stvarno prolazna ova ischemia, kako se ponasati sa ovakvim bolesnicima, da li smiju setati, plivati itd. Koje su aktivnosti koje smiju obavljati, da li je bolje da se s njim stalno razgovara ili ga treba pustiti da odmara? hvala vam I pozdrav

pa prolazna je u smislu da ne ostavlja trajne simptome, nego oni traju od nekoliko minuta do sat vremena. ali svaki taj napad nosi sa sobom rizik da predje u slog.
pozeljno je da budu fizicki aktivni, to je jedna od preventivnih mera. i da smanje unos soli, masti, da prestanu da puse i slicno. kako mislite da se stalno razgovara? je l' se doticni posle napada vratio na prethodno stanje?

Hvala za odgovor. Ne, nije se vratio u prvobitno stanje u smislu da se ne moze sjetiti vecine stvari, vratio se u djetinjstvo (65 mu je godina), ali fizicki je sasvim ok. Napominjem da je prije 5 godina imao mozdani udar, pa se bojim da to sve nije ostavilo trajne posljedice tj.da se to pamcenje nece vratiti pa zato pitam za razgovor.

Back