Софија
Legenda
- Poruka
- 54.612
A kako ti je ustanovljena dijagnoza iritabilnog kolona?
Клинички и биопсијом.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A kako ti je ustanovljena dijagnoza iritabilnog kolona?
..ja sam imala strasne probleme sa stomakom, i sad se povremeno jave, ali u manjem skoro potpuno zanemarljivom obliku....uglavnom lekari sa Urgentnog su mi savetovali
probiotik Laktoker dejli sa cinkom...vec posle drugog dana primetno se stomak "izduvao", pila sam 3 meseca po savetu lekara...
... odradjena kolonoskopija na vma, nalaz dobar...
Клинички и биопсијом.
Могуће је.
Најпрецизнија дијагностичка метода је биопсија.
Колоноскопија је само преглед голим оком, ок?
Њом се само види да ли је улцерозно или није, има ли полипа, инфилтрација, изгледа ли отечено и сл. Али све то је голим оком само суспектно.
Тек по прегледаном узорку ткива под микроскопом се зна тачно шта је.
А шта да ради пацијент док се не испита осетљивост бактерије на антибиотик (антибиограм) ?
Да оде кући и замоли бактерију да мирују тих 5 дана?
Бру, медицина се с разлогом студира 6 година па се специјализира још пар година. Није то баш тако како се лаику чини.
Кад се већ прича о иритабилном колону, улцерозном колитису, крону...постоји у медицини и нешто што се зове клиничка слика. На основу ње се поставља индикација за колоноскопију.
Велики број људи добије дијагнозу иритабилног колона и чистим клиничким прегледом уз обичан ултра звук абдомена.
А шта да ради пацијент док се не испита осетљивост бактерије на антибиотик (антибиограм) ?
Да оде кући и замоли бактерију да мирују тих 5 дана?
Бру, медицина се с разлогом студира 6 година па се специјализира још пар година. Није то баш тако како се лаику чини.
Кад се већ прича о иритабилном колону, улцерозном колитису, крону...постоји у медицини и нешто што се зове клиничка слика. На основу ње се поставља индикација за колоноскопију.
Велики број људи добије дијагнозу иритабилног колона и чистим клиничким прегледом уз обичан ултра звук абдомена.