Iranka osuđena na smrt priznala ubistvo supruga

Ovdje se kaze ili im Allah nacini put, to znaci da Allah prihvata pokajanje ali iskreno pokajanje tako da nema govora da se zena ponizava nego ona se stavlja u red vaspitaca porodice.Ovdje se jos kaze da se muskarcu i zeni treva udariti po 100 udaraca bicem i mogu vam reci da Islam ne favorizuje muskarca ni u kom smislu nego ga naprotiv stavlja u red odgovornih koji su odgovorni za svoje stanje.

Ovdje se kaze ili im Allah nacini put, to znaci da Allah prihvata pokajanje ali iskreno pokajanje

жена је блудничењем осуђена на доживотну робију "или им алах начини пут" не значи амнестија, значи да је остављена на милост мужа.

tako da nema govora da se zena ponizava

која сура има исту прописану казну за мушкарца?

i mogu vam reci da Islam ne favorizuje muskarca ni u kom smislu

ни у смислу да жена не може да има 4 мужева.

ни у смислу да жена не може да се вози у истом ауту са мушкарцем, осим ако јој тај мушкарац није рођени брат, муж или син.

ни у смислу да жена не може да буде у истој просторији у сопственој кући у којој борави гост мушког пола.

ни у смислу да муж може да прода дете без икаквог уплитања мајке у то питање.

ни још у 800 ствари, ислам не фаворизује мушкарца и жену не поставља у потчињен положај.

ја будала не видим да куран форсира равноправност полова само тако.

Treba se jasno poruciti ubicama da im nije mjesto medju muslimanima i da Serijat osudjuje osobu po pravdi.Odmah se dalo vidjeti da Iran uzaludno ne osudjuje Sakineh nego ima razloga za to tako da pripremanje ubistav muzu se kaznjava i u Americi smrtnom kaznom.Iran je pravna drzava i ona funkcionira tako sto se oslanja na Allahova pravila i slijedi Serijat u kome se moraju ugledati svi muslimani.

Mislim, Bucko, da ti nisi normalan. A posebno mi je to sumnjivo, "misionar islama" i "Bucko". Je li da ne motas ti mozda svinjetinu, dok mi to ne vidimo, pa si se ubucio? Sta bi ti onda uradili u Iranu? Da li bi tada bilo pravne drzave?

Original postavio Fixa

која сура има исту прописану казну за мушкарца?

ни у смислу да жена не може да има 4 мужева.

ни у смислу да жена не може да се вози у истом ауту са мушкарцем, осим ако јој тај мушкарац није рођени брат, муж или син.

ни у смислу да жена не може да буде у истој просторији у сопственој кући у којој борави гост мушког пола.

ни у смислу да муж може да прода дете без икаквог уплитања мајке у то питање.

ни још у 800 ствари, ислам не фаворизује мушкарца и жену не поставља у потчињен положај.

ја будала не видим да куран форсира равноправност полова само тако.

Ne radi se o tu o sustinskoj ideji ravnopravnosti polova. Radi se o drustvenom ugovoru,pod religioznim patronatom,kao sto je i u zapadnom svetu ravnopravnost polova drustveni ugovor pod lascivniom patronatom drzave i `religije` liberalizma, valjda u strahu od belih kuga i nestasice novih potrosaca.:)

Nije tacno da se zakoni porede za inkvizitoriskim jer Serijat je zakon za muslimane i on je pravilan u svemu i mislim da grijesite ako mislite da je osudjenica prinzala krivicu pod naletom mucenja.Mislim da se pretjeruje sa tim i da je pravda na strani drzave Iran.
Koja pravda je onda odredjujuca? Gde je tu bog uopste,Alah ili bilo koji drugi?Mozda `coolira` i, slicno Volterom Bogu, ostavlja narod da se `zabavi` sam...
A kada je o tome rec,naravno,to su uvek divni nacini....Pazi.. bila bi laz reci da je normalnost ovoliki broj seksualnih devijacija i mutiranih sex.sloboda u zapadnoj civilizaciji,ukljucujuci i nas Srbe (pazi chvorka mu..)..Ali ..terati na silu LAZ (neproverenu/neutvrdjenu istinu o nekom dogadjaju/delu/misli) kako bi ona postala ISTINA?!???..
Bahah! Pa to moze biti samo delo `Vrhunskog Sistema`.. sam reci kog...:cool:
(p.s.mojne vise pozivanje na latinsko `Credo, quia absurdum`,ka` sto vidis, univerzalno je i vazece za svjE narodi:))

Poslednja izmena:
Morate shvatiti da se mora iznudtiti priznanje za ubistvo jer drugacije se ne moze dokazati organiziranje ubistva supruga.Mislim da ipak pretjeravaju mediji da Iranci muce Sakineh jer mislim da se ne rado o mucenju nego o prilivu stida kojeg ima osudjenica.Zato Iran ima pravnu drzavu sa kojim se on obracunava sa raznim vrstama kriminala i zato je potrijeban cvrsta ruka koja ce drutvo rzati pod kontrolom mira.

Dodji ti kod mene na dva dana i izvucicu iz tebe priznanje da si ubio Kenedija... Znaci prvo je 100 puta izlupaju bicem samo zato sto je okrivljena a ne i optuzena i onda je muce dva dana a ti opet lupas gluposti o nekom stidu... Svaki put pises bolje gluposti, covece pa ti si bolji nego Spanska serija....

Back