Iran, problem prevare zvane "hijararhija"

openbox

Poznat
Poruka
8.488
нађох податке о ценама у ирану (globalpetrolprices.com)

бензин 0,0480 еур/л (6 дин/л)
дизел 0,0100 еур/л (~ 1 дин/л)
струја 0,004 еур/kwh (0.5 дин/kwh)

е сад, питам се пар ствари,
1) колико нас плачкају ови што слаткоречиво владају свуда, изгледа сем у пар земаља као што је иран (венецуела, либија)?
јер дизел у еу је достигао 2.2еур/лит то је 2200%! од онога што ствано кошта или 220 пута!?

2) да ли због оваквог примера (колико стварно кошта живот) хоће да склоне иран са сцене!?

3) да ли ико схвата колико нас је неко оробио?, и да ли мислите да би анархиха била решење овоме свему?
јер у тој огранизованој превари званој државе/цркве/војске/хијерархије учествују поготово ови велики као што су
русија, америка, кина, бразил, немачка... (наизглед супротстављене/завађене стране!)

Poslednja izmena:
Bice ovako dok se ne izmisli teleport za ljude i sirovine...Dotad, kom je najblize, njemu bagatela.
Znaci, brate mili...:roll: da si pao s Marsa, svi naslucujemo odavno kakva pitanja postavljas,
ali jel to mora bas toliko da se odrazava da cak ni smisleni pa cak ni pismeni naslov teme nisi mogao da srocis....?
Pa dokle, druze, dokle././..? p.s.ispravih, sadj we mu ljedu..
:cool:
:lol:

Poslednja izmena:
нађох податке о ценама у ирану (globalpetrolprices.com)

бензин 0,0480 еур/л (6 дин/л)
дизел 0,0100 еур/л (~ 1 дин/л)
струја 0,004 еур/kwh (0.5 дин/kwh)

е сад, питам се пар ствари,
1) колико нас плачкају ови што слаткоречиво владају свуда, изгледа сем у пар земаља као што је иран (венецуела, либија)?
јер дизел у еу је достигао 2.2еур/лит то је 2200%! од онога што ствано кошта или 220 пута!?

2) да ли због оваквог примера (колико стварно кошта живот) хоће да склоне иран са сцене!?

3) да ли ико схвата колико нас је неко оробио?, и да ли мислите да би анархиха била решење овоме свему?
јер у тој огранизованој превари званој државе/цркве/војске/хијерархије учествују поготово ови велики као што су
русија, америка, кина, бразил, немачка... (наизглед супротстављене/завађене стране!)
Kakav je standard gradjana u Iranu ?! ajde malo ozbiljno da ja tebe nesto pitam (iskljuci teorije zavera) :per:

Milijardu godina pozivili i zauvijek bili trn u oku nosatom kultu stovatelja Belzebuba.

:heart2::heart2::heart2:

Aaaaajjjjmmmmooooo!!!

4a1.jpg

па не би се преселио тамо,
него идеја поста ми је била да покажем колико заправо кошта цена производње нафте дакле негде око пола еуроцента.
а они је продају за 200х од цене производње - зашто?
по мени увлаче дуги раји

Kakav je standard gradjana u Iranu ?! ajde malo ozbiljno da ja tebe nesto pitam (iskljuci teorije zavera) :per:
Какав је стандард и у УСА? Колико је јадних људи, нарочито старијих и болесних (УСА није социјална држава) на улици, по картонским кутијама и без било чега? Колико је супер милијардера у УСА? Да ли је већа разлика између богатих и сиромашних у Ирану или УСА?

и да ли мислите да би анархиха била решење овоме свему?
prilicno sam siguran da je "anarhija" izraz koji si ti negde cuo i neko ti reko da je magicno resenje, pa ga papagajski ponavljas, jer sam uveren da ti ustvari nemas pojma o cemu pricas.

Ajde jedno jednostavno pitanje: koji tip?

imas anarho-sindikalizam, anarho-komunizam, imas i nekoliko verzija koji su mesavina neke religije i anarhizma, onda imas one koje su "ja sam jedini vazan" (anarho-egoizam), i mnooooge druge.

Pa, reci, koji?

prilicno sam siguran da je "anarhija" izraz koji si ti negde cuo i neko ti reko da je magicno resenje, pa ga papagajski ponavljas, jer sam uveren da ti ustvari nemas pojma o cemu pricas
ццц
до тога шта би било најбоље сам сам дошао. а то је систем који је најсличнији систему животиња у шуми (природа)
када сам погледао у друштвена уређења која су најсличнија томе - видео сам да је то анархија.

Ajde jedno jednostavno pitanje: koji tip?
нема типова - те типове које си навео глупи одаберу па их мош манипулисати.
дакле нема типова. једноставно анархиха значи "сам свој газда" - није то ништа лоше како би многи помислили, и даље се људи могу организовати у градове, милиције, здравнице, школе ако то има смисла односно ако се група која се скупила слаже.

а не као данас, један решио да мрести планету са вирусом и то спроводи путем хијерархијског система. исто и за све остало, новац, енергенте, религију, ратове... свему је крива хијерархија!

било је пар покрета анархије у претходних 100 година - сви актери до једног су побијени - јер је то највећа опасност овом светском систему
(а не ратови, којекакве болештине, вештачке интелигенције...)

ево рецимо тема "нашег" принца александра:
https://forum.krstarica.com/threads/princ-aleksandar-monarhija-je-resenje.795020/
ту само споменем анархију - бришу се постови - јер сам им нашао ахилову пету!

мсм. контај идиотлук монархије: принц каже да је он принц зато што је принц и ја треба да га слушам зато што је он сам себе изабрао??!!!

то је систем који је најсличнији систему животиња у шуми (природа)

To se zove anarho-primitivizam.

и даље се људи могу организовати у градове, милиције, здравнице, школе ако то има смисла односно ако се група која се скупила слаже.
Upravo si opisao anarho-sindikalizam.

Znaci, opet te pitam: koji tip anarhizma hoces?

Poslednja izmena:
било је пар покрета анархије у претходних 100 година - сви актери до једног су побијени

Bukvalno u meksiku imas zapatiste koji postoje od 1994 do danas.

u sad imas noam chomsky koji je wannabe anarhista kome je svaki levicar u SAD, a i u Srbiji, ljubio dupe devesetih i dvehiljaditih. i dan danas mu pustaju da lupeta iako je vise puta pokazao da nema kontakt sa realnoscu.

Poslednja izmena:
To se zove anarho-primitivizam.
то ти тако зовеш а ја не, нити ћу - и шта ћеш сад?
anarho-sindikalizam.
koji tip anarhizma hoces?
то се зове подела у циљу манипулације - јер сама,чиста анархија смета многима који су се дубоко укоренили у хијерархији,
још једном никакве суб категорије у којој се читаоци могу изгубити само чиста анархија!
јер иначе би ушли у бескрајне дебате о тзв "анархо-(нека неразумљива реч)изму" и скренули би са праве теме а то је:
хијерархија је проблем огроман, како за човека а много више за природу!
(у великим градовима је готово истребљена природа!)

зато сада виђамо покушаје да се испегла погрешна идеја (хијерархија) вирусима, ратовима, идејом да смо пренасељени, па шваб, па давос, па ванземаљци, па рептили, па сада мресте рају ценама енергената, сутра ће неки СО2... све су то л-а-ж-и!
root cause of problems is hierarchy!

Poslednja izmena:
до тога шта би било најбоље сам сам дошао. а то је систем који је најсличнији систему животиња у шуми (природа)
када сам погледао у друштвена уређења која су најсличнија томе - видео сам да је то анархија.
Човек не може да живи у шумама, јер нас нема неколико милиона као пре 10 000 година, него неколико милијарди.Да би нахранио толики број јединки, обезбедио канализацију, водовод, саобраћај, стални доток роба и услуга, потребна је организација, самим тим и хијерархија.

Уколико би се вратили на неки традиционални начин живота , и тамо је постојала чврста хијерархија.Постојале су породичне задруге и на њиховом челу је био старешина који је командовао свим мушкарцима.Његова жена је командовала свим женама.Сваки дан се правио распоред послова, ко ће да чува децу, ко ће да припрема храну, ко ће да оре, ко ће да ради друге послове.Ко је хтео да се ожени/уда морао је да има дозволу свог старешине и старешине свог будућег супружника.

Back