IQ tinejdzera sve manji i manji

odredjene igre podstiču snalaženje u prostoru i koordinaciju pokreta ruku, prstiju.
eto recimo radjeno je i istraživanje koje je pokazalo da je veća sposobnost koordinacije pri korišćenju laparoskopa,
uočena kod lekara koji su igrali video igrice.
i takodje ne smatram da video igrice oštećuju inteligenciju. mislim da neke mogu čak i da podstaknu razvitak iste.
džaba ti inteligencija ako je ne koristiš. use it or lose it.

inače ovo što si naveo za igranje igara 12 sati, 48 sati... mislim da je ipak u pitanju nejedenje, nespavanje kad se već
toliko igra, a to ubija a ne same igrice.
toliko ljudi igra pa nisu umrli. po toj logici igre bi trebalo da budu zabranjene.

pre ćeš svoje moždane ćelije da ubiješ udarajući loptu glavom, pijući alkohol, pušeći nego igranjem igara.
takodje, tv utiče na učenje, sve oko nas utiče jer sve ima natpis, reklamu, koja se podsvesno i svesno ugradjuje
u našu memoriju i samo bzvz zauzima mesto, samim tim otežavajući proces učenja.
takodje sve obimnije gradivo forsira mozak da se savlada i nauči za kratko vreme, ako uzmemo u obzir da su
naši preci koristili godine i godine da savladaju samo jednu veštinu. mi nemamo taj luksuz u današnjem vremenu.

Ne postuje se ovde o alkoholu, drogi i pusenju vec se radi o drgim stvarima.
Neke igrice, jako su retke.
microsoft X flight simulator, microsoft racing idr...portal eventualno..i Tomb raider
Sah, karte, minsko polje i to je to.
I one mogu i te kako da uticu negativno na mozak ukoliko se igraju dugo.
Plus razmisljamo dok igramo, a jos i zracenje.2 u 1.->Smak neurona
Igrice negativno uticu na razmisljanje, koncentraciju, ostecuju nervne celije i smanjuju inteligenciju.
Naucno dokazano.
Idi na pdf zdravlje, ili tako nesto pa postavi pitanje "da li igrice lose uticu na zdravlje".
Counter strike, Halo, Crysis, Call of Duty, NFS, Farcry,Splinter cell, Bad Company...i ostale takvog tipa su vrlo ceste i na njih se uglavnom misli.
Jedini cilj je ubijanje i ko ce voziti brze.

Ne postuje se ovde o alkoholu, drogi i pusenju vec se radi o drgim stvarima.
Neke igrice, jako su retke.
microsoft X flight simulator, microsoft racing idr...portal eventualno..i Tomb raider
Sah, karte, minsko polje i to je to.
I one mogu i te kako da uticu negativno na mozak ukoliko se igraju dugo.
Plus razmisljamo dok igramo, a jos i zracenje.2 u 1.->Smak neurona
Igrice negativno uticu na razmisljanje, koncentraciju, ostecuju nervne celije i smanjuju inteligenciju.
Naucno dokazano.
Idi na pdf zdravlje, ili tako nesto pa postavi pitanje "da li igrice lose uticu na zdravlje".
Counter strike, Halo, Crysis, Call of Duty, NFS, Farcry,Splinter cell, Bad Company...i ostale takvog tipa su vrlo ceste i na njih se uglavnom misli.
Jedini cilj je ubijanje i ko ce voziti brze.

ja ti samo kažem šta ti je štetnije, tvoje da misliš da ljudi umiru od video igrica...
dovoljno sam upućena u zdravlje, hvala :)

Gospodine, ne znam sta ocekujes da ljudi odgovore na jedan clanak iz novina. To je publikacija odredjene studije koja verovatno sadrzi malo vise senzualizma u sebi nego sami rezultati studije, da bi, jelte, bila zanimljivija prosecnom citaocu (tebi naprimer). Sttudija je mozda recimo nepravilno izvedena. Mozda su zakljuci cista slucajnost sto se moze ogledati u tome da su rezultati neponovljivi. Ili su pak zakljucci previse subjektivni / preuvelicani. To nije retka stvar. Recimo u istoj toj zemlji zvanoj Britanija cesto mozes da naletis na clanak o tome da hrana sa visim glikemickim indeksom (prosto receno secerom) utice veoma negativno na IQ, ali da ne znas da se ogromna vecina strucnjaka ne slaze sa tim. I sta sad, dodjes ti, postavis temu i sad kao trebamo da raspravljamo o necemu. I jos si neprijatan.

Ne, video igre same po sebi ne uticu na IQ. Mogu samo da podsteknu na kreativnost i razmisljanje ovisno od tipa igre.

Ako neko umire od igara to je zato sto je sve ostalo zapostavio i uznemirio svoj zivotni balans iz ko zna kakvih razloga.

Gospodine, ne znam sta ocekujes da ljudi odgovore na jedan clanak iz novina. To je publikacija odredjene studije koja verovatno sadrzi malo vise senzualizma u sebi nego sami rezultati studije, da bi, jelte, bila zanimljivija prosecnom citaocu (tebi naprimer). Sttudija je mozda recimo nepravilno izvedena. Mozda su zakljuci cista slucajnost sto se moze ogledati u tome da su rezultati neponovljivi. Ili su pak zakljucci previse subjektivni / preuvelicani. To nije retka stvar. Recimo u istoj toj zemlji zvanoj Britanija cesto mozes da naletis na clanak o tome da hrana sa visim glikemickim indeksom (prosto receno secerom) utice veoma negativno na IQ, ali da ne znas da se ogromna vecina strucnjaka ne slaze sa tim. I sta sad, dodjes ti, postavis temu i sad kao trebamo da raspravljamo o necemu. I jos si neprijatan.

Ne, video igre same po sebi ne uticu na IQ. Mogu samo da podsteknu na kreativnost i razmisljanje ovisno od tipa igre.

Ako neko umire od igara to je zato sto je sve ostalo zapostavio i uznemirio svoj zivotni balans iz ko zna kakvih razloga.

Ne, clanak u novinama nije bio falsh.
Nista iz njega nije falsh.
To je cinjenica koja se ne svidja onima koji non-stop sede za kompjuterom, ili gledaju tv.
Ti si sigurno gamer.
Po ceo dan kuci igras igrice, il gledas tv, pretpostavljam.
Video igre uticu na IQ.Tj one pomazu lose delovanje.
Neuroni se unistavaju i samim sedenjem za upaljenimn kompjuterom.
Dugo sedenje prouzrokuje unistavanje ogromnog broja neurona, a video igrama se ti neuroni tek naprezu tako da je ostecene jos jos jace i brze nastaje.
Predugim sedenjem za kompjuterom, mesecima, ili godinama(zavisi od organizma) povecava se mogucnost dobijanja raka.
Ne govorim o par sati vec o desetinama sati provedenih za kompjuterom.
Sto se tice tvog neverovanja:
Mnogi nisu verovali u mnoge stvari pa im se to odbilo o glavu.
Obicno su to neuki ljudi, nepametni, ili tvrdoglavi da prihvate cinjenice i istinu.

Ne, nisam ni rekao da je "fals" u smislu fiktivan, izmisljen. Trebao bi prvo da pokusas da razumes sta sam napisao pre nego sto odgovoris negativno.
Sad trebam da ti objasnjavam kako funkcionise nauka bez tvog pitanja, a to necu da radim.

I ne vadi se tangentama. Ko sam ja i sta sam, kao i to da li je neko verovao u nesto pa se ispostavilo da nije tako nema nikakvu znacajnost.

EDIT:

Recimo pazi koje nebuloze pricas:

"Neuroni se unistavaju i samim sedenjem za upaljenimn kompjuterom."
Da unistis neurone dovoljno je da se cuknes u glavu veruj mi. Neuroni svakodnevno umiru.
Ne samo to, ali ti posto vec sedis za kompjuterom, vec unistavas neurone, nevezano za video igre.

"Dugo sedenje prouzrokuje unistavanje ogromnog broja neurona, a video igrama se ti neuroni tek naprezu tako da je ostecene jos jos jace i brze nastaje."
Sedenje za televizorom, monitorom, buljenje u telefon i jos mnogo drugih stvari koje danas svakodnevno obavljamo, imaju poprilicno slican uticaj, nevezano za video igre.

"Predugim sedenjem za kompjuterom, mesecima, ili godinama(zavisi od organizma) povecava se mogucnost dobijanja raka."
Jeste. I telefon izaziva rak.

Uglavnom, nista vezano direktno za video igre, vec za generalno gledanje u monitor.

Padas sebi ravno na lice odmah u startu. Da se zalazi u to da li je sad stvarno tacno da gledanje u monitor steti, nema potrebe, jer uopste nije ni tema a i ti mi nisi neki diskutant kad ne mozes direktno da se nadovezes.

Poslednja izmena:
Ne, nisam ni rekao da je "fals" u smislu fiktivan, izmisljen. Trebao bi prvo da pokusas da razumes sta sam napisao pre nego sto odgovoris negativno.
Sad trebam da ti objasnjavam kako funkcionise nauka bez tvog pitanja, a to necu da radim.

I ne vadi se tangentama. Ko sam ja i sta sam, kao i to da li je neko verovao u nesto pa se ispostavilo da nije tako nema nikakvu znacajnost.

EDIT:

Recimo pazi koje nebuloze pricas:

"Neuroni se unistavaju i samim sedenjem za upaljenimn kompjuterom."
Da unistis neurone dovoljno je da se cuknes u glavu veruj mi. Neuroni svakodnevno umiru.
Ne samo to, ali ti posto vec sedis za kompjuterom, vec unistavas neurone, nevezano za video igre.

"Dugo sedenje prouzrokuje unistavanje ogromnog broja neurona, a video igrama se ti neuroni tek naprezu tako da je ostecene jos jos jace i brze nastaje."
Sedenje za televizorom, monitorom, buljenje u telefon i jos mnogo drugih stvari koje danas svakodnevno obavljamo, imaju poprilicno slican uticaj, nevezano za video igre.

"Predugim sedenjem za kompjuterom, mesecima, ili godinama(zavisi od organizma) povecava se mogucnost dobijanja raka."
Jeste. I telefon izaziva rak.

Uglavnom, nista vezano direktno za video igre, vec za generalno gledanje u monitor.

Padas sebi ravno na lice odmah u startu. Da se zalazi u to da li je sad stvarno tacno da gledanje u monitor steti, nema potrebe, jer uopste nije ni tema a i ti mi nisi neki diskutant kad ne mozes direktno da se nadovezes.

Nemoj ti meni da pricas o medicini molim te...
Osramotices se...

Video igre imaju jos jace dejstvo na mozak, tako da vise ostecuju neurone nego bilo sta drugo.
Ja pricam nebuloze jer ti ne mzoes da shvatis sta ja govorim.
Ustvari, zasto se bre raspravljas sa mnom ako si uveren u suprotno?
Idi raspitaj se kod neurologa za ovo sto govorim.

Nemoj ti meni da pricas o medicini molim te...
Osramotices se...

Video igre imaju jos jace dejstvo na mozak, tako da vise ostecuju neurone nego bilo sta drugo.
Ja pricam nebuloze jer ti ne mzoes da shvatis sta ja govorim.
Ustvari, zasto se bre raspravljas sa mnom ako si uveren u suprotno?
Idi raspitaj se kod neurologa za ovo sto govorim.

idi ti da se raspitaš da vidiš koliko će bilo koji neurolog da ti se smeje.
kiseonik ti je nr1 ubica i neurona i svih ostalih ćelija, zbog njega se i stari,
samim tim od njega živiš-od njega ćeš i da umreš. od njegovih slobodnih radikala.
a drugo, ekrani sad imaju zaštitu pa i ne zrače toliko kao ranije.
treće, pre će zemlja sama da te ozrači nego monitor kompa. i to više nego monitor.
poslednje, nije to zračenje isto onom zračenju koje utiče na pojavu raka.
uv zračenje je od sunca, i ne može da dopre do neurona genije.
zračenje monitora nije radioaktivno. kao ni zračenje mikrotalasne, a ni mobilnog.

idi ti da se raspitaš da vidiš koliko će bilo koji neurolog da ti se smeje.
kiseonik ti je nr1 ubica i neurona i svih ostalih ćelija, zbog njega se i stari,
samim tim od njega živiš-od njega ćeš i da umreš. od njegovih slobodnih radikala.
a drugo, ekrani sad imaju zaštitu pa i ne zrače toliko kao ranije.
treće, pre će zemlja sama da te ozrači nego monitor kompa. i to više nego monitor.
poslednje, nije to zračenje isto onom zračenju koje utiče na pojavu raka.
uv zračenje je od sunca, i ne može da dopre do neurona genije.
zračenje monitora nije radioaktivno. kao ni zračenje mikrotalasne, a ni mobilnog.

Fatal error.:/
Ovo sto ja govorim pre mene je izgovorilo bar 6 strucnjaka iz neurologije.
A nasi matematicari zovu igrice brainwash.:)
Smatraju da izuzetno zaglupljuju populaciju.

navedi te stručnjake a da nisu oni koji se pominju u članku.

Sto bih ti ja navodio imena doktora?
Znam neke ali ko zna ko si ti.

Ja sam ovde objasnio sta sam objasnio.
Da li neko veruje, iskreno bas me briga.
Niste mi nista, pa ne brinem za vas.
Ovo o cemu sam govorio svo vreme je cinjenica koju ne moze da prihvati primitivizam i ljudi sa njim.

Моредно образовање је уствари заглупљивање природно надарене србске деце, тако да је смањење очекивано и ДИРИГОВАНО.

Delimicno tacno, zavisi na sta mislis

@Jessica Rabbit

Novine spremaju decu za prijemni koji imaju na njemu i test opste kulture, ili kako se to vec zove.
Nije tacno da zaglupljuju.
Ti ne znas nista.

Back