IQ Test (Bivsi test Danske mense)

Inteligencija je brzina razmišljanja,
a pamet je količina informacija koju neko ima.

Pamet je dakle apsolutno merljiva,
dok je inteligencija relativno merljiva.

Evo kako :

Daš ispitanicima istih sto pitanja i ko brže reši - taj je inteligentniji !
Ako si im dao recimo tablicu množenja do sto,
naravno da je to moguće uvežbati.
Zato pitanja treba prilagoditi ispitanicima - da bi imali iste šanse !

Matematičarima ćeš dati prosta matematička pitanja
( recimo već pomenutu tablicu množenja )
slikarima neka slikarska pitanja,
muzičarima muzičarska,
kuvarima - kuvarska !

Ako međutim hoćeš da izmeriš ko je obavešteniji ( pametniji )
vreme nije bitno !

Kvizovi na TeVeu uglavnom mere i jedno i drugo,
treba da znaš podatke,
ali i da ih se setiš u nekom ograničenom roku.

Kod Mensinih testova mi se ne sviđa što podrazumevaju i dosta pameti
a zovu se IQ testovi.

Nekada je Vojska imala dobre testove na regrutaciji - laka pitanja pa ko pre !
Nisi ti upucen u IQ testove..
Pravi testovi su radjeni tako da obrazovanje, kultura itd. ne uticu na rezultat.
I svima je dato isto, pocne se od nekih laganih pa do nekih zestokih zadataka... Onaj inteligentniji ce vise resiti u zadatom roku, onaj manje inteligentniji ce se pomuciti malo vise (ali svako ih moze resiti)

Nisi ti upucen u IQ testove..
Pravi testovi su radjeni tako da obrazovanje, kultura itd. ne uticu na rezultat.
I svima je dato isto, pocne se od nekih laganih pa do nekih zestokih zadataka... Onaj inteligentniji ce vise resiti u zadatom roku, onaj manje inteligentniji ce se pomuciti malo vise (ali svako ih moze resiti)

To što obrazovanje, kultura u kojoj je neko odrastao ne znače ništa govori samo koliko su ti testovi validni.U jednom razumnijem testu koji sam rešavao od mene se tražilo da znam neka elementarna pravila srpskog jezika.Ova govna soproštenjem, standardizovana za sve ljude , bez uzimanja u obzir tradicije i kulture u kojj je neka osoba ponikla su idiotizam.

To što obrazovanje, kultura u kojoj je neko odrastao ne znače ništa govori samo koliko su ti testovi validni.U jednom razumnijem testu koji sam rešavao od mene se tražilo da znam neka elementarna pravila srpskog jezika.Ova govna soproštenjem, standardizovana za sve ljude , bez uzimanja u obzir tradicije i kulture u kojj je neka osoba ponikla su idiotizam.

Upravo tako !

...
Zato pitanja treba prilagoditi ispitanicima - da bi imali iste šanse !
...

http://iqtest.dk/main.swf
kada udjete otvaraju vam se cetiri jezika obavezno izaberite danski tj "dansk" jer svi testovi nisu isti.... odradite ga, na kraju unesite vase godine i napisite ovde rezultat.... Meni je izaslo 132... :) pozz

Шта ће ти тест??
Они су смишљени за децу...да родитељ види док му је дете мало, шта да ради с њим и како да га планира. Онда су одрасли смислили то као одличан начин да се зараде паре, па су основали клуб МЕНСА. И шта раде ти у клубу? Тапшу један другог по рамену колико имају природне мождане жучи?? Или љубе гузице онима који имају један број већи ИК? :hahaha:

То колико си надарен, буразеру показује колико си успешан! Надареност без рада ти је ко по луле испушеног дувана. ТЕСЛА је радио 23 сата на дан!! Са његовом памећу могао је радити 1 сат на дан а 23 одмарати. Али никада не би открио оно што је открио да је био ленчуга и фалио се својом натпросечном доминацијом!

П.С. ти да имаш 132 ИК не би висио овде! :hahaha:

Back