IQ Test (Bivsi test Danske mense)

http://iqtest.dk/main.swf

kada udjete otvaraju vam se cetiri jezika obavezno izaberite danski tj "dansk" jer svi testovi nisu isti.... odradite ga, na kraju unesite vase godine i napisite ovde rezultat.... Meni je izaslo 132... :) pozz

Internet testovi se ne vaze ;)
Ako mi ne verujes, zakazi test u Mensi i onda postavi rezultat ako smes... Sudeci po ovoj temi, nece biti tako visoko

naravno da je moguce da se napravi ispod 100, evo sad mi je izaslo 71

SIgurno da rezultati nisu 100 % tacni, ali takodje je sigurno da su priblizni... Ako mislis na ovaj moj rezultat, na mensinom.hr sajtu mi je izaslo 156 tako da je ovde vjerujem dosta dosta preciznije...Uostalom, dobio sam preporuku za ovaj test od covjeka koji sigurno zna sta prica....

http://iqtest.dk/main.swf

kada udjete otvaraju vam se cetiri jezika obavezno izaberite danski tj "dansk" jer svi testovi nisu isti.... odradite ga, na kraju unesite vase godine i napisite ovde rezultat.... Meni je izaslo 132... :) pozz

to se da trenirati jedno vreme sam na poslu tako nalazio te strane i testirao, ne znam kolko je bio nahmanji al najvisi sam dostio isto preko 130 ako se ne varam 135 posle par nedelja vezbanja

evo cetvrta sedmica vjezbanja samo kako bi se na forumu mogao dokazati?!?! wtf ... ne razumijem poentu komentara, ako su kompleksi u pitanju sredjuj ih negdje drugdje, postavio sam cisto da zajedno prodiskutujemo neka pitanja tj trazimo zajednicku logiku, a ne da ulazim u rasprave kako sjedim za tastaturom i radim iq testove... ma daj

Znaci test falsira ;)

Umem i ja u flesu da napravim test koji ce svima davati izmedju 120 i 155.

Ae se potrudi i probaj da napravis ispod 100.

Postoji solidan broj knjiga koji se bavi trikovima kako da se pobošlja skor na testovima intligencije, tako kada čujem o nekom visokom skoru, gotovo sam sigurn da se dotična osoba temeljno pripremala.A i u krajnoj liniji stvar prakse, reši 100 testova i shvatićeš obrazac koji dovodi do visokih poena.Sranje kroz gusto granje.

to se da trenirati jedno vreme sam na poslu tako nalazio te strane i testirao, ne znam kolko je bio nahmanji al najvisi sam dostio isto preko 130 ako se ne varam 135 posle par nedelja vezbanja

Ko što rekoh.Ne sumnajm u tvoju inteligenciju nego me čudi koliko je sve to zapravo banalno.A ipak se pridaje neka pažnja.Pre jedno godinu dana intenzivnih prirpema nikad ne bih izašao na neki test takvog tipa.:lol:
Kada svi varaju, što bih ja bio izuzetak?

Poslednja izmena:
evo cetvrta sedmica vjezbanja samo kako bi se na forumu mogao dokazati?!?! wtf ... ne razumijem poentu komentara, ako su kompleksi u pitanju sredjuj ih negdje drugdje, postavio sam cisto da zajedno prodiskutujemo neka pitanja tj trazimo zajednicku logiku, a ne da ulazim u rasprave kako sjedim za tastaturom i radim iq testove... ma daj

:lol:
Poenta komentara je da ti skrenemo paznju da online testovi ne vrede qrcu... ako ti to ne kapiras, bolje nemoj raditi prave testove ;)
A ti kako hoces

- - - - - - - - - -

Mensa je sprdnja od organizacije.

moze biti, ali koriste prave testove

:lol:
Poenta komentara je da ti skrenemo paznju da online testovi ne vrede qrcu... ako ti to ne kapiras, bolje nemoj raditi prave testove ;)
A ti kako hoces

- - - - - - - - - -

moze biti, ali koriste prave testove

Što jest jest.Internet testovi su zajebancija.Ali to pada u vodu kada isti ti članovi Mense štampaju knjige kako uspeti u Mensi.:lol:
Imam tu jednu knižicu na polici , kako poboljšati svoj usph bla, bla, bla.Siguran sam da je autor član Mense.

Nema 'leba od tih online IQ testova.

quote-Stephen-Hawking-people-who-boast-about-their-iq-are-124571.png

Lepo im covek rekao da nema pojma koliki mu je IQ i da ga ne zanima.

Ja se kao mladji zamlacivao sa time, tripovao se nesto, sad imao ja nadprosecan, prosecan ili ispod prosecan IQ nista mi ne znaci.
Mozda ako zelim da budem profesor fizike na nekom univerzitetu ili da radim na nekom naucnom istrazivanju, ali ovako, jok.

Nego eto, hrani malo ego kada si iznad proseka, ili na nivou genija.

Opet, kazu da i ti ljudi sa vecim IQ-om imaju i vece probleme, jer boli njih uvo sto subotom uvece nemaju mesto na splavu, boli ih i za splav, njih muce neka verovatno veca, egzistencijalna pitanja.

A na kraju, sta vise deprimira, sto nema mesta u omiljenom kaficu, pa morate u drugi koji bas ne volite, i to je glavni problem u zivotu, ili besmisao svakodnevnice, nula od ekonomije, zivot od danas do sutra, goli opstanak?
Kome je lakse, da ne kazem bolje?

Neznanje je blazenstvo nekada.

okkk pozz hvala sto si mi skrenuo paznju nadam se da je ona sada usmjerena u ispravnom smijeru jer ako nije mogla bi dovesti druge ljude do zakljucka da nema potrebe da radim pravi test jer cu se sigurno izblamirati pozz.... nego ako neko slucajno shvata 37o ako moze da mi objasni, bas me zanima....

Nema 'leba od tih online IQ testova.

quote-Stephen-Hawking-people-who-boast-about-their-iq-are-124571.png

Lepo im covek rekao da nema pojma koliki mu je IQ i da ga ne zanima.

Ja se kao mladji zamlacivao sa time, tripovao se nesto, sad imao ja nadprosecan, prosecan ili ispod prosecan IQ nista mi ne znaci.
Mozda ako zelim da budem profesor fizike na nekom univerzitetu ili da radim na nekom naucnom istrazivanju, ali ovako, jok.

Nego eto, hrani malo ego kada si iznad proseka, ili na nivou genija.

Opet, kazu da i ti ljudi sa vecim IQ-om imaju i vece probleme, jer boli njih uvo sto subotom uvece nemaju mesto na splavu, boli ih i za splav, njih muce neka verovatno veca, egzistencijalna pitanja.

A na kraju, sta vise deprimira, sto nema mesta u omiljenom kaficu, pa morate u drugi koji bas ne volite, i to je glavni problem u zivotu, ili besmisao svakodnevnice, nula od ekonomije, zivot od danas do sutra, goli opstanak?
Kome je lakse, da ne kazem bolje?

Neznanje je blazenstvo nekada.

Mešaš privid inteligencije sa stvarnom inteligencijom.Čovek sa inteligencijom će naći mesto na tom splavu, odvojiti dobar komad i ostatak večeri provesti u bahatom hedonizmu.Jer inteligencija nije nešto odvojeno od života, nego upravo sposobnost rešavanja problema u pravom životu.

- - - - - - - - - -

To nije moja ideja, još je Ciceron, vrlo bistar lik rekao isto - inteligencija , pamet je nešta spojeno sa životom.

okkk pozz hvala sto si mi skrenuo paznju nadam se da je ona sada usmjerena u ispravnom smijeru jer ako nije mogla bi dovesti druge ljude do zakljucka da nema potrebe da radim pravi test jer cu se sigurno izblamirati pozz.... nego ako neko slucajno shvata 37o ako moze da mi objasni, bas me zanima....

ovako na prvi pogled, ja bi izabrao e... logika mi je da se broj onih crnih kruzica smanjuje sa 3 na 2 pa na 1, a onaj beli ostaje isti 1.. tako da u prvom polju imas 1 crni u drugom 1 beli u trecem ne bi trebao imati niti jedan...

nemam pojma, bas ali bas mi tu nista nije logicno :D .... Mislim da svako ima razlicito "E"

A sta si ti stavio i zasto? Valjda je red da napises..
crno bela polja ne igraju ulogu nikakvu, samo su kruzici bitni. Meni je logicno da nastavis niz opadanja broja crnih kruzica, mozda gresim...
Cekamo da dodje neko pametniji.
+ Ja sam radio na engleskom, valjda nije drugaciji

Pa to sam bezveze stavio, nije mi imalo nikakvog smisla, ni ne sjecam se.... Nema razlike mislim... Mislim da svaka ima svoje kretanje, ovde je crveni i plavi kvadratic, sad cu da vidim, ali cisto sumnjam da cu shvatiti

edit : mislim da je jedna od ove dve sa dvije crvene... jer ima 6 plavih a 3 crvene... to je diskriminacija prema crvenim :D

kakva glupost neopevana , evo ja sam resavao taj test 2 minuta i imao iq od 100

Ja sam odalamio dva piva posle ručka, što će reći da nikako nisam mogao biti skoncentrisan.Posle dvadest i nekog pitanja od 39 sam lupetao, čisto da završim agoniju, postalo je smor, poslednja pitanja sam nabadao čisto reda radi, bez razmišljanja, a opet sam dobio sasvim lep poen.:hahaha:

Inteligencija je brzina razmišljanja,
a pamet je količina informacija koju neko ima.

Pamet je dakle apsolutno merljiva,
dok je inteligencija relativno merljiva.

Evo kako :

Daš ispitanicima istih sto pitanja i ko brže reši - taj je inteligentniji !
Ako si im dao recimo tablicu množenja do sto,
naravno da je to moguće uvežbati.
Zato pitanja treba prilagoditi ispitanicima - da bi imali iste šanse !

Matematičarima ćeš dati prosta matematička pitanja
( recimo već pomenutu tablicu množenja )
slikarima neka slikarska pitanja,
muzičarima muzičarska,
kuvarima - kuvarska !

Ako međutim hoćeš da izmeriš ko je obavešteniji ( pametniji )
vreme nije bitno !

Kvizovi na TeVeu uglavnom mere i jedno i drugo,
treba da znaš podatke,
ali i da ih se setiš u nekom ograničenom roku.

Kod Mensinih testova mi se ne sviđa što podrazumevaju i dosta pameti
a zovu se IQ testovi.

Nekada je Vojska imala dobre testove na regrutaciji - laka pitanja pa ko pre !

Back