IPTV preko TV kartice

Zeljko2511

Početnik
Poruka
1
Zamolio bih vas da mi pomognete pri izboru u kupovini i povezivanju TV kartice sa IPTV Set-Top-Box-om.
Nakon 20-ak telefonskih poziva 977 i raznih radnji kompjuterske opreme nisam uspeo da dobijem pravi odgovor molim vas pomozite mi...

Bune me sledece stvari:
1.Pitanje
Na samom Set-Top-Box-u postoje dva izlaza za konekciju:S-Video i Coaxial.
U paketu sam dobio kabl iz S-Video u SKART za povezivanje sa televizorom.
Coaxialni izlaz je kao onaj za kablovsku televiziju sa navojem na koji se srafi kabl.
Saznao sam da i jedan i drugi nacin povezivanja i sami kablovi prenose analogni signal,a ne digitalni.
Koliko ce to da utice na kvalitet slike i koje je najbolje resenje za povezivanje sa TV karticom.
Kvalitet slike mi je veoma bitan jer koristim FullHD monitor od 27´.
2.Pitanje
Sto se tice TV kartice predpostavljam da mi je potrebna TV kartica koja ima mogucnost prijema digitalnog signala jer je dolazni signal digitalan
ali posto se zbog samih izlaza na Set-Top-Box-u i kablova preko kojih se prenosi signal konvertuje u analogni nisam siguran kakvu da kupim.

HVALA.

Pozz druze, ako si vec kupio karticu onda OK a ako nisi evo ja ti predlazem da uzmes Leadtek WinFast Palm Top DTV200 H USB 2.0 Ona ti je hibridna sto ce reci da hvata i analog i digital tv signal. Ja trenutno preko nje imam i analog tj. kablovsku i digitalnu televiziju, koju hvatam preko obicne Loga antene na krovu i to za sad 4 kanala RTS: RTS 1 i 2, Digital i RTS HD, ali 1vi program samo u visokoj definiciji i odlicnom stereo zvuku kao sto to radi i RTS Digital sa raznoraznim koncertima, ovaj to radi sa raznoraznim filmovima i napokon mogu da gledam film preko TV prijema u izdanju onakvom kakav on zaista i jeste. Jedino sto imam samo jedan prikljucak za antenu pa moram da menjam, dal zelim ili kablovsku ili digitalnu tv da gledam. Kartica je vrhunska kad je snimanje u pitanju, apsolutno nema nikakve razlike u snimku programa, kristalno cisto, zvuk perfektan i ne zauzima mnogo prostora pogotovo kad je dig. u pitanju. Sve je isto samo sto imam i tu mogucnost da ubacim prazan DVD i da direktno rezem na njega. U svakom slucaju preporucujem nesto iz porodice "Leadtek" neces pogresiti. Daljinac je programibilan tako da deluje i na winamp recimo a i moze da gasi racunar ili ga baci u hibernaciju. Daljincu mozes da zadas bilo koju vrstu komande, sve sto tastatura moze to moze i on ukratko receno. Eto toliko, pozz.

Pozz druze, ako si vec kupio karticu onda OK a ako nisi evo ja ti predlazem da uzmes Leadtek WinFast Palm Top DTV200 H USB 2.0 Ona ti je hibridna sto ce reci da hvata i analog i digital tv signal. Ja trenutno preko nje imam i analog tj. kablovsku i digitalnu televiziju, koju hvatam preko obicne Loga antene na krovu i to za sad 4 kanala RTS: RTS 1 i 2, Digital i RTS HD, ali 1vi program samo u visokoj definiciji i odlicnom stereo zvuku kao sto to radi i RTS Digital sa raznoraznim koncertima, ovaj to radi sa raznoraznim filmovima i napokon mogu da gledam film preko TV prijema u izdanju onakvom kakav on zaista i jeste. Jedino sto imam samo jedan prikljucak za antenu pa moram da menjam, dal zelim ili kablovsku ili digitalnu tv da gledam. Kartica je vrhunska kad je snimanje u pitanju, apsolutno nema nikakve razlike u snimku programa, kristalno cisto, zvuk perfektan i ne zauzima mnogo prostora pogotovo kad je dig. u pitanju. Sve je isto samo sto imam i tu mogucnost da ubacim prazan DVD i da direktno rezem na njega. U svakom slucaju preporucujem nesto iz porodice "Leadtek" neces pogresiti. Daljinac je programibilan tako da deluje i na winamp recimo a i moze da gasi racunar ili ga baci u hibernaciju. Daljincu mozes da zadas bilo koju vrstu komande, sve sto tastatura moze to moze i on ukratko receno. Eto toliko, pozz.

Nedavno sam nabavio dtv200h palmtop i nikako ne mogu da je instaliram.Pokusao sam na XP i na 7 ali uvek isto. Ubacio sam drivere sa leadtek sajta, i sa CDa, pokusavao na sve nacine ali uvek isto, dobijem pvr2 alikaciju ali nema slike. Ja sam prosecan korisnik kompjutera te mi ova gore navedena prica deluje kao naucn a fantastika. Na svim forumima citam kako je to jednostavna plug&play kartica itd, pa vec pomisljam da odem do neurosihijatra jer danima ne uspevam da dobijem tv signal
Molio bih autora ove price da mi pomogne , ako moze:)

Hvala

Back