Ip man protiv desetorice...!?

Moguce je i nije mnogo tesko pobijediti desetoricu sa crnim pojasem, jer nije bitno koji neko ima pojas, nego koliko ga je shvatio. Bar u karateu. Ja sam ucio djevojcice od 14-15 da lome tegatanom po 3 crijepa, koje nisu trenirale karate nikad, niti imaju snagu. Trebalo mi je 5 minuta da ih naucim. Vidjenje iza sebe sam postizao, ali ne znam kako da ga postignem sad, ali kad bi se potrudio... A ovo sto neko prica da nema tajni danas i da na internetu ima sve...ta njegova prica odaje koliko on moze da zeli da bude nepametan.

Svi dobri sportisti i borci su po pravilu inteligentni ljudi - jedinstvo tela i duha.
Da bi pobedio protivnika moras prepoznati i iskoristiti njegove slabosti, jer borba jeste nadmudrivanje.
Psihicki labilne osobe poput tebe nikad ne mogu da budu dobri borci a jos manje dobri ucitelji.

Svi dobri sportisti i borci su po pravilu inteligentni ljudi - jedinstvo tela i duha.
Da bi pobedio protivnika moras prepoznati i iskoristiti njegove slabosti, jer borba jeste nadmudrivanje.
Psihicki labilne osobe poput tebe nikad ne mogu da budu dobri borci a jos manje dobri ucitelji.

Ahahahhah jao sad ces i ti postati Branka, njegov psihijatar i ima da te napada i vredja po forumu ahhahaha.

Kakav crni on sportista bre, narkic, predrogirao se heroinom, sace jos malo 3 banke, nije ni za sta vise, i fakultet prekinuo i zasro zivot sve dokraja, ostaje mu jos forum da se proserava i lozi na smrtonosne udarce i poteze.....

A kakav crni ucitelj da bude... Taj niti je da radi sa mladima kao psiholog, niti da radi sa mladima kao ucitelj karatea i sl, jer bi im odmah drogu uvalio, posto tripuje da je "pronasao bezbedan nacin za drogiranje", jer on ti sve zna o neurotransmiterima, samo sto jbg, zaglavio posle psihijatriju i dobio 3 F dijagnoze.

Zamisli budaaaalu, upisao psihologiju da studira, opcinio se Frojdom i time sto je Frojd uzimao droge, pa pomislio da je to cool, pa se istripovao da postoji "zdravo drogiranje bez posledica" i drogirao se kao retard i unistio sebi zivot, a evo ga sad, stize mu uskoro i cetvrta F dijagnoza - paranoidne shizofrenije, jer misli da sam ja njegov zenski psihijatar neka Branka koja ga uhodi po forumu, jer imam b i r slova u nicku pa je to stoposto - anagram za BRANKA. HAHAHAHHA. :rotf::hahaha::rotf:

Napaljenko koji nije mogao da skapira Frojda i frojdizam celih 7 godina (sam to izjavio) se istripovao na "zdravo drogiranje" i sprzio sebi mozak heroinom, a vidim na nekim temana je pominjao i mesanje raznih droga, ko zna mozda se tripovao da ce i neku novu drogu napraviti.

Naziva sebe i "narkologom" ahahahahhaha. Jao ovi narkici su smesni kao komedijasko pozoriste. :rotf:

Poslednja izmena:
Moguce je i nije mnogo tesko pobijediti desetoricu sa crnim pojasem, jer nije bitno koji neko ima pojas, nego koliko ga je shvatio. Bar u karateu. Ja sam ucio djevojcice od 14-15 da lome tegatanom po 3 crijepa, koje nisu trenirale karate nikad, niti imaju snagu. Trebalo mi je 5 minuta da ih naucim. Vidjenje iza sebe sam postizao, ali ne znam kako da ga postignem sad, ali kad bi se potrudio... A ovo sto neko prica da nema tajni danas i da na internetu ima sve...ta njegova prica odaje koliko on moze da zeli da bude nepametan.

Nekako smo skrenuli sa filmske scene i počeli da pričamo o Ip Manu iz perioda kad je zapravio bio starac a ne mlađi muškarac u tridesetim godinama.

Odgovor je da, moguće je prebiti desetoricu. Odem u neku osnovnu školu i isprebijam 10 klinaca koji idu u četvrti razred. Ili mogu i odrasle, ne deset ali bar troje, početnika, po mogućnosti moje visine ili niže, još idealnije ako su to tri devojke od 160 cm i 50 kg, koje se pre toga nisu bavile nečim.

Tokom Drugog svetskog rata Ip Man nije mogao da prebije 10 crnih pojaseva u Karateu. Nije imao dovoljno godina treninga za to, a takvi protivnici bi mu bili dorasli. A ni u svojim srednjim godinama, ako su to ozbiljni crni pojasevi. Ono što jeste mogao je da prebije 10 učenika iz svoje škole.
Uostalom mnogi majstori su se borili protiv više protivnika, koji su i sami bili majstori, ali nižeg ranga.
Nije fora izboriti se sa deset inferiornih protivnika nego nadvladati jednog ali koji valja, kao što je Verdum pobedio Fedora, iako je to turnir ali lep primer.
A Fedor je tada bio bolji od njega.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Jip_Man

Jip Man se vratio u Fošan Yip returned to Foshan sa 24 . godine starosti i zaposlio se kao policajac .Nije imao zvaničnu školu ali je podučavao nekoliko bliskih prijatelja I rodjaka . Najpoznatiji učenici iz tog perioda su Chow Kwong-yue (周光裕), Kwok Fu (郭富), Lun Kah (倫佳), Chan Chi-sun (陳志新) and Lui Ying (呂應). Medju njima Chow Kwong-yue je bio najtalentovaniji ali je napustio borilačke veštine I posvetio se trgovini . Kwok Fu i Lun Kah su nastavili da podučavaju učenike nakon odlaska Jip Mana iz Fošana . Chan Chi-sun i Lui Ying su takodje prebegli u Hong Kong ali nisu primali učenike .Jip je živeo kod Kwok Fua tokom kjapansko kineskog rata i vratio se u Fošan nakon završetka sukoba kako bi nastavio karijeru u policji . Godine 1949 Jip Man je prinudjen da prebegne u Makao a zatim u Hong Kong nakon sto su komunisti došli na vlast u Kini .Jip Man je bio pripadnik Kuomintang partije Čang Kaj Šeka te je razumljivo njegovo bekstvo iz Kine gde ga je sasvim sigurno čekala smrtna kazna .

Yip_Man.jpg

Ip Man nije stvorio Brusa, nego je Brus stvorio Ip Mana. Kod Ip Mana je učio samo 3 godine. Pored toga Brus je podučavao i pripadnike drugih rasa i naroda za razliku od ove bilijarske glave koja je podučavala samo Kineze, onda kad se nije bavio porodičnim biznisom trgovinom droge. A usput je i izbacio Brusa iz svoje škole.Toliko o uticaju Ip Mana na "stvaranje" jednog od najvećih majstora u drugoj polovini XX veka.

Ip Man nije stvorio Brusa, nego je Brus stvorio Ip Mana. Kod Ip Mana je učio samo 3 godine. Pored toga Brus je podučavao i pripadnike drugih rasa i naroda za razliku od ove bilijarske glave koja je podučavala samo Kineze, onda kad se nije bavio porodičnim biznisom trgovinom droge. A usput je i izbacio Brusa iz svoje škole.Toliko o uticaju Ip Mana na "stvaranje" jednog od najvećih majstora u drugoj polovini XX veka.

Ahahhahah al napljuva Ip Mana za sve pare. :mrgreen:

"bilijarska glava" :hahaha::rotf:

- - - - - - - - - -

Ako Telegraf kaze da je zver, onda je zver, sta se ti ismevas a ?

Ahahhahah al napljuva Ip Mana za sve pare. :mrgreen:

"bilijarska glava" :hahaha::rotf:

Samo realna kritika. A i posle tri filma o Ip Manu i epskim pričama iz tih filmova u rangu priča Broja 1 ili Njegove Visosti iz Alan Forda, ( - Ajde šta kukaš Odiseju zbog ove male oluje, ne znaš ti kad smo onomad ja i Noje...) red je da čovek kaže dosta.:mrgreen:
Treći sam pokušao da odgledam, ali nisam mogao, onaj tip filma, kako je sve počelo, kako je Ip Man postao ono što jeste.
Filmovi o Ip Manu su ko partizanski filmovi sa Batom Živojinovićem (Legendo!) u glavnoj ulozi. Ispali rafal i padne deset Nemaca. Ko što i Ip Man odere od batina deset Japanaca. A i jedni i drugi su bili mrski okupatori, idealni da Ip Man ima koga da bije i da mi mirno uživamo u kung fu bez previše moralnih dilema.:hahaha:

Cekaj ne znam vise ni sta je izlazilo do sada, znam samo da sad krajem januara pocetkom , ili sredinom februara treba da izadje opet neki deo Ip Mana, i nesto ga iznahvalili ljudi se iznalozili.....Je l si i to gledao i razocarao se, ili si ovo rekao za deo pre ovog o kom ja pricam ?

P.s. Stvarno su ga nabudzili, tj te filmove, kada odgledam, moram da priznam da se i ja malo napalim, pa mi dodje da kazem da je MMA sranje i da odem da treniram Wing Chun.

:hahaha:

E, Brus...
Znaš li ko glumi u trojci pored Donija? :)

- - - - - - - - - -

Ovo će biti pravi spektakl.

Da da, videh da se radi o Majku Tajsonu...

Joooj jedva cekam one dezurne tripere, kada se naloze da ce uz vezbanje Wing Chuna u Srbiji da se tako osposobe da ce moci da izlemaju bilo kojeg boxera u Srbiji, pa cak i Majka u njegovom prajmu hahahhahaha.

Ko sto se napalise u onom delu kada Ip man, tesko, uz muku, ali ipak pobedjuje boxera, dominantnim Wing Chunom, koji se jos jednom pokazao dominantnom borilackom vestinom za sve i sva.

:hahaha::rotf:

A prvi put kada ih neko izlema u nekom ringu ili na ulici bice - Ali mi nismo koristili "vadjenje ociju & sut u testiste", jbg zato ste bili u prednosti ali u realnoj tuci mi bi pobedili i vas box je neupotrebljiv. :mrgreen:

Па, сад, и није баш чињеница да је био прекаљени фајтер. Чињеница је да је већи дио оних филмова измаштан, да је врло тешко утврдити гдје завршава мит а гдје почиње стварност. Највећи дио оног што се зна је из времена кад је већ био стар човјек, све прије је непоуздано. А из неког разлога није успио да обучи неког иоле релевантног ученика, бар од ових за које се зна. Да није било Брусл Лијеве популарности, питање да ли бисмо уопште знали за Ип Мана.

Vidi buduci da je ziveo/odrastao u Kini gde da bi stekao postovanje drugih majstora MORAS se dokazati..tako da, da nije bio toliko dobar, ne bi sigurno toliko "odskocio"...Drugo ako pogledamo Brus Lija koji JESTE bio fajter, mislim logicno je da ako je njegov ucit5elj bio bar priblizno dobar..? trece Mijamoto Musasi koji je istorijska licnost i jedan od najvecih autoriteta u svetu BV takodje kaze u Go Rin No Shou ajde ne mogu sad da nadjem sad tadcan citat ali nesto u smislu"boris se 10 protivnika isto kao sa jednim, 10 prema 1000 je isto sto i 1000 prema 10 000"pojednostavljeno nw obracas paznju na to koliko ima protivnika tj nema sanse da 10 njih uspeju da Te udare u istom momentu a Ti ako unese malo konfuzije)dovoljn oje da par njih promasi i pogodi saborcai Ti vec sebi stvaras sansu...Takodje u Aikidou su bar prilicno zastupljene Dziu Vaza tehnike tehnike odbrane od vise protivnika i to vrlo efikasne, i opet, sustina je u istom...

Da da, videh da se radi o Majku Tajsonu...

Joooj jedva cekam one dezurne tripere, kada se naloze da ce uz vezbanje Wing Chuna u Srbiji da se tako osposobe da ce moci da izlemaju bilo kojeg boxera u Srbiji, pa cak i Majka u njegovom prajmu hahahhahaha.

Ko sto se napalise u onom delu kada Ip man, tesko, uz muku, ali ipak pobedjuje boxera, dominantnim Wing Chunom, koji se jos jednom pokazao dominantnom borilackom vestinom za sve i sva.

:hahaha::rotf:

A prvi put kada ih neko izlema u nekom ringu ili na ulici bice - Ali mi nismo koristili "vadjenje ociju & sut u testiste", jbg zato ste bili u prednosti ali u realnoj tuci mi bi pobedili i vas box je neupotrebljiv. :mrgreen:

Ne kontam ja sta se Ti tripujes..?u tom filmu kao i svim o Ip Manu covek bas realno radi tehnike...Osnovno-udarac/blok/udarac/eskivaza....Kad se fajta sa boxerima trazi i m slabe tacke normalno...I stvarno ne vidim nista nerealno u filmu...P.Cne vidim cemu s Tvoje strane toliko lozenje na agresiju i toliko hejterstvo prema ljudima koji BV posmatraju kao umetnost borenja...Bdw Martial Arts se prevodi kao borilacke vestine a moze i kao Umetnost borenja>art pre znaci umetnost nego vestina...

Back