Ip man protiv desetorice...!?

GODFATHER10

Iskusan
Poruka
6.064
Oni koji treniraju WC neka me shvate kako zele...Nemam
nista protiv WC naprotiv,ali evo sinoc odgledah film o Ip man-u...
Pa,me cisto zanima dal' postoji ikakav dokaz da je Ip zaista
umlatio Japance nji' 10,ili je kao sto film zna biti...Pumpanje u razne svrhe.
Recimo komercijalne.

Па, сад, и није баш чињеница да је био прекаљени фајтер. Чињеница је да је већи дио оних филмова измаштан, да је врло тешко утврдити гдје завршава мит а гдје почиње стварност. Највећи дио оног што се зна је из времена кад је већ био стар човјек, све прије је непоуздано. А из неког разлога није успио да обучи неког иоле релевантног ученика, бар од ових за које се зна. Да није било Брусл Лијеве популарности, питање да ли бисмо уопште знали за Ип Мана.

Па, сад, и није баш чињеница да је био прекаљени фајтер. Чињеница је да је већи дио оних филмова измаштан, да је врло тешко утврдити гдје завршава мит а гдје почиње стварност. Највећи дио оног што се зна је из времена кад је већ био стар човјек, све прије је непоуздано. А из неког разлога није успио да обучи неког иоле релевантног ученика, бар од ових за које се зна. Да није било Брусл Лијеве популарности, питање да ли бисмо уопште знали за Ип Мана.

Uzela droga (opijum) pod svoje.

Jesam se nasmejao ,ali ajd da idemo(o) logikom da covek ima godina i nije vise u stanju da mlati..
Ali,jbga ..........:hahaha:
To,sve nas ceka!

Pa o tome se i radi, zato se i smeju ljudi sirom sveta...Ne zato sto se trudi a mi mu nalazimo dlaku u jajetu, niti zato sto su matori...Nego zato sto su matori a lozane su, zato sto nisu u stanju da mlati a hoce da mlati...

To je ono smesno - to htenje i da ispadnes faca, baja, a ispadnes "Smesko Belic" (prim. aut. K. Golubovic), a ne samo po sebi sto su matori ili sto im je losa tehnika....

Mada, kada ih pogleda covek....Mozda su takvi isti bili kao i mladji, samo sa malo manjim stomacima i tek po nekom sedom u kosi..... Jer ima mali milion klipova gde matorci kidaju kako rade puno raznih b. vestina i sportova pa nisu ovako smesni.

Ovo bre kao da je neki prank.

Oni koji treniraju WC neka me shvate kako zele...Nemam
nista protiv WC naprotiv,ali evo sinoc odgledah film o Ip man-u...
Pa,me cisto zanima dal' postoji ikakav dokaz da je Ip zaista
umlatio Japance nji' 10,ili je kao sto film zna biti...Pumpanje u razne svrhe.
Recimo komercijalne.

Definitivno mislim da ne postoji. IP Man nije kreator WC kao sto vecina misli, on je samo prosirio WC. Ne postoji dokaz, ali je veoma moguce, 30 godina treniranja do tada cini mi se. Kako nam je trener pricao, moguce je, veoma.

Moguće je da jedan pobediti 10 njih, ali teško u borbi gde ga svi napadaju odjednom, jer onoga trenutka dok se on bori sa ovima ispred njega, a napadu ga ljudi sa leđa tog trenutka je u velikom problemu. E sad ukoliko bi taj neko eskivirao napade i pokušao da izoluje napadače naravno da može da pobedi u toj borbi. Što uopšte ne umanjuje taj uspeh. Takođe dosta zavisi i od obučenosti tih protivnika.
Lično sam imao priliku da gledam uživo, doduše demonstraciju, jednog japanskog majstora od 70+ godina, koji se bori protiv njih 5. Onu brzinu poteza kog nekoga ko nije mlad, ja u životu nisam video. Po potezima i vitalnosti mu ne bi dao više od 25 godina, a tehnika vrhunska.

Ovaj klip što je gore postavljen je smejurija, čiča niti ima tehniku, niti može više ozbiljno da se bori.
U suštini lično verujem da je moguće pobediti više ljudi odjednom, ali za to je potrebno biti vrhunski majstor, plus malo da te sreća pogleda u nekim momentima.
Ne znam da li ste čuli za Miyamoto Musashi, jednog od najvećih samuraja ikada. Primera radi on je čovek uspeo da ubije sam nekoliko desetina pripadnika Yoshioka škole sam.

Moguće je da je mogao da pobedi desetoricu. A to što se ne zna puno o njemu je zato što se takvi ljudi sami nisu eksponirali već su živeli po prirodnom zakonu ravnoteže. Moguće je sebe dovesti u takvo stanje smirenosti što omogućava oslobađanje duha. Ali to se godinama uči...

Definitivno mislim da ne postoji. IP Man nije kreator WC kao sto vecina misli, on je samo prosirio WC. Ne postoji dokaz, ali je veoma moguce, 30 godina treniranja do tada cini mi se. Kako nam je trener pricao, moguce je, veoma.

A,nije li to mozda ono...Covek je pobedjivao jer je vecina Kineza sitne gradje,
vecina je postivala tradicionalne napade i poteze ,pa je druga strana mogla
da ocekuje napade one vrste od kojih su mogli da se odbrane .Sam Man je
proucavajuci Karate,Aikido,Kung Fu, razne stilove ,i pod stilove imao uvid u
pokrete suprotne strane...Mozda je zato bio ''Nepobediv''.
Da li bi danas Ip Man uspeo biti ono sto se misli za njega...?

Naravno, pogledajmo prve UFC-ove gde je Royce Gracie? pobedio.

Ni jedan protivnik nije bio obucen za borbu protiv BJJ i zato je ovaj iako fizicki ubedljivo najslabiji uspeo da osvoji turnir ili dva.
Tako danas Gracie familija ima BJJ skole po Brazilu, Americi i Evropi.
U dalekoj proslosti neko sa drugacijim, superiornijim stilom borbe iliti neko ko se 'ne bori po ustaljenim pravilima' je naravno mogao biti najveci badza u selu. Otuda toliko tajnosti u starim kung fu filmovima i razliciti stilovi itd.

U dobu interneta nema tajni i nema legendi.

Ni jedan protivnik nije bio obucen za borbu protiv BJJ i zato je ovaj iako fizicki ubedljivo najslabiji uspeo da osvoji turnir ili dva.
Tako danas Gracie familija ima BJJ skole po Brazilu, Americi i Evropi.
U dalekoj proslosti neko sa drugacijim, superiornijim stilom borbe iliti neko ko se 'ne bori po ustaljenim pravilima' je naravno mogao biti najveci badza u selu. Otuda toliko tajnosti u starim kung fu filmovima i razliciti stilovi itd.

Aha, samo ima milioni i milioni teorija zavera, pa se istina i ne moze videti, ona je kao igla u plastu sena....Ma jos gore....

Ni jedan protivnik nije bio obucen za borbu protiv BJJ

Stvar je u tome da su se Grejsijevci obučavali da pobeđuju druge stilovi, dok su oni sami koristili tehnike iz drugih veština. BJJ je u suštini Đudo parter, a koristili su tehnike iz Rvanja, Sambo-a pa i boksa i kik boksa. Sve dok nisu naleteli na iskusne hvatače kao što su Jošida i Sakuraba. Čak je i Ken Šemrok prebio Grejsija u njihovom drugom meču jer se borio pametnije a ne kao klasičan profesionalni kečer. Grejsijevci su čak i birali borce i onda im dodeljivali kojekakve titule i rekorde koje ovi nisu imali.

Ima još više legendi, pogotovo onih koji direktno veruju u te legende. Rikson Grejsi i dalje tvrdi da je neporažen u 600 mečeva.

Stvar je u tome da su se Grejsijevci obučavali da pobeđuju druge stilovi, dok su oni sami koristili tehnike iz drugih veština. BJJ je u suštini Đudo parter, a koristili su tehnike iz Rvanja, Sambo-a pa i boksa i kik boksa. Sve dok nisu naleteli na iskusne hvatače kao što su Jošida i Sakuraba. Čak je i Ken Šemrok prebio Grejsija u njihovom drugom meču jer se borio pametnije a ne kao klasičan profesionalni kečer. Grejsijevci su čak i birali borce i onda im dodeljivali kojekakve titule i rekorde koje ovi nisu imali.

Ima još više legendi, pogotovo onih koji direktno veruju u te legende. Rikson Grejsi i dalje tvrdi da je neporažen u 600 mečeva.

Taj je onda nadjebao i samog Kimuru.

Poslednja izmena:
Moguce je i nije mnogo tesko pobijediti desetoricu sa crnim pojasem, jer nije bitno koji neko ima pojas, nego koliko ga je shvatio. Bar u karateu. Ja sam ucio djevojcice od 14-15 da lome tegatanom po 3 crijepa, koje nisu trenirale karate nikad, niti imaju snagu. Trebalo mi je 5 minuta da ih naucim. Vidjenje iza sebe sam postizao, ali ne znam kako da ga postignem sad, ali kad bi se potrudio... A ovo sto neko prica da nema tajni danas i da na internetu ima sve...ta njegova prica odaje koliko on moze da zeli da bude nepametan.

Back