inverzija

vd:
Lexa, ovaj put se ne slažem sa tvojim stavom.
Sve je stvar izbora.
Ko te zaboga tera da izgledaš kao prosečna sponzoruša.
To što se ja ili ti ne slažemo sa stavovima većine je samo njihov a ne naš problem.
Pa i nije mi neki stav, bila sam malko ironična. Ali nisam ni mislila na sebe ili ostale ljude kojima je ovakvih stvari preko glave. Pogledaj te devojčice od 12 koje navedoh. Ne sve, naravno. 15-ogodišnjakinje izlaze u diskoteke obučene (obučene?!) kao njihovi Grand idoli, samo na -5, pegla brate.
E, nije sad da nešto kukam, ali što je mnogo mnogo je. U tim godinama moje drugarice u školi su bile iste, a ja sam samo bečila oči i u inat išla u drugu krajnost, oblačila sam se kao klošar. Šta misliš, koliko njih NIJE prišlo da me sažaljivo upita šta nije u redu sa mnom i "zašto se malo ne oslobodim"?
Uzgred, nisu to glupe devojčice. Taman posla. One samo hoće da budu prihvaćene i da ne odskaču previše, već taman onoliko koliko njima odgovara. Iako se trudim da poštujem sve godine, njihova nerazvijenost se ovde ne može uzeti kao "njihova stvar". Ako je Grand ideal, Grand je ideal. I špicaste sandale sa ogromnim štiklama koje izazivaju čukljeve su jedino što će naći u izlozima za svoje matursko veče. To je tada lepo, to i ništa drugo :roll:

Aleksa76:
Ja licno nemam problema da usisam, da bacim smece, ma ne mrzi me ni da peglam decije stvari...ma sve moze..ali neeeeeeeeecu u kuhinjuuu :) Ne umem da kuvam, ne volim da perem sudove..(od kako kupismo masinu za pranej sudove ne volim ni da redjam prljave sudove u masinu :))
Čisto razgovora radi, pretpostavimo da ja Boga stvorio ženu koja ne ume da kuva. Ne, dakle, samo muškarca koji se gadi na prljave sudove, već eto ženu. El ona onda ne treba da se uda? Mislim, ako je van pameti očekivati od njega da, eto, kuva, recimo...
Znaš šta je stvarno problem? Kad god se pomene podela poslova vi se uhvatite za neku seču drva, unošenje uglja, prenošenje nameštaja :lol: kao da neko danas još seče drva i kao da ne postoji dostava nameštaja... Gde god je došlo do izmene životnog prostora to je uradila raspoložena domaćica sa komšinICOM jer njenog supruga uglavnom boli guza kako će kuća da izgleda. I on opušteno kaže kako je kuća njen problem.
Lepo istegne koji mišić, ali je mirna sledećih mesec dana, nešto joj se promenilo u životu, a ovaj put nije boja kose.
99% muškaraca kaže da će sve da radi, ali da se groze prljavih sudova. 99% njih bi da kuva, ali da ona opere. Guess what - pranje sudova je, onako, baš grozan, mrzak posao. Nije to samo tako vama u genima, to je činjenično gadan poslić. Ne fizički težak već baš onako mrzak. Tj. nije to samo muškarcima mrsko, mrsko je i ženama. Imajte to na umu.
Ja ne znam kako funkcioniše mašina za pranje sudova ali cenim da je praktična jedino kada se ima hrpa prljavih tanjira na gomili, što malo koja žena može da trpi da joj stoji, da se nakupi.
Nemojte sad na lično, ja lično sam fleksibilna. Ali me nervira kada se od ove klasične sitne lenjosti pravi naučna teorija.
Potreba za podelom poslova nije izumrla jedino na selima baš onako udaljenim i zatootsanim, ili među ljudima koji žive od poljoprivrede. Kada bi se u gradu održavao (a održava se) isti sistem podele kao na selu, imali bismo ono što imamo na ovoj temi - preopterećenost žena. Jer, danas se samo odvrne plin. Drva se koriste samo za roštilj, i to grančice :)

Lexa, a bacanje smeca?
Nije bas najcistiji posao a ja ga radim ;)
Pranje sudova-masina za pranje sudova
A ko se smrzava kada se auto pokvari zimi i treba 2h biti kod majstora?
A masina za pranje sudova..p redjas u nju posle svake klope, posle svakog ****...i ne brini, kuhinja izgleda uredno a masina se zatvori
Nakon 2-3 dana je puna...i ukljucuje se;) Milina, veruj

Aleksa76:
Hanibal, ja nedam mojoj zeni da ih tegli, stvarno!
Zao mi da ih tegli, majke mi. meni sieku prste maximalno..a volim da su njoj ruke nezne
ne shvati me pogresno, svakom svoj zibor..ja licno nedam mojoj da ih tegli
Pa naravno, ako je tako ima li smisla da i ti ideš sam? Ako već ima masa kesa koju jedan čovek prenosi sat vremena? Lepo povedeš porodicu :lol:
Osim toga, vlajda idete kolima? :shock:

Aleksa76:
Lexa, a bacanje smeca?
Nije bas najcistiji posao a ja ga radim ;)
Pranje sudova-masina za pranje sudova
A ko se smrzava kada se auto pokvari zimi i treba 2h biti kod majstora?
A masina za pranje sudova..p redjas u nju posle svake klope, posle svakog ****...i ne brini, kuhinja izgleda uredno a masina se zatvori
Nakon 2-3 dana je puna...i ukljucuje se;) Milina, veruj
Ne kažem ja da je mašina loša stvar, ko ima uslova i ko se organizovao sa njom kako treba - samo napred :lol:
Ali ovi ostali primeri su ti stvarno svašta... Ču' pa nek ona baci smeće nekad, nije ni bitno. Znaš šta bi meni, recimo, bilo bitno? Da on zapravo vidi da je jbna kanta puna i da mu to smeta, pa da ode da je baci kada to vidi. Ne da, ne d'o Bog, ja treba da mu kažem :lol:
I što je problem biti kod majstora? :shock:
Pa moj ćale se uvek vrati veseo odande :?
Ustvari. Ništa što si naveo ne zahteva podelu na tačno određene poslove. Kako si sam rekao, stvar je dogovora.
Al' reko' ono... Sudovi su, ukoliko niste znali, većini živog sveta mrski za pranje. Ne samo vama :P

Idemo autom ali od parkinga do stana ima 50ak metara, pa stepenice... ;)
Da idem sam u prodavnicu? Mislis da bih nesto nasao?
Ja sam u prodavnici onaj koji mirno koraca iza lepse polovine gurajuci kolica..ona zastane-ja zastanem...i sve tako dok ne dodjemo do dela za pi.ca...tada sam malo zivahniji... ;)
Onda me posalje na kasu...uvek je red...a ona oblece okolo..uvek se nesto zaboravi...
Dakle ja sam tu prosta radna snaga

Back