djole_prolece
Početnik
- Poruka
- 7
Ako neko moze da mi pomogne oko enzima invertaze,dejstvo,primena i struktura mi trebaju!!!
Unapred hvala
Unapred hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gde može da se nabavi jer se bavim pčelarstvom pa bih invertovao saharozu (ne za "pravljenje" meda, već za martovsku i avgustovsku stimulativnu prihranu)?hemicari:Ivertaza (beta-fruktofuranozidaza) je enzim koji katalizuje hidrolizu saharoza na glukozu i fruktozu. Koristi se u prehrambenoj industriji, jer je smesa glukoze i fruktoze koja se ovim procesom dobija (tzv. invertni secer) sladja od saharoze i manje podlozna kristalizaciji. Obicno se izoluje iz kvasca. Inace, ovaj enzim koriste pcele pri pravljenju meda.
Sto se strukture tice, ne znamo na kakvu strukturu mislis. Enzimi su proteini i sastavljeni su od velikog broja aminokiselina. Imaju cetiri nivoa strukture: primarnu, sekundarnu, tercijarnu i (neki proteini) kvaternarnu. Primarna struktura je sekvenca aminokiselina. Na slici ispod je prikazana tercijarna (trodimenzionalna) struktura, sto je najvisi nivo strukture ovog enzima.
Za sta ti ovo treba? Daj nam vise informacija, pa cemo ti dati specificnije podatke.
djole_prolece:Na faxu sam,pa mozete mi poslati radove,znacilo bi mi!!!
HVALA PUNO